Amerikaanse koelkast B keus: De moeite waard?

Wil jij een goed werkende Amerikaanse koelkast aanschaffen? Maar dan met een aangenamer prijskaartje? Verdiep je dan eens in de Amerikaanse koelkast B keus. Dit is een Amerikaanse koelkast met lichte schade of gerepareerde onderdelen.

De werking is hetzelfde als dat bij een nieuw model, maar dan met een lagere prijs. Op basis van prijs en kwaliteit kan dit zeker het overwegen waard zijn. 

In dit artikel nemen we de Amerikaanse koelkast B keus onder de loep. We gaan na wat het precies is en wat de voor- en nadelen zijn. Bovendien ontdek je welke alternatieven er zijn. 

Wat is een Amerikaanse koelkast B keus?

Een B keus Amerikaanse koelkast is een koelkast met schade. Het is een koelkast die niet meer voldoet aan de kwaliteitseisen van een nieuwe koelkast. Dit kan te maken hebben met een onderdeel dat is gerepareerd of uiterlijke schade.

Tijdens het transport kunnen er bijvoorbeeld krasjes of deuken in de koelkast gekomen zijn.

Wel is de werking van de Amerikaanse koelkast niet aangetast. De B keus wordt ook wel een refurbished Amerikaanse koelkast genoemd.

Het apparaat functioneert nog steeds zoals het hoort. En is indien nodig zelfs gerepareerd. Al is dit altijd goed om zelf nog eens kritisch na te lopen. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast B keus?

Wil je weten of een B keus Amerikaanse koelkast iets voor je is? Neem dan de voor- en nadelen eens door. We wegen de B keus Amerikaanse koelkast af tegen een nieuwe of een tweedehands model. Dit zijn de voor- en nadelen van een refurbished Amerikaanse koelkast:

👍 Voordelen

  • Betere prijs- kwaliteitverhouding

Het grootste pluspunt zit hem in de prijs en kwaliteit. De B keus Amerikaanse koelkasten zijn wegens de beschadigingen vaak een stuk goedkoper. Terwijl ze misschien wel dezelfde eigenschappen hebben als een nieuwe koelkast. En nog naar wens functioneren.

Als je een beperkt budget hebt, kan dit erg aantrekkelijk zijn. 

  • Duurzaam

Ga je voor een Amerikaanse koelkast B keus? Dan geef je die koelkast een tweede kans. Het kan zomaar zijn dat de koelkast anders zou worden weggegooid. Terwijl de koelkast nog goed functioneert. Dat is niet goed voor het milieu.

Met de komst van B keus, worden er minder nieuwe producten geproduceerd. 

  • Garantie

Ondanks dat je een beschadigd product koopt, krijg je er garantie op. Bij de meeste winkels is dit minstens 2 jaar. Dat maakt de koop een stuk betrouwbaarder ten opzichte van een tweedehands Amerikaanse koelkast. 

👎 Nadelen

  • Minder keuze

Het is helaas niet zo dat er heel veel Amerikaanse koelkasten met B-keus worden aangeboden. Daarom heb je minder keuze. Als je specifiek op zoek bent naar een bepaald exemplaar, kan het zijn dat je dat niet vindt. 

  • Mogelijk esthetisch minder aantrekkelijk

De Amerikaanse koelkast B keus heeft beschadigingen. Als dat beschadigingen aan de buitenkant zijn, kan het de koelkast een minder mooie uitstraling geven. Denk aan krassen, deuken of verkleuringen.

  • Beperkte garantie

Het is een voordeel dat je nog garantie op een B keus Amerikaanse koelkast krijgt. Echter is die garantieperiode vaak korter dan bij een nieuwe Amerikaanse koelkast zonder schade. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast B keus

Wil je op een andere manier een voordelige Amerikaanse koelkast aanschaffen? Dat kan! Er zijn meer dan genoeg alternatieven. In plaats van een refurbished Amerikaanse koelkast, kun je ook voor de volgende opties kiezen. 

Voor een goedkoop exemplaar kun je een Amerikaanse koelkast aanbieding opzoeken. Er zijn vaak aanbiedingen te vinden. Al helemaal aan het einde van het seizoen of tijdens Black Friday. De aanbiedingen schelen je al snel veel geld. 

Wat ook nog een optie is, is een tweedehands Amerikaanse koelkast. Deze koelkasten zijn een stuk goedkoper.

Het nadeel is dat je niet van garantie gebruik kan maken als er problemen optreden. Daarbij is het dus erg belangrijk om op de staat van de Amerikaanse koelkast te letten.
Veelgestelde vragen

Kun je een beschadigde Amerikaanse koelkast goedkoper aanschaffen?

Ja, dat heet een B keus Amerikaanse koelkast. Dit is een koelkast die nog even goed werkt, maar een klein beetje schade heeft opgelopen. 

Krijg je garantie op een Amerikaanse koelkast B keus?

Ja, bij de meeste koelkast winkels wel. De koelkasten zijn in lichte mate beschadigd. Ze worden nog steeds aangeboden, maar dan wat goedkoper. Vaak krijg je dan ten minste 2 jaar fabrieksgarantie. Al verschilt de exacte garantie per winkel.


Plaats een reactie