Amerikaanse koelkast energielabel A (of A++) kopen? De Top 5

Zoek jij een Amerikaanse koelkast die zo energiezuinig mogelijk is? Dan zou je in theorie voor een Amerikaanse koelkast met energielabel A moeten gaan. 

Echter zie je in de praktijk dat dit type koelkast niet in deze energieklasse bestaat. Hoe dat precies zit en welke opties je hebt, ontdek je in dit artikel.

Wij zetten alvast de beste alternatieven voor energielabel A+ Amerikaanse koelkasten voor je op een rijtje:

  1. Samsung RS68A884CSL/EF
  2. Samsung RS68A884CB1/EF
  3. LG GSLV70PZTD Door Cooling
  4. Samsung RS68A8842S9/EF Rvs
  5. AEG RMB952D6VU

Beste Amerikaanse koelkast energieklasse A

Zoek jij een Amerikaanse koelkast met energielabel A? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Deze energieklasse komt bij de Amerikaanse koelkast (nog) niet voor.

Wij selecteerden de best mogelijke alternatieven. Dit zijn de meest energiezuinige Amerikaanse koelkasten die er zijn:

1: Samsung RS68A884CSL/EF

Amerikaanse-koelkast-energiezuinig-Samsung-RS68A884CSLEF

Als je een zo zuinig mogelijke Amerikaanse koelkast zoekt, is dit de beste optie. De Samsung RS68A884CSL/EF heeft energielabel C. Dit label zorgt ervoor dat je veel energiekosten bespaart. 

De rvs koelkast heeft nog veel meer kwaliteiten. Een groot pluspunt is allereerst het geluidsniveau. De koelkast is met 35 decibel erg stil. Daarnaast kun je het koelgedeelte ook als vriesgedeelte gebruiken. Je bepaalt dus zelf hoe je de koelkast indeelt. 

In de deur zit een ijsblokjes- en water dispenser en de inhoud is in totaal 635 liter.2: Samsung RS68A884CB1/EF

Zuinigste-Amerikaanse-koelkast-Samsung-RS68A884CB1EF

Een soortgelijke en even zuinige Amerikaanse koelkast, is de Samsung RS68A884CB1/EF. Ook deze Amerikaanse koelkast heeft energieklasse C.

Het is een mooie zwarte koelkast met ijsblokjes- en water dispenser in de deur. De koelkast beschikt daarnaast over een no frost systeem. 

De totale inhoud is 635 liter. Door middel van het SpaceMax principe, wordt de capaciteit van de koelkast maximaal benut. De koelkast heeft namelijk extra dunne wanden. 

Andere fijne eigenschappen zijn de flexibele indeling en het extra effectieve koelingssysteem. Het helpt je producten twee keer zo lang te bewaren. 3: LG GSLV70PZTD Door Cooling

Zwarte-Amerikaanse-koelkast-zuinig-LG-GSLV70PZTD

De LG GSLV70PZTD is voor een zuinige Amerikaanse koelkast ook zeker aan te raden. De koelkast heeft energieklasse D

Goede eigenschappen zijn de no-frost functie en de DoorCooling. De no-frost functie zorgt ervoor dat je de koelkast niet hoeft te ontdooien. En de DoorCooling houdt koude lucht beter in de koelkast als je hem opent. 

Daarnaast is de koelkast met 35 decibel erg stil en heb je een ijsdispenser. De totale inhoud is maar liefst 635 liter. Dit is dus een koelkast die ruim genoeg is voor een groot gezin. 4: Samsung RS68A8842S9/EF Rvs

Nog een mooie en zuinige Samsung Amerikaanse koelkast is de Samsung RS68A8842S9/EF. De koelkast heeft energielabel D. Het gaat daarnaast om een rvs koelkast met ijs- en waterdispenser

De koelkast heeft een totale inhoud van 634 liter. Dat is erg ruim, mede dankzij het SpaceMax principe. Dat principe zorgt voor extra dunne wanden, waardoor je meer capaciteit krijgt. 

De Amerikaanse koelkast kun je flexibel indelen. Het koelsysteem zorgt voor optimale koelomstandigheden met het Twin Cooling Plus systeem. Hierdoor is het mogelijk om producten extra lang te bewaren. 5: AEG RMB952D6VU

De AEG RMB952D6VU is een French Door koelkast met energielabel D. Bij de rvs koelkast is het koelgedeelte boven het vriesgedeelte geplaatst. Met de display in de deur kun je de temperatuur instellen. 

De inhoud van de koelkast is in totaal 522 liter. Erg handig is daarnaast de nulgradenzone en de super cool functie. Deze eigenschappen maken de koelkast erg effectief. Je kunt etenswaren hierdoor langer in de koelkast bewaren. Bestaat er een Amerikaanse koelkast met energielabel A?

De Amerikaanse koelkast met energielabel A++ of A is niet verkrijgbaar. De Amerikaanse koelkast is namelijk beschikbaar vanaf energielabel C of zelfs D. Dat heeft te maken met het grote formaat van dit type koelkast. 

Het kost veel energie om de Amerikaanse koelkast koud te krijgen. Daarnaast beschikt de koelkast vaak over veel technische extra’s die energie kosten. En gaat er ook snel energie verloren met het openen van de grote deuren. 

Voor wie is een (Amerikaanse) koelkast met energielabel A geschikt?

Als je een zo duurzaam mogelijke koelkast wilt kopen, is de (Amerikaanse) koelkast met energielabel A iets voor jou. Het is een goede keuze voor het milieu.

De koelkast is extra energiezuinig en gaat lang mee. Je bespaart energie en energiekosten. Dat maakt de koelkast een goede investering. 

Daarnaast is dit een goede keuze als je een moderne koelkast zoekt. De meest zuinige Amerikaanse koelkasten zijn ontwikkeld met de nieuwste technologieën. De kwaliteit van de koelkasten is erg goed. 

Het is bovendien goed om te weten dat tegenover de energiezuinigheid ook een hogere prijs staat. De Amerikaanse koelkast met energielabel A is wat duurder dan gemiddeld.

Je moet het geld er dus voor over hebben. Wellicht kan een aanbieding je ook veel geld besparen. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast met energielabel A

De Amerikaanse koelkast met energieklasse A bestaat (nog) niet. Daarom is het goed om voor een alternatief te gaan. 

Wil je een energiezuinige Amerikaanse koelkast? Ga dan voor een Amerikaanse koelkast met energielabel C of D. Van deze categorie staan er al goede opties in het toplijstje. Vooral met energielabel D zijn er veel goede Amerikaanse koelkasten te vinden. 

Daarnaast is het natuurlijk de niet-energiezuinige Amerikaanse koelkast een alternatief. Dit zijn de koelkasten met energielabel E en F.

Bekijk het aanbod bij onderstaande winkels voor een compleet aanbod aan Amerikaanse koelkasten:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten met energielabel A geselecteerd?

In het toplijstje zijn de meest zuinige Amerikaanse koelkasten geplaatst. Dit is gedaan, omdat de Amerikaanse koelkast met energielabel A++, A+ of A niet bestaat. De koelkasten in de top 5 zijn de beste alternatieven. 

Wat is de meest zuinige koelkast?

Over het algemeen is een koelkast met energielabel A++ het meest zuinig. Bij de Amerikaanse koelkasten is energielabel C de meest zuinige optie. 

Hoeveel verbruikt een koelkast met energielabel A?

Het verbruik van de koelkast bij energielabel A komt overeen met ongeveer 110 kWh. 

Wat kost een energiezuinige Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast met energielabel C of D kost gemiddeld rond de 2 duizend euro. Als je op zoek gaat naar een aanbieding, kan de koelkast een stuk goedkoper worden.