5x de beste Amerikaanse koelkast 80 cm breed

Lijkt een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed jou ideaal? In dit artikel geven we je meer informatie!

We starten met een top 5 van de beste Amerikaanse koelkasten met deze breedte. Vervolgens geven we je meer achtergrondinformatie en ontdek je geschikte alternatieven. 

Beste Amerikaanse koelkast (80 cm breed)

Is jouw zoektocht naar een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed gestart? Wij maken het je extra makkelijk. Wij zochten namelijk al voor je uit welke soorten de beste zijn. Dat scheelt weer wat zoekwerk. 

De volgende 5 soorten hebben volgens onze test de beste prijs- kwaliteitsverhouding. De koelkasten zijn rond de 80 centimeter breed. Wij hielden een range aan van 75 cm tot 85 cm breed:

  1. ETNA MKV581RVS
  2. Hisense RF540N4SBI2
  3. Samsung RF50K5960B1/EG
  4. Haier HTF-452DM7
  5. LG GMX844MCBF INSTAVIEW DOOR-IN-DOOR


Zijn er veel Amerikaanse koelkasten van 80 cm breed?

De Amerikaanse koelkast van 80 cm is regelmatig beschikbaar. Dit is een gangbare maat voor de Amerikaanse koelkast. Maar toch zal je vooral Amerikaanse koelkasten van 90 cm breed tegenkomen.

Over het algemeen is een smalle Amerikaanse koelkast lastiger te vinden. Dit zijn koelkasten van 60 cm breed of 70 cm breed. 

Voor wie is een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed geschikt?

Heb je een ruimte van minstens 80 centimeter voor de koelkast beschikbaar? Dan is de Amerikaanse koelkast van 80 cm breed iets voor jou.

Je doet er goed aan om ook rondom de koelkast ruimte over te houden. Voor dit formaat koelkast is een beschikbare ruimte van 85 cm à 90 cm breed aan te raden. 

Die extra ruimte is namelijk belangrijk voor de ventilatie van de koelkast. Ook is de ruimte praktisch als je de koelkast op elektriciteit of op de waterleiding aan wilt sluiten. 

Bovendien is het goed om extra breedte te rekenen, zodat je de deur van de koelkast nog goed kunt openen. Om een lade uit de koelkast te schuiven, moet de deur namelijk vaak helemaal open kunnen.

Als de koelkast te dicht tegen de muur aan staat, is dat soms niet mogelijk. 

Kijk daarnaast alvast of de Amerikaanse koelkast op de plek van bestemming kan worden gebracht. Loop eens van de keuken naar de voordeur.

Vergelijk de beschikbare ruimte voor het vervoeren met de afmetingen van de koelkast. Dan weet je zeker of dit een geschikte maat koelkast is voor jouw woning. 

Waarom een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed?

Het heeft meerdere voordelen om voor een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed te gaan. Het eerste voordeel zit hem in de capaciteit van de koelkast. 

Dit is immers een vrij grote Amerikaanse koelkast, waardoor je veel capaciteit hebt. Je hebt genoeg ruimte om jouw boodschappen kwijt te kunnen. Ook voor grotere gezinnen is dit een geschikte koelkast. 

Daarnaast is het praktisch dat de koelkast van 80 cm breed ruim beschikbaar is. Bij bekende merken en koelkast winkels is er veel keuze.

In dit formaat zijn de koelkasten er in veel kleuren, indelingen en met diverse extra’s. Dat maakt de kans groot om een koelkast naar wens te vinden. 

Alternatieven voor een koelkast van 80 cm breed

Zoek je een alternatief voor een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed? Dan is het voordehandliggend om voor een ander formaat te gaan.

Als je beperkte ruimte hebt, kun je uitwijken naar een Amerikaanse koelkast van 70 cm breed. De kans is immers groot dat een smallere koelkast ook past. 

Mocht je echter genoeg ruimte hebben, dan kun je ook voor een extra grote Amerikaanse koelkast gaan. Dan kun je met gemak veel boodschappen kwijt. Deze Amerikaanse koelkast is vaak 90 cm breed.

Nog bredere opties zijn ook mogelijk. Het is maar net hoeveel ruimte je hebt.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast van 80 cm breed kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten van 80 cm breed:
Veelgestelde vragen

Hoe breed is een Amerikaanse koelkast gemiddeld?

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn al snel 80 of 90 cm breed. De exacte breedte verschilt per soort. 

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 80 cm breed geselecteerd?

Aan de top 5 is een test en vergelijking vooraf gegaan. Van alle Amerikaanse koelkasten van deze breedte, vergeleken wij de belangrijkste eigenschappen. Onder andere de technische specificaties, de indeling, de vormgeving en het energieverbruik werden vergeleken. De soorten met de beste prijs- kwaliteitsverhouding kwamen in de top 5 te staan.