Amerikaanse koelkast 4 deurs: De beste keus voor jou?

Is jouw zoektocht naar een Amerikaanse koelkast gestart? En zoek je een koelkast met een praktische indeling? Dan is de Amerikaanse koelkast 4 deurs misschien iets voor jou. 

Maar wat is dit precies voor koelkast en waarom zou je hiervoor kiezen? Dat ontdek je in dit artikel!

We zetten ook de verschillende soorten, voordelen en nadelen op een rij. Zo kom je te weten of de Amerikaanse koelkast 4 deurs iets voor jou is. 

Wat is een 4 deurs Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast 4 deurs is een Amerikaanse koelkast met 4 aparte deuren. De deuren geven toegang tot het vries- of koelgedeelte van de koelkast.

Zowel de koelkast als de vriezer open je met 2 deuren. Bij een Amerikaanse koelkast 4 deurs gaat het dus altijd om een Amerikaanse koelvriescombinatie

Dit type koelkast wordt ook wel de french door Amerikaanse koelkast genoemd. Het is een variatie op de standaard indeling van dit type koelkast. De indeling bij de french door koelkast is namelijk horizontaal. Het koelgedeelte bevindt zich boven de vriezer. 

Bij een normale side by side Amerikaanse koelkasten is de indeling verticaal. Daar bevinden de koelkast en vriezer zich naast elkaar. 

De soorten Amerikaanse koelkasten met 4 deuren

Een horizontale indeling is voor een Amerikaanse koelkasten met 4 deuren gebruikelijk. Het koelgedeelte is boven het vriesgedeelte geplaatst. Beide compartimenten hebben 2 deuren. Toch is dit niet het enige type Amerikaanse koelkast dat 4 deuren heeft. 

Het kan ook een Amerikaanse koelkast met vriesladen zijn. Dan beschikt de koelkast over 2 deuren en bestaat de vriezer uit 2 vriesladen.

Die laden schuif je uit om direct toegang te krijgen tot jouw bevroren producten. Dat is slechts één handeling, waardoor je snel bij je boodschappen kunt. 

Waarom een Amerikaanse koelkast 4 deurs?

Een Amerikaanse koelkast 4 deurs heeft diverse voordelen. Die zetten we voor je onder elkaar:

  • Brede opslagcapaciteit

Bij de 4 deurs Amerikaanse koelkast is er sprake van een horizontale indeling. Voor zowel de koelkast als de vriezer, kan de gehele breedte worden benut. Er is namelijk geen tussenschot.

Dit is makkelijk als je brede boodschappen of etenswaren op wilt slaan. Denk aan een plaatpizza of een grote saladeschaal. 

  • Temperatuur efficiënt regelen

De koelkast en vriezer hebben allebei een eigen compartiment. Het handige hiervan is, dat voor beide compartimenten de temperatuur apart kan worden geregeld. Dit zorgt voor een besparing van energie. 

  • Gekoelde producten binnen handbereik

Bij een normale Amerikaanse koelkast met dubbele deuren, is het koelgedeelte smaller en langer. Het koelgedeelte komt net als het vriesgedeelte tot de grond. Dat is bij een 4 deurs Amerikaanse koelkast niet het geval.

Om iets uit de koelkast te pakken hoef je niet te bukken. Alle gekoelde producten staan binnen handbereik. 

Voor wie is een Amerikaanse koelkast 4 deurs geschikt?

Een Amerikaanse koelkast 4 deurs is gebruiksvriendelijk en praktisch ingedeeld. Daarom kan dit type Amerikaanse koelkast voor iedereen geschikt zijn. 

De 4 deurs Amerikaanse koelkast is heel ruim. Daarom zie je in de praktijk dat dit type koelkast voorkomt bij grote gezinnen, van minimaal 5 personen. Ook voor woningen met een gedeelde keuken kan dit een erg praktische koelkast zijn. 

Alternatieven voor een 4 deurs Amerikaanse koelkast

Komt de 4 deurs Amerikaanse koelkast niet overeen met wat jij zoekt? Weet dan dat er genoeg alternatieven zijn. 

Erg gebruikelijk voor de Amerikaanse koelkast is namelijk de side by side indeling. Dit is een Amerikaanse koelkast met 2 lange deuren. Het koelgedeelte zit naast het vriesgedeelte. Er zijn veel Amerikaanse koelkasten met deze indeling te vinden. 

Ook een optie is de Amerikaanse koelkast met 3 deuren. Dit is een Amerikaanse koelkast met 2 deuren voor het koelgedeelte. Het vriesgedeelte heeft 1 deur. Dit kan ook een grote vrieslade zijn.
Veelgestelde vragen

Wat kost een Amerikaanse koelkast 4 deurs?

De kosten voor een Amerikaanse koelkast met 4 deuren zijn uiteenlopend. Ze zijn er voor onder de duizend euro, maar ook voor rond de 3 duizend euro. De prijs is erg afhankelijk van andere (technische) eigenschappen en het merk. 

Is een Amerikaanse koelkast met 4 deuren handig?

Ja, de indeling heeft veel voordelen. Je hebt veel ruimte in de breedte en kunt makkelijk bij jouw gekoelde producten. 

Voor hoeveel personen is een Amerikaanse koelkast 4 deurs geschikt?

Over het algemeen zijn deze koelkasten erg groot. Ze zijn geschikt voor minimaal 5 personen.


Plaats een reactie