Amerikaanse koelkast van 60 cm diep

Heb jij gemeten hoeveel ruimte je voor een Amerikaanse koelkast beschikbaar hebt? En komt het erop neer dat je een Amerikaanse koelkast van 60 cm diep zoekt? Dan helpt dit artikel je op weg. 

Ontdek welke Amerikaanse koelkasten van 60 cm diep de beste zijn. En kom meer te weten over dit type Amerikaanse koelkast.

Beste Amerikaanse koelkasten van 60 cm diep

Het is lastig om een Amerikaanse koelkast te vinden, die precies 60 cm diep is. Het aanbod is in deze categorie niet erg ruim. Daarom zochten wij voor je uit welke opties de beste zijn. Zo besparen we jou het zoekwerk. 

Wij maakten een overzicht van alle Amerikaanse koelkasten tussen de 55 cm en 65 cm diep. Vervolgens vergeleken wij de prijs en kwaliteit van deze koelkasten.

De volgende soorten zijn volgens onze test en vergelijking de beste. Ze zijn allemaal rond de 60 cm diep:

  1. Amerikaanse koelkast 60 cm diep – Etna AKV578 Rvs
  2. Rvs koelkast 60 cm diep – ETNA MKV581RVS
  3. French door koelkast 60 cm diep – Liebherr CBNes 6256-25

Komt een Amerikaanse koelkast van 60 centimeter diep veel voor?

Over het algemeen is een diepte van 60 cm voor een Amerikaanse koelkast niet gangbaar. Vaker zie je een diepte van 70 cm of meer. Dat geringe aanbod maakt het dan ook lastiger om de koelkast van 60 cm diep te vinden. 

Dat geldt trouwens ook voor de breedte van 60 cm. Een Amerikaanse koelkast van 60 cm breed is eveneens lastig te vinden.  

Voor wie is een koelkast van 60 cm diep geschikt?

Deze Amerikaanse koelkast is de juiste keuze als je relatief weinig ruimte in de diepte voor de koelkast beschikbaar hebt. De Amerikaanse koelkast van 60 cm diep is de minst diepe Amerikaanse koelkast. 

Het is mooi om voor dit formaat te kiezen, als de rest van jouw aanrecht ook 60 cm diep is. Dan vormt de keuken met Amerikaanse koelkast een mooi geheel. 

Let er wel op dat je ook om de koelkast heen wat ruimte moet hebben. Qua diepte moet je zeker 65 cm a 70 cm voor de koelkast over hebben. Dat heeft te maken met de ventilatieruimte. Je moet extra ruimte om de koelkast heen rekenen, zodat de koelkast zijn warmte kwijt kan. 

Bovendien is die extra ruimte handig voor bedrading of leidingen. Denk aan de aansluiting voor elektriciteit. Of aan de watertoevoer om de koelkast op de waterleiding aan te sluiten. Het kan zijn dat je ook hier die extra ruimte voor nodig hebt.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast van 60 cm diep?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast van 60 cm diep kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten van 60 cm diep:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 60 cm diep geselecteerd?

De top 3 komt voort uit een uitgebreide vergelijking. Alle soorten die aan de eis van 60 cm voldoen, werden onder de loep genomen. Om de beste prijs- en kwaliteit te bepalen, hebben wij gelet op de technische eigenschappen, indeling en capaciteit. Beoordelingen van gebruikers waren ook belangrijk voor het eindoordeel. Zo kwam de top 3 tot stand. 

Hoeveel ruimte heb je nodig bij de plaatsing van een Amerikaanse koelkast van 60 cm diep?

Match het formaat van de koelkast niet alleen met de ruimte die je beschikbaar hebt. Houd ook rekening met ruimte voor ventilatie. Het is goed om 5 tot 10 centimeter om de koelkast heen vrij te houden.