Amerikaanse koelkast van 90 cm breed: Bekijk de Top 7

Past een Amerikaanse koelkast van 90 cm breed perfect bij jouw keuken? In dit artikel geven we je alle informatie!

Specifiek voor deze breedte, stelden wij een top 7 samen van de beste Amerikaanse koelkasten van 90 cm breed. Daarnaast ontdek je meer over dit type koelkast en de alternatieven. 

Beste Amerikaanse koelkast van 90 cm breed

Ben je op zoek naar een Amerikaanse koelkast van 90 cm breed? Dan heb je genoeg keuze! Voor een grote Amerikaanse koelkast is deze breedte vrij standaard.

Wij gingen voor je na welke Amerikaanse koelkasten van 90 cm breed de beste zijn. Zo hoef je zelf niet lang te zoeken. 

Naar aanleiding van onze test en vergelijking, zijn de volgende Amerikaanse koelkasten van 90 cm breed de beste. De koelkasten zijn niet allemaal precies 90 cm breed, maar de breedte ligt rond de 90 centimeter.

 1. Samsung RS67A8811S9/EF Rvs
 2. Etna AKV378I Rvs
 3. Bosch KAG93AIEP Rvs
 4. Smeg FQ60XDAIF Rvs
 5. LG GSLV51PZXE
 6. ETNA AKV378IZWA
 7. Veripart VPSBS177B


Soorten Amerikaanse koelkasten van 90 cm breed

De breedte van 90 cm is voor de Amerikaanse koelkast erg standaard. Hierdoor is de koelkast met deze breedte er in allerlei soorten. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren en deurtypen. Hierbij heb je keuze uit de Franse deur of de side by side deuren. 

Bovendien is het mogelijk om voor een Amerikaanse koelvriescombinatie te gaan. Maar heb je ook de optie om voor de koelkast zonder vriesgedeelte te kiezen. Andere opties binnen deze categorie zijn een koelkast met of zonder ijsdispenser

De voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast van 90 cm breed

Als je een koelkast van 90 cm breed zoekt, kom je al snel bij de Amerikaanse koelkast uit. De Amerikaanse koelkasten zijn al snel 80 cm breed of 90 cm breed.

Ten opzichte van een smalle Amerikaanse koelkast, kan dit meerdere voor- of nadelen hebben:

👍 Voordelen

 • Meer capaciteit

Des te breder de Amerikaanse koelkast, des te groter de kans dat je er veel in op kunt bergen. Over het algemeen hebben de bredere Amerikaanse koelkasten meer capaciteit. Zo heb je altijd genoeg ruimte om al je boodschappen op te bergen. Ideaal voor grote gezinnen. 

 • Vaak met veel extra’s

De Amerikaanse koelkast van 90 cm breed is vaak uitgerust met fijne extra functies.

Zo is dit meestal een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine. En kun je daarnaast denken aan de no frost technologie, efficiënte koeling en praktische temperatuurzones. Er wordt gewerkt met de nieuwste technologieën. 

 • Ruim aanbod 

Bij veel merken en winkels is de Amerikaanse koelkast van 90 cm breed te vinden. Dat geldt niet voor een smalle Amerikaanse koelkast van 60 cm breed of 70 cm breed. Dat ruime aanbod maakt de kans groter dat je de koelkast vindt die bij jouw wensen past. 

👎 Nadelen

 • Ruimte nodig

De koelkast van 90 cm breed is niet de smalste. Daarom moet je er wel ruimte voor hebben. 

 • Prijzig

Vergelijk je de meest brede Amerikaanse koelkast met een smalle, dan zie je een prijsverschil. Het grotere formaat brengt een duurder prijskaartje met zich mee.

Niet alleen in aanschaf, maar soms ook in energiekosten. Om hogere energiekosten te voorkomen, kijk je of de koelkast een zuinig energielabel heeft. 

Waar let je op bij het kopen van een Amerikaanse koelkast van 90 cm breed?

Als je een koelkast van 90 cm breed gaat kopen, houd de volgende 2 tips dan in gedachten:

1: Let op het energielabel

Het is bij de koelkast van 90 cm breed extra goed om te letten op het energielabel. Een brede Amerikaanse koelkast verbruikt namelijk al snel veel energie.

Wil je hogere energiekosten voorkomen? Dan is een energiezuinige Amerikaanse koelkast een slimme investering. 

2: Houd alvast rekening met de plaatsing

De breedte van 90 cm geeft de Amerikaanse koelkast een groot formaat. Dat formaat moet echter wel nog door jouw woning vervoerd worden, om de koelkast op de juiste plek te krijgen. Kijk op voorhand dus goed naar de afmetingen van de koelkast. 

Het is slim om alvast door jouw woning te lopen. Kijk of het van de keuken naar de voordeur breed en hoog genoeg is om de koelkast te vervoeren. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast van 90 cm breed

Is de koelkast van 90 cm breed toch niets voor jou? Ga dan voor een alternatief. Als je voor deze koelkast ruimte hebt, moet een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed bijvoorbeeld ook passen.

Dat is eveneens een grote Amerikaanse koelkast waar je veel etenswaren in kwijt kunt. De koelkast van 70 cm breed is ook een alternatief.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast van 90 cm breed?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast van 90 cm breed kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met een breedte van 90 cm:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 90 cm breed geselecteerd?

Om tot de top 7 te komen, is het volledige aanbod gefilterd. Wij vergeleken alleen de Amerikaanse koelkasten van 90 cm breed. In die vergelijking stond prijs en kwaliteit centraal. De beste soorten werden in het lijstje opgenomen. De reviews van andere consumenten werden ook in het besluit meegenomen. 

Is een Amerikaanse koelkast vaak 90 cm breed?

Ja. De breedte van 90 cm is voor de Amerikaanse koelkast erg gebruikelijk. In dit formaat zijn er daarom ook veel opties te vinden.