Amerikaanse koelkast van 70 cm breed: Bekijk de Top 3

Zoek jij een Amerikaanse koelkast die precies 70 cm breed is? In dit artikel helpen we je op weg!

We zetten de beste Amerikaanse koelkasten met deze breedte op een rij. Daarnaast ontdek je waar je rekening mee moet houden en wat alternatieven zijn. 

Beste Amerikaanse koelkast (70 cm breed)

Het kan lastig zijn om een Amerikaanse koelkast van 70 cm breed te vinden. Deze breedte is voor een Amerikaanse koelkast niet de meest gebruikelijke. Toch zijn er genoeg opties. Wij zochten voor je uit aan welke koelkast van 70 cm breed je de beste hebt. 

Wij maakten een overzicht van alle Amerikaanse koelkasten van 70 centimeter breed. De koelkasten in dat overzicht vergeleken we met elkaar.

De technische specificaties, indeling en prijs-kwaliteitverhouding werden bestudeerd. Op basis van onze test en vergelijking, raden wij de volgende soorten aan:

  1. Haier HFR5719ENMG
  2. Haier HFW7720ENMB
  3. Haier HB17FPAAA


Waar moet je rekening mee houden?

Ben je aan het zoeken naar een koelkast van 70 cm breed? Dan helpen de volgende tips je om het jezelf wat makkelijker te maken. Let op de samenstelling van de koelkast, de nodige breedte bij plaatsing en de deur. 

1: Samenstelling Amerikaanse koelkast

Bij de koelkasten van 70 cm breed kan het om verschillende soorten gaan. Het meest gebruikelijk is de Amerikaanse koelvriescombinatie van 70 cm breed. Hierbij beschik je over een koelkast en vriezer in één. 

Een andere optie is de Amerikaanse koelkast van 70 cm breed zonder vriezer. Het voordeel hiervan is, dat je meer ruimte hebt om te koelen. 

2: Let op extra breedte bij plaatsing

Bij het kopen van een Amerikaanse koelkast moeten de maten overeenkomen met de ruimte die je voor de koelkast beschikbaar hebt. Maar je let niet alleen op de afmetingen van de koelkast zelf. 

Ook moet er om de koelkast heen namelijk voldoende ruimte zijn voor ventilatie. Zorg ervoor dat je zeker 5 tot 10 cm aan ruimte overhoudt, zodat de koelkast zijn warmte kwijt kan. 

Daarnaast kan het zo zijn dat je rekening moet houden met een wateraansluiting. Soms wordt de koelkast namelijk op de waterleiding aangesloten. Dat wordt gedaan om gebruik te maken van de ijsblokjes- of waterdispenser.

De aansluiting kan extra ruimte om de koelkast heen opeisen. 

3: Ga voor het juiste type deur

Niet iedereen houdt direct rekening met de deur van de Amerikaanse koelkast. Echter kan dit wel de moeite waard zijn. De deuren moeten namelijk wel bij de beschikbare ruimte en indeling van jouw keuken passen. 

De meeste Amerikaanse koelkasten hebben dubbele deuren. Dit wordt ook wel de side-by-side Amerikaanse koelkast genoemd. Het koel- en vries gedeelte bevindt zich naast elkaar. 

Een andere optie is de Amerikaanse koelkast met French door. Hierbij is het koelgedeelte boven het vriesgedeelte geplaatst. De horizontale indeling zorgt ervoor dat je geen tussenschot hebt. Dat maakt de indeling extra breed.

Iets dat handig kan zijn bij een relatief smalle koelkast. De vriezer bestaat bij de Franse koelkast vaak uit vriesladen. 

Let er bij de deuren ook op dat je ze met een hoek van 90 graden moet kunnen openen. De deuren openen naar je toe, hier moet dus genoeg ruimte voor zijn. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast van 70 cm breed

Passen de Amerikaanse koelkasten van deze breedte niet bij jouw wensen? Kijk dan naar een alternatief. Een Amerikaanse koelkast van 60 cm is bijvoorbeeld ook een optie. Ook al zijn er in deze breedte weinig soorten te vinden, het kan zomaar zijn dat je vindt wat je zoekt. 

Daarnaast kun je voor bredere Amerikaanse koelkasten gaan. Een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed of 90 cm breed is makkelijker te vinden.

Het aanbod is voor deze formaten een stuk ruimer. Dus als je de ruimte voor zo’n grote Amerikaanse koelkast hebt, kan dit een goed alternatief zijn.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast van 70 cm breed?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast van 70 cm breed kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten van 70 cm breed:
Veelgestelde vragen

Is een Amerikaanse koelkast vaak 70 cm breed?

Een breedte van 70 cm is voor de Amerikaanse koelkast niet het meest gebruikelijk. Wat je vaker bij dit type koelkast ziet, zijn breedtes van 80 cm of 90 cm. 

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 70 cm breed geselecteerd?

Om tot de top 3 te komen, zijn eerst alle Amerikaanse koelkasten van 70 cm breed op een rijtje gezet. Alle soorten werden op prijs- en kwaliteitverhouding met elkaar vergeleken. Eigenschappen als indeling, effectieve koeling en extra functies waren hiervoor belangrijk. Daarnaast werden reviews van gebruikers in overweging genomen. 

Welke soorten Amerikaanse koelkasten zijn er van 70 cm breed?

Bij de meeste Amerikaanse koelkasten van 70 cm breed gaat het om een koelvriescombinatie. Daarnaast kan het zijn dat je een Amerikaanse koelkast met French door tegenkomt. Of een koelkast zonder vriesgedeelte. Bovendien vind je de koelkasten in meerdere kleuren en verschilt de inhoud.