10x De beste Amerikaanse koelkast met energielabel D & Koopgids

Ben je op zoek naar een Amerikaanse koelkast? En wil je er eentje die voor dit type koelkast redelijk energiezuinig is? Dan is de Amerikaanse koelkast met energieklasse D de juiste keuze.

Maar, aan welke Amerikaanse koelkast met energielabel D heb je een goede? Daar helpen we je bij op weg!

In dit artikel ontdek je welke Amerikaanse koelkasten met energieklasse D de beste zijn. Je komt daarnaast te weten of het D label voor de koelkast een duurzame keuze is. En wat goede alternatieven kunnen zijn. 

Beste Amerikaanse koelkasten met energieklasse D

Er zijn veel Amerikaanse koelkasten met energielabel D te vinden. Dat ruime aanbod kan het lastig maken om de juiste te vinden. Hoe weet je met zoveel keuze immers welke koelkast de gewenste kwaliteit kan bieden? 

Om je een handje te helpen, zochten wij uit welke koelkasten de beste kwaliteit bieden. Wij zochten Amerikaanse koelkasten in meerdere kleuren en maten uit. Zo zit er voor iedereen een goede optie tussen.

De volgende soorten zijn aan te raden:

  1. Samsung RS68CG882DS9EF
  2. LG GSLV91MCAD Door Cooling
  3. Siemens KA95FPIDP
  4. Samsung RS68A8822S9
  5. Liebherr XRFbs 5295-20
  6. AEG RMB952D6VU
  7. Samsung RS68A8842B1
  8. LG GSLV70PZTD Door Cooling
  9. Liebherr SBSes 8496-21
  10. Wiggo WR-MD18DX


Is een Amerikaanse koelkast met energielabel D duurzaam?

Om uit te leggen of energielabel D voor een koelkast duurzaam is, kijken we naar de betekenis van het energielabel. De energielabels variëren van A tot G en zijn door de Europese Unie bepaald. Hierbij is label A energiezuinig en label G niet energiezuinig. 

Het D energielabel zit precies in het midden. In het officiële overzicht van de energielabels heeft het D label een gele kleur. Het is daarmee het eerste label dat niet meer als energiezuinig wordt bestempeld

Toch is een D label voor een Amerikaanse koelkast best goed. Over het algemeen verbruiken de Amerikaanse koelkasten namelijk meer energie. Gemiddeld is het verbruik zeker 40% meer dan bij normale koelkasten. 

Het minimale label voor de Amerikaanse koelkast is C. Van het C label Amerikaanse koelkasten zijn weinig soorten te vinden, daarom is een D label zo gek nog niet. 

Kosten van een Amerikaanse koelkast met energielabel D

Doorgaans is een Amerikaanse koelkast met energieklasse D duurder dan een Amerikaanse koelkast met label E of F. 

Voor de Amerikaanse koelkast met label D betaal je gemiddeld zo’n 2,5 duizend euro. Dat is de gemiddelde prijs voor dit type koelkast in ons toplijstje. 

Vergelijk je deze prijs met dat van een F label koelkast? Dan zie je dat je met het D label zeker honderden euro’s duurder uit bent. 

Wat echter belangrijk is om mee te nemen, is dat je ook kosten bespaart. Op de levensduur van een D label Amerikaanse koelkast, kun je zomaar duizend euro aan energiekosten besparen.

Daarnaast haal je een betere kwaliteit koelkast in huis, waar je langer plezier van hebt. Op die manier kan het op de langere termijn een goede investering zijn.

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast met energielabel D

In alle mogelijke energieklassen is er een koelkast te vinden. Echter is dat niet het geval als je specifiek naar een Amerikaanse koelkast zoekt. De Amerikaanse koelkast is er vanaf energielabel C en tot label F. 

Voor de meest energiezuinige Amerikaanse koelkast zou de Amerikaanse koelkast met energielabel C dus het beste alternatief zijn. Anders moet je het zoeken bij energielabel E. Dan doe je een stapje terug in het kader van duurzaamheid. 

Wil je echter gaan voor een extra energiezuinige koelkast? Dan is het het beste om naar andere soorten koelkasten te kijken. Die zijn namelijk wel te vinden met energielabel A. 

Waar koop je een Amerikaanse koelkast met energielabel D?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast met energielabel D kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met energielabel D:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten met energielabel D geselecteerd?

Het ruime aanbod aan Amerikaans koelkasten met energielabel D namen wij onder de loep. Wij vergeleken Amerikaanse koelkasten bij veel winkels en van meerdere merken met elkaar. De koelkasten waarbij de prijs en kwaliteit het best in verhouding zijn, staan in het toplijstje. 

Is een Amerikaanse koelkast met energielabel D energiezuinig?

In principe wordt een koelkast met energielabel D niet als erg energiezuinig gezien. Wel energiezuinig is label A of B. Echter, is het energielabel D voor een Amerikaanse koelkast wel relatief zuinig. Dat label is een van de meest energiezuinige labels die je voor de Amerikaanse koelkast kunt vinden. Er zijn enkele Amerikaanse koelkasten met het C label, maar die zijn lastig te vinden.