Amerikaanse koelkast French door: Top 7 & koopgids

Een speciaal type Amerikaanse koelkast, is de Amerikaanse koelkast met French door. Dit is een Amerikaanse koelkast met een gescheiden koel- en vriesgedeelte. Hierdoor is de koelkast extra efficiënt in te delen.

Spreekt een Amerikaanse koelkast met French jou aan? Wij geven je in dit artikel alle informatie.

Wij zetten de beste 7 op een rij en vertellen je hoe je het ruime aanbod kunt vergelijken. Hier geven we je alvast een overzicht van de beste Amerikaanse koelkasten met French door:

 1. Haier HB18FGSAAA Easy Access
 2. Siemens KF96NAXEA
 3. Haier HFR5719ENMG
 4. Haier HFW7720ENMB
 5. Beko GNE60530DXN 
 6. Samsung RF50A5002B1/EG
 7. Hisense RF540N4SBI2

Beste (Amerikaanse) koelkast French door

Een French door is voor een Amerikaanse koelkast niet standaard. Toch zijn er meer dan genoeg soorten te vinden. Ze zijn er in meerdere kleuren, maten en prijsklassen. Wij namen de kwaliteit van deze Amerikaanse koelkasten met French door onder de loep. 

Met een uitgebreide test en vergelijking zochten wij uit welke soorten de beste zijn. Daarbij hebben we onder andere gelet op technische eigenschappen, de vormgeving en de prijs.

Op basis van onze bevindingen, raden wij de volgende Franse koelkasten aan:

1: Beste (Amerikaanse) koelkast French door – Haier HB18FGSAAA Easy Access

De beste koelkast met French door is de Haier HB18FGSAAA. De vriesladen maken de producten makkelijk te bereiken. Vandaar de term ‘Easy Access’. 

De totale inhoud van de koelkast is 539 liter. Dat is erg ruim. Ook omdat er in het midden van de koelkast geen tussenschot zit. Hierdoor wordt de ruimte erg breed en makkelijk in te delen. 

Verder is dit een koelkast met energieklasse E. En beschik je over een open deur alarm, effectieve koeling en no-frost systeem. 2: Grote koelkast French door – Siemens KF96NAXEA

Een koelkast met French door van extra groot formaat is de Siemens KF96NAXEA. De inhoud van deze koelkast is maar liefst 605 liter. Dat is meer dan genoeg voor een groot gezin. Niet alleen het formaat van de koelkast is praktisch. 

Een goede eigenschap is bijvoorbeeld ook de HyperFresh lade. Dit is een speciale la, waar producten langer vers blijven. De constante koeling helpt daar ook bij. En door de no-frost functie is het niet nodig om de koelkast te ontdooien.  

Het energielabel van de koelkast is E. Verder kun je de Amerikaanse koelkast verbinden met jouw telefoon. De flexibele indeling maakt de koelkast bovendien extra ruim. 3: Ruime Amerikaanse koelkast French door – Haier HFR5719ENMG

Een Franse koelkast van goede kwaliteit is de Haier HFR5719ENMG. Dit is een rvs koelkast van 446 liter. De koelkast heeft een mooi design. Het koelgedeelte heeft 2 openslaande deuren. En de vriezer open je met vriesladen. 

Dit is een koelkast met energieklasse E en een inhoud van 446 liter. Voor een gemiddeld gezin is dat ruim voldoende. 4: Zwarte Amerikaanse koelkast French door – Haier HFW7720ENMB

Ook voor een zwarte Franse koelkast kun je bij Haier terecht. De Haier HFW7720ENMB heeft een mooie zwarte kleur en 2 vriesladen. De vriesladen maken het makkelijk en snel om de producten uit de vriezer te bereiken. 

Bovendien is de Humidity Zone in de koelkast erg handig. Hier blijft groente en fruit extra lang goed. De temperatuur is eenvoudig in te stellen. 

Praktisch is daarnaast het open deur alarm. Als je de deur open laat staan, word je daaraan herinnerd. Het energielabel is E en de totale inhoud is 477 liter5: Beste Franse koelkast met ijsblokjes – Beko GNE60530DXN

Van het merk Beko, is de GNE60530DXN een fijne Franse koelkast. Het unieke van deze Beko, is de water- en ijsdispenser. Om dat te gebruiken, sluit je de koelkast aan op de waterleiding of vul je de watertank. 

Andere fijne eigenschappen zijn het geurfilter, de efficiënte compressor en de snelkoelfunctie. De koelkast is gemaakt van rvs en heeft een antraciet kleur. De koelkast heeft 2 openslaande deuren en de vriezer 2 vriesladen. Het energielabel is F6: Samsung Amerikaanse koelkast French door – Samsung RF50A5002B1/EG

Ga je liever voor een Amerikaanse koelkast met French door van Samsung? Dan is dit een goede keuze. De koelkast heeft een inhoud van 431 liter

Uniek voor deze Samsung koelkast is de goede luchtcirculatie. Het Twin Cooling Plus systeem zorgt ervoor dat de temperatuur goed constant blijft. Verder kun je producten erg snel koelen en invriezen. En heeft de koelkast een no-frost systeem

Het energielabel is F. Dit is dus geen energiezuinige Amerikaanse koelkast. 7: Efficiënte Franse koelkast – Hisense RF540N4SBI2

Ook de Hisense RF540N4SBI2 is een fijne Franse koelkast. Het is een rvs koelkast met energielabel E. De inhoud van deze Amerikaanse koelkast met French door is 421 liter. Het koelgedeelte heeft 2 openslaande deuren. 

Het vriesgedeelte is voorzien van vriesladen. Met de snelvriesfunctie zijn jouw etenswaren binnen no-time bevroren. Een pluspunt is ook de no-frost functie. Hierdoor hoef je de vriezer niet meer te ontdooien. Wat is een koelkast met French door?

Een koelkast met French door wordt ook wel de Franse koelkast genoemd. Dit is een koelkast waarbij de koelruimte boven de vriesruimte is geplaatst. 

De vriezer bestaat meestal uit vriesladen, waardoor producten makkelijk gepakt kunnen worden. Ook komt het bij dit type Amerikaanse koelkast voor dat je de vriezer opent met een deur. Aan de binnenkant van de vriezer zijn dan nog steeds lades geplaatst. 

De indeling is dus horizontaal, in tegenstelling tot een side by side koelkast. Hierbij is het koel- en vriesgedeelte namelijk naast elkaar geplaatst. Het is een koelkast met dubbele deur

Daarnaast ontbreekt er bij de koelkast met French door een verticaal tussenschot. Dit levert je extra opslagruimte op. Je kunt hierdoor ook met gemak brede producten in de koelkast kwijt. Denk aan een grote schaal of plaatpizza. 

Waarom een Amerikaanse koelkast French door?

Een koelkast met French door heeft meerdere voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

 • Producten zijn extra goed bereikbaar

Het makkelijke van de Franse koelkast is, dat je niet hoeft te bukken om producten te pakken. Vooral in de koelkast kun je overal gemakkelijk bij. Daarnaast is de vriezer vaak met lades ingedeeld. Dat maakt de bevroren producten ook goed toegankelijk.  

 • Ruimte voor brede boodschappen

De koelkast met French door heeft in het midden geen tussenschot. Dat maakt dit type Amerikaanse koelkast van binnen extra breed. Een handige eigenschap als je bredere boodschappen kwijt wilt kunnen. 

 • Efficiënter energiegebruik

Vergeleken met andere Amerikaanse koelkasten, is de French door versie extra energiezuinig. Het pluspunt is namelijk dat de koelkast en de vriesladen goed worden gescheiden met een kleinere deur.

Bij de koelkast kun je alleen één deur openen. En de vriezer maak je open met kleine laden. Op deze manier gaat er minder koude lucht verloren als je de koelkast opent. 

Koelkast French door kopen – hier let je op:

Er zijn behoorlijk wat Amerikaanse koelkasten met French door te vinden. Dat maakt de kans groot dat je de koelkast vindt die precies bij jouw wensen past.

Met dat ruime aanbod is het goed om meer van de koelkasten af te weten. Dan kun je ze goed vergelijken. Let bijvoorbeeld op de indeling, het merk en de prijs:

Indeling

De indeling is bij een Amerikaanse koelkast met French door extra praktisch. Je hebt namelijk meer ruimte in de breedte dan bij andere koelkasten. Om die reden kan het extra handig zijn, om te kijken naar de indeling. 

Aangezien je de koelkast met 2 deuren kunt openen, zijn brede lades bijvoorbeeld niet handig. Dan geniet je niet meer van het voordeel om de koelkast met één deur open te maken.

Om de brede lade uit te schuiven moet je immers beide deuren openen. Als de indeling lades heeft, is het handiger om voor 2 smalle lades te gaan. 

Daarnaast zie je bij dit type Amerikaanse koelkast verschillende indelingen bij de vriezer. De vriezer kan worden geopend met een deur of met een vrieslade

De vriesladen geven je direct toegang tot de ingevroren producten. Als je de vriezer opent met een deur, kost het je een extra handeling om vervolgens de lade te openen. Het is dus maar net wat je praktisch en belangrijk vindt. 

Merk

De Amerikaanse koelkast met French door wordt door meerdere merken aangeboden. Dat kun je aan het toplijstje al zien. Zodra je de koelkast van een goed merk koopt, is de kwaliteit betrouwbaar.

Specifiek voor de Amerikaanse koelkast met French zijn de volgende merken aan te raden: 

 • Beko
 • Haier
 • Hisense
 • LG
 • Samsung
 • Siemens

Prijs

Een Amerikaanse koelkast met French door kost gemiddeld zo’n 1,5 duizend euro. Het type koelkast is verkrijgbaar vanaf duizend euro, maar kan ook 3 duizend euro kosten. De prijzen zijn dus uiteenlopend. 

Over het algemeen wordt het type koelkast duurder als je over meer extra’s beschikt. Denk aan de ijsblokjes dispenser of smart technologieën. Daarnaast kan het meer kosten als je voor een extra energiezuinige Franse koelkast wilt gaan. 

Het belangrijkste van de prijs is, dat het in verhouding is met de kwaliteit. De Amerikaanse koelkast is een investering en dat moet het wel waard zijn.

Verdiep je goed in de reviews of kijk bij een van de bovenstaande merken. Dat geeft je een betere indicatie van de te verwachten kwaliteit.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast met French door?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast met French door kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met French door:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste koelkasten met French door geselecteerd?

Eerst maakten wij een compleet overzicht van alle Amerikaanse French Door koelkasten. Van deze koelkasten, vergeleken wij de kwaliteit. De soorten met de beste prijs en technische specificaties werden in het toplijstje gezet. 

Voor wie is een Amerikaanse koelkast met French door geschikt?

De Amerikaanse koelkast met French door is er voor iedereen die een ruime koelkast zoekt. Dit type koelkast is extra breed, waardoor je ook brede items kwijt kunt. Bovendien is dit een koelkast met een efficiënt energieverbruik. Ideaal voor grote gezinnen, families of woningen met een gedeelde keuken.