Amerikaanse koelkast in termijnen betalen? Dit zijn de opties!

Een Amerikaanse koelkast is een aardige investering. Je betaalt al snel duizend euro voor dit type koelkast. En soms is dat zelfs 2- tot 3 duizend euro.

Daarom kan het fijn zijn om de financiële lasten over een langere periode te spreiden. Een Amerikaanse koelkast in termijnen betalen is dan een slimme optie. 

Maar hoe werkt dit precies? En waar kun je een Amerikaanse koelkast in termijnen betalen? Dat vertellen we je! Ook laten we je weten wat geschikte alternatieven kunnen zijn. 

Een Amerikaanse koelkast in termijnen betalen: zo werkt het

Wil je een Amerikaanse koelkast in termijnen betalen? Dan moet je natuurlijk weten hoe dat werkt. Daar geven we graag een indicatie van. Weet dat de exacte gang van zaken per winkel en kredietverstrekker kan verschillen.

De volgende stappen kunnen worden gevolgd:

1. Amerikaanse koelkast uitkiezen

Wat allereerst belangrijk is, is het vinden van de juiste Amerikaanse koelkast. Voor het betalen in termijnen is de aanschafprijs een belangrijk gegeven. Voor Amerikaanse koelkasten onder de duizend euro gelden namelijk vaak minder verplichtingen. 

2. Controle vanuit kredietverstrekker

Stel dat je voor een Amerikaanse koelkast kiest van zo’n 2 duizend euro. Dat is een gemiddelde prijs. Dan wordt door de kredietverstrekker nagegaan of jij genoeg draagkracht hebt om de Amerikaanse koelkast in termijnen te betalen.

Vaak wordt ook de registratie bij BKR gecontroleerd. En worden vaste lasten en inkomsten in kaart gebracht. 

3. Afspraken maken

Vervolgens wordt de looptijd opgesteld. Soms kun je dit zelf bepalen en soms gaat dit in overleg. De mogelijkheden hangen hierbij ook af van de aanschafprijs. Dan wordt er een rentepercentage afgesproken. Zo weet je precies wat je wanneer moet betalen. 

Door het rentepercentage is dat altijd meer, dan wanneer je de Amerikaanse koelkast in één keer zou betalen. Echter betaal je nu wel verspreid. 

Waar kun je een Amerikaanse koelkast in termijnen betalen?

Het is bij diverse koelkast winkels mogelijk om de Amerikaanse koelkast in termijnen te betalen. Of het bij een winkel kan, zie je aan de betaalmogelijkheden.

Als je via Tinka, CashClick, Klarna of Spraypay kunt betalen, dan is het in termijnen mogelijk.

Ook was dit via de BCC altijd mogelijk, maar met de huidige ontwikkelingen van deze winkel kan het zijn dat dit niet meer mogelijk is.

Je kunt hier de Amerikaanse koelkast in 3 termijnen betalen, via Tinka. Dit wordt ook wel de ‘Pay in 3′ regeling genoemd. Het krediet kun je online of in de winkel aanvragen. Daarbij worden gegevens gecontroleerd. 

Ook bij MediaMarkt is het mogelijk om de Amerikaanse koelkast in termijnen te betalen. Daarbij is het aankoopbedrag belangrijk. Er gelden andere regels bij Amerikaanse koelkast onder of boven de duizend euro. 

Alternatieven

Wil je de Amerikaanse koelkast toch niet in termijnen betalen? Maar zoek je een manier om de Amerikaanse koelkast op goedkope wijze aan te schaffen? Dan zijn er mogelijkheden. 

Wat je bijvoorbeeld ook kunt doen, is de Amerikaanse koelkast achteraf betalen. Dan heb je meer tijd om het bedrag rond te krijgen. Achteraf betalen is vaker mogelijk dan in termijnen betalen.

Als je de mogelijkheid hebt om met een creditcard te betalen, is het namelijk al mogelijk. Dan wordt het geld immers later van de rekening afgeschreven. 

Alternatieven voor een goedkope Amerikaanse koelkast

Daarnaast zijn er meerdere manieren om een goedkope Amerikaanse koelkast in huis te halen. Waar je allereerst veel mee op kunt schieten, is een goede Amerikaanse koelkast aanbieding

Die aanbiedingen zijn er regelmatig en kunnen veel geld schelen. Kijk maar eens tijdens Black Friday of bij een Amerikaanse koelkast outlet. Vaak zijn oudere modellen ook een stuk voordeliger. 

Bovendien heb je de optie om voor een B keus of tweedehands Amerikaanse koelkast te gaan. Dan is de Amerikaanse koelkast een stuk goedkoper.

Bij B keus is het model wat beschadigd, maar krijg je vaak nog garantie. Bij een tweedehands model is dat niet het geval. Daarbij moet je goed op de kwaliteit letten.
Veelgestelde vragen

Is een Amerikaanse koelkast in termijnen betalen duurder?

Ja. Daarmee betaal je ook een bepaald rentepercentage. Dat moet je bij de prijs optellen. Het totale bedrag dat je betaalt, is daardoor duurder. 

In hoeveel termijnen kun je een Amerikaanse koelkast betalen?

Dat verschilt per kredietverstrekker. Het is gebruikelijk om de Amerikaanse koelkast in 3 termijnen te betalen. 

Wat kost een goedkope Amerikaanse koelkast?

Er zijn Amerikaanse koelkasten voor onder de duizend euro verkrijgbaar. Dat wordt als een goedkope Amerikaanse koelkast gezien.


Plaats een reactie