Amerikaanse koelkast met energielabel C kopen? Top 3 & Koopgids

Wil je een Amerikaanse koelkast kopen die relatief energiezuinig is? Dan is de Amerikaanse koelkast met energielabel C iets voor jou. 

In dit artikel vertellen we je alles wat je over dit type Amerikaanse koelkast moet weten. Eerst ontdek je welke soorten de beste zijn.

Daarna gaan we in op de voordelen van een Amerikaanse koelkast met energieklasse C. En vervolgens kom je meer te weten over de kosten en alternatieven. 

Beste Amerikaanse koelkasten met energieklasse C

Zoek jij een Amerikaanse koelkast met energieklasse C? Dan merk je al snel dat het aanbod (nog) niet erg ruim is. De Amerikaanse koelkasten met energielabel C zijn lastig te vinden.

Om je het zoekwerk te besparen, hebben wij de beste opties voor je op een rijtje gezet:

  1. Samsung RS68A884CB1/EF
  2. Samsung RS68A884CSL/EF
  3. ETNA AKV678ZWA


Waarom een Amerikaanse koelkast met energielabel C kopen?

Het kopen van een Amerikaanse koelkast met energielabel C heeft diverse voordelen. Zeker ten opzichte van Amerikaanse koelkasten met een ander energielabel.

De voordelen zetten we voor je onder elkaar:

  • Meest energiezuinige Amerikaanse koelkast

Onder de Amerikaanse koelkasten is dit de meest energiezuinige Amerikaanse koelkast.

Over het algemeen verbruiken de Amerikaanse koelkasten namelijk meer energie, waardoor ze (nog) niet voorkomen met energielabel A of B. Daarom is een Amerikaanse koelkast met energielabel C de meest duurzame keuze. 

  • Minder energiekosten

Twijfel je tussen een Amerikaanse koelkast met label C of een minder energiezuinige variant? Dan kan de koelkast met energielabel C ook qua kosten de moeite waard zijn. Met een zuinige koelkast kun je namelijk behoorlijk op energiekosten besparen. 

  • Kwaliteit

Daarnaast zijn de Amerikaanse koelkasten met energielabel C vaak van betere kwaliteit dan de minder energiezuinige modellen. De zuinige Amerikaanse koelkasten zitten technologisch gezien beter in elkaar.

Om energiezuinig te zijn, beschikken ze over geavanceerde technologieën. Denk aan de no-frost technologie, betere isolatie of betere compressoren. 

  • Gaat langer mee

Met de eigenschappen van betere kwaliteit, gaat de koelkast ook weer langer mee. Ook wat dat betreft is de Amerikaanse koelkast met label C een duurzame keuze. 

Wat kost een Amerikaanse koelkast met energielabel C?

De aanschafprijs van de Amerikaanse koelkast met label C komt gemiddeld neer op ruim 2 duizend euro. Dat is niet veel duurder dan een Amerikaanse koelkast met energielabel D. Terwijl dit al een veel milieuvriendelijkere keuze is. 

Vergelijk je de kosten met een energielabel E of F Amerikaanse koelkast? Dan zie je wel een duidelijk verschil. De Amerikaanse koelkasten met label E en F zijn een stuk goedkoper.

Wat je echter wel in de kosten mee moet nemen, is de besparing op energiekosten. 

Energiekosten besparen

Ga je namelijk voor een Amerikaanse koelkast met energielabel C? Dan betaal je jaarlijks een stuk minder energiekosten dan dat je bij een koelkast met label F zou doen. 

Vergelijk je de kosten van deze 2 koelkasten met elkaar? Dan zie je dat je op de levensduur van de koelkast zeker duizend euro aan energiekosten kunt besparen.

De Amerikaanse koelkast met label F verbruikt bijna 2 keer zoveel kWh per jaar. Dat zie je terug in jouw energierekening. 

Daarnaast gaat de Amerikaanse koelkast met energielabel C langer mee. Dat kan de koelkast de investering waard maken. Het is een goede keuze voor het milieu en voor de portemonnee. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast met energielabel C

Past de Amerikaanse koelkast met energielabel C toch niet bij jouw wensen? Dan kun je óf voor een minder energiezuinige Amerikaanse koelkast gaan. Of kiezen voor een ander type koelkast, die nog energiezuiniger is. 

Het is nu eenmaal zo, dat een Amerikaanse koelkast met energielabel A niet gangbaar is. Mocht je dus een koelkast met dit energielabel zoeken, dan is het goed om uit te wijken naar andere soorten koelkasten. 

Voor een alternatief heb je ook nog de optie om voor minder energiezuinige Amerikaanse koelkasten te gaan. Dat is dan een Amerikaanse koelkast met energielabel D, E of F

Waar koop je een Amerikaanse koelkast met energielabel C?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast met energielabel C kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met energielabel C of waardige alternatieven:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten met energielabel C geselecteerd?

Wij zochten uit welke Amerikaanse koelkasten beschikken over het energielabel C. Van dat beperkte aanbod controleerden wij de kwaliteit. Vervolgens zijn de beste soorten in het toplijstje opgenomen. 

Is een Amerikaanse koelkast met energielabel C duurzaam?

Een koelkast met energielabel C is niet de meest duurzame keuze. Nog energiezuiniger is namelijk een koelkast met energielabel A. Echter komt dit energielabel bij de Amerikaanse koelkast niet voor. Het aanbod aan Amerikaanse koelkasten begint bij energielabel C. Daarom is de Amerikaanse koelkast met energieklasse C relatief een duurzame koelkast te noemen.