Amerikaanse koelkast van 60 cm breed

Heb jij een breedte van 60 centimeter voor een koelkast beschikbaar? En wil jij een Amerikaanse koelkast die daarbij past? Dat kan. 

Wij zochten voor je uit aan welke Amerikaanse koelkast van 60 cm breed je een goede hebt. Daarnaast geven we praktische informatie en tips voor het vinden van een koelkast van 60 cm. 

Top 3: Amerikaanse koelkast van 60 cm breed

Over het algemeen is een breedte van 60 cm voor een Amerikaanse koelkast niet gebruikelijk. Daarom is het heel lastig om een koelkast in dit formaat te vinden.

Om je dat zoekwerk te besparen, keken we welke Amerikaanse koelkast aan deze eis voldoet. Dit zijn koelkasten van goede kwaliteit, die 60 cm breed zijn: 

  1. Samsung RB36T602CSA
  2. CHiQ FBM228NE4DE
  3. Siemens KG39E8XBA

Zijn er Amerikaanse koelkasten van 60 cm breed?

Er zijn heel weinig Amerikaanse koelkasten te vinden, die 60 cm breed zijn. Dit is een erg smalle Amerikaanse koelkast. De 60 cm komt vaker voor als diepte van de Amerikaanse koelkast. De Amerikaanse koelkast van 60 cm diep is wel bij veel winkels verkrijgbaar.

Wat je qua breedte daarnaast vaker ziet, zijn de Amerikaanse koelkasten van 80 cm of 90 cm breed. Om die reden is het toplijstje in dit artikel beperkt. 

3 Tips voor het kopen van Amerikaanse koelkast (60 cm breed)

Is de zoektocht naar een koelkast van 60 cm gestart? Neem dan de volgende tips door om het jezelf makkelijker te maken. Ze helpen je efficiënt om te gaan met de beschikbare ruimte. 

1: Benut de beschikbare ruimte

Heb je beperkte ruimte voor een Amerikaanse koelkast beschikbaar? Dan wil je die ruimte natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Dat kun je doen, door slim met de indeling om te gaan. 

Zo helpen lades je om de ruimte volledig te benutten. Met een lade kun je producten makkelijk bereiken als ze achterin of onderin liggen. Je hoeft niet meer te bukken en schuift de lade simpelweg uit. Een handige eigenschap als je relatief weinig ruimte hebt in de koelkast. 

Daarnaast kan het praktisch zijn als de Amerikaanse koelkast flexibel in te delen is. Wil je een keer een groot product kwijt? Dan kun je met de indeling van de plateaus en lades spelen om ruimte te maken. 

2: Ga voor het juiste type deur

De deuren bij de Amerikaanse koelkast van 60 cm zijn ook iets om rekening mee te houden. Er moet genoeg ruimte zijn om ze open te klappen. Kijk goed naar welke kant je ze openklapt. Soms kan dat bij een koelkast beide kanten zijn. 

3: Let op de SpaceMax technologie

Nog een tip om de beschikbare ruimte maximaal te benutten, is de SpaceMax technologie. Dit is een ruimte-efficiënte technologie die bij Samsung koelkasten voor kan komen. 

Het idee erachter is dat er in de koelkast meer ruimte is, zonder dat de koelkast breder wordt. De wanden van dit type koelkast zijn namelijk een stuk dunner gemaakt. Hierdoor is het verschil tussen de buiten- en binnenafmetingen kleiner.

Een praktische keuze als je een smalle Amerikaanse koelkast zoekt, en het meeste uit de inhoud wilt halen. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast (60 cm breed)

Kun je geen geschikte koelkast van 60 cm breed vinden? Dan kun je het beste voor een alternatief gaan.

Je zou kunnen kijken of er andere soorten koelkasten in dit formaat worden aangeboden. Denk aan een koelvriescombinatie, inbouw- of tafelmodel koelkast. 

Daarnaast zou je uit kunnen wijken naar andere breedtes. Een Amerikaanse koelkast van 70 cm breed is bijvoorbeeld al makkelijker te vinden. Dat geldt ook voor de Amerikaanse koelkasten van 80 cm of 90 cm breed.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast van 60 cm breed?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast van 60 cm breed kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan (Amerikaanse) koelkasten van 60 cm breed:
Veelgestelde vragen

Is 60 cm een gangbare breedte voor een Amerikaanse koelkast?

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn 80 cm of 90 cm breed. Dat zijn breedtes die veel voorkomen. Onder de breedte van 80 cm wordt de Amerikaanse koelkast als smal gezien. 

Hoeveel ruimte moet er tussen de Amerikaanse koelkast en de muur zijn?

Het wordt aangeraden om zeker 5 cm tot 10 cm voor ventilatie open te houden. Hierdoor kan de warmte goed worden afgevoerd. 

Bestaat er een Amerikaanse koelkasten van 60 cm breed met ijsblokjes dispenser?

Ja. Je zou verwachten dat de dispenser wegens de smalle breedte weg zou vallen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Bij sommige koelkasten van 60 cm breed geniet je nog steeds van de ijsdispenser. Dit is dan vaak wel een koelkast met een enkele deur.