Amerikaanse koelkast 85 cm breed? Top 6 & Info!

Wil jij een Amerikaanse koelkast van 85 cm breed kopen? In dit artikel geven we je meer informatie! 

Eerst ontdek je welke Amerikaanse koelkasten binnen dit formaat de beste zijn. Vervolgens gaan we in op de soorten Amerikaanse koelkasten die je in deze breedte kunt vinden. Tot slot geven we alternatieven. 

Beste Amerikaanse koelkasten van 85 cm breed

Heb jij goed gemeten hoeveel ruimte je voor een Amerikaanse koelkast beschikbaar hebt? En komt dat neer op een breedte van 85 centimeter? Wij zochten voor je uit welke Amerikaanse koelkasten met deze breedte de beste zijn. Dat scheelt jou weer zoeken!

Let er wel op dat je bij het meten rekening houdt met ventilatieruimte. Om de koelkast heen wordt het aangeraden om een extra ruimte van 5 cm mee te rekenen. Dan kan de koelkast de warme lucht goed kwijt. 

De volgende soorten hebben een breedte van ongeveer 85 centimeter. Ze zijn van verschillende merken en hebben allemaal een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

Bovendien hebben ze variërende kleuren en extra functies, zodat er voor iedereen een geschikt model tussen zit:

  1. Smeg FQ55FNDF
  2. Beko GNE60530DXN
  3. Inventum SKV4178B
  4. Inventum SKV0177B
  5. LG GMX844MCKV
  6. HAIER HTF-452DM7


Zijn er veel Amerikaanse koelkasten van 85 cm breed?

Er zijn meer dan genoeg Amerikaanse koelkasten van 85 centimeter breed te vinden. Ook al is het niet de meest gangbare maat.

De 85 centimeter is voor een Amerikaanse koelkast aan de smalle kant. Wat je vaker ziet, zijn brede Amerikaanse koelkasten. Dit zijn koelkasten van 90 cm breed of breder.

Welke soorten Amerikaanse koelkasten van 85 cm breed zijn er?

Er is dus genoeg keuze uit Amerikaanse koelkasten in dit formaat. Dat zie je al aan het toplijstje. Allereerst zie je de Amerikaanse koelkast met diverse indelingen.

Zo kun je gaan voor de side by side Amerikaanse koelkast, maar ook voor French door Amerikaanse koelkast. Daarnaast is het mogelijk om voor een Amerikaanse koelkast met vriesladen te gaan. 

Naast het type deur zie je bij de Amerikaanse koelkasten van 85 cm breed meerdere eigenschappen. Binnen deze categorie vind je Amerikaanse koelkasten met ijsblokjes, met een no frost functie of zelfs met een smart scherm in de deur.

Bovendien hebben de koelkasten verschillende kleuren. Veel voorkomend zijn zwart en zilver. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast van 85 cm breed

Is een Amerikaanse koelkast van 85 cm breed toch niet wat je zoekt? Ga dan voor een ander formaat! 

Zoek je een kleiner model dan verwacht? Dan is een Amerikaanse koelkast van 80 cm, 75 cm of een Amerikaanse koelkast van 70 cm breed wellicht iets voor jou.

Voor bredere varianten raden wij de Amerikaanse koelkast van 90 cm breed aan. Van dit model zijn er bovendien veel variaties te vinden, dat is ook weer een pluspunt. 

Waar koop je een Amerikaanse koelkast van 85 cm breed?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast van 85 cm breed kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten van 85 cm breed: