Amerikaanse koelkast met ijsblokjes kopen? Top 7 & Koopgids

De ijsdispenser is een geliefde eigenschap van de Amerikaanse koelkast. Hoe gemakkelijk is het immers, om met één druk op de knop over ijsblokjes te beschikken?

In dit artikel kom je alles over de Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine te weten. Dit zijn de beste varianten op een rij:

 1. LG GSLV70PZTD
 2. Samsung RS68A8821S9
 3. Samsung RS68A8842B1
 4. ETNA AKV578ZWA
 5. Samsung Family Hub RS6HA8891B1/EF
 6. LG GSLV51PZXE
 7. Liebherr inbouw ICBNdi 5183-20

Beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjes

Wil je een goede Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine kopen? Dan besparen we je graag de zoektocht! Wij zochten al voor je uit aan welke koelkast met ijsblokjes je een goede hebt. 

In het lijstje nemen we meerdere soorten koelkasten op. Van een inbouw Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine tot een slimme koelkast. Ze zijn er daarnaast in meerdere kleuren en formaten. Zo zit er geheid een goede keuze bij voor jou!

1: LG GSLV70PZTD

Zwarte-Amerikaanse-koelkast-zuinig-LG-GSLV70PZTD

De beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjes is deze van LG. Verschillende eigenschappen maken dit een Amerikaanse koelkast van topkwaliteit. De koelkast heeft een handige ijs- en waterdispenser en een no-frost functie, zodat je hem niet meer hoeft te ontdooien. 

Daarnaast is het model voor een koelkast met ijsdispenser relatief energiezuinig. Dit is een koelkast met energielabel D. Ook is de koelkast smart, waardoor je het kunt bedienen met een app. De koelkast zorgt automatisch voor gelijkmatige koeling. 

De afmetingen van de LG koelkast met ijsblokjes zijn 179 x 91 x 74 cm. Verder heeft de koelkast een netto inhoud van 416 liter en een vriesvak van 219 liter2: Samsung RS68A8821S9

Samsung-RS68A8821S9-amerikaanse-koelkast-met-wateraansluiting

Een mooie Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine is de Samsung RS68A8821S9. Dit is een rvs koelkast met in de deur een water- en ijsdispenser.

Het is een erg grote koelkast, met een netto inhoud van maar liefst 609 liter. Hier kun je dus geheid al jouw boodschappen in kwijt!

De koelkast kan worden aangesloten op de waterleiding. Verder heeft de koelkast een no frost systeem. En is het mogelijk om de temperatuur van het linker- en rechterdeel van de koelkast los van elkaar in te stellen. De afmetingen zijn 72 x 92 x 178 cm. 3: Samsung RS68A8842B1

Energiezuinige-Amerikaanse-koelkast-grote-vriezer-Samsung-RS68A8842B1

Nog zo’n goede koelkast met ijsblokjes dispenser van Samsung, is de Samsung RS68A8842B1. In de deur is zowel een water- als ijsdispenser aanwezig. Je kunt niet alleen voor ijsblokjes kiezen, maar ook voor crushed ijs!

Voor de watertoevoer wordt de koelkast aangesloten op de waterleiding. De Samsung koelkast met ijsblokjes is met energieklasse D vrij zuinig. 

Nog een pluspunt is het geluidsniveau. Dat is bij de koelkast slechts 35 decibel, waardoor je hem amper kunt horen. De koelkast heeft een inhoud van maar liefst 634 liter en is 178 x 92 x 72 cm groot. 4: ETNA AKV578ZWA

Amerikaanse-koelvriescombinatie-met-luchtfilter-Etna-AKV578ZWA

De Etna AKV578ZWA is een Amerikaanse koelkast, waarbij de ijsblokjes dispenser niet in de deur is geplaatst. Die zit namelijk in de koelkast. Hierdoor neemt het apparaat minder ruimte in beslag. Als je ijsblokjes nodig hebt, kun je die uit de voorraad halen. 

De zwarte Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine heeft een inhoud van 334 liter. Voor het vriesvak is dat 185 liter. De afmetingen zijn 91 x 65 x 179 cm. Verder is de koelkast flexibel in te delen. 5: Samsung Family Hub RS6HA8891B1/EF

Luxe-Amerikaanse-koelkast-zwart-SAMSUNG-Family-Hub-RS6HA8891B1EF

Ga je liever voor een smart koelkast met ijsblokjesmachine? Dan is deze Samsung Family Hub de juiste keuze. De koelkast heeft een ijsdispenser en kan op de waterleiding worden aangesloten.

In de koelkast heb je daarnaast meer dan genoeg ruimte, die je flexibel in kunt delen. 

Bij de Samsung Family Hub zit er een touchscreen in de deur verwerkt. Je kunt gebruik maken van veel handige functies. Zet muziek aan in de keuken, laat berichten achter of bekijk de inhoud van de koelkast tijdens het boodschappen doen. 

De afmetingen van de Amerikaanse koelkast zijn 91.2 x 178 x 71.6 cm. De koelkast heeft energielabel E en een inhoud van 614 liter6: LG GSLV51PZXE

Ga je liever voor een koelkast met ijsdispenser zonder wateraansluiting? Dan is de LG GSLV51PZXE een goede optie! Dit is namelijk een koelkast met waterreservoir en ijsblokjes.

Dat reservoir vul je zo nu en dan zelf bij. In de deur zit een dispenser gemonteerd voor koud water, ijsblokjes of zelfs crushed ijs

Het energielabel van de koelkast is E, de inhoud 635 liter en de afmetingen 179 x 91,3 x 73,5 cm. Verder is dit met 36 decibel een vrij stille koelkast.7: Liebherr inbouw ICBNdi 5183-20

Een inbouw Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine is ook een optie. De Liebherr ICBNdi 5183-20 is in dat geval erg geschikt. De ijsblokjesdispenser wordt aangesloten op de waterleiding. Zo geniet je altijd van een voorraad ijsblokjes. 

De koelkast heeft energielabel D. De afmetingen van de inbouw koelkast met ijsblokjes zijn 177 x 55,9 x 54,6 cm. De inhoud bedraagt in totaal 246 literDe voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes

Een koelkast met ijsblokjesmachine heeft verschillende voor- en nadelen. Het is goed om je daar eens in te verdiepen. Zo kom je erachter of de koelkast met ijsblokjes iets voor je is. 

👍 Voordelen

 • Altijd beschikken over ijsblokjes

Het eerste voordeel spreekt misschien voor zich. Zodra je voor een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes gaat, hoef je niet meer zonder ijsblokjes te zitten! Ze kunnen altijd door de koelkast worden gemaakt. Vaak is er zelfs een voorraadje in het vriesvak beschikbaar. 

 • Ijsblokjes voorraad continu aangevuld

Nog een voordeel is dat de hoeveelheid ijsblokjes constant wordt aangevuld. Dat kost je geen moeite. Al helemaal als je een koelkast met wateraansluiting hebt. Dan hoef je zelfs het waterreservoir niet bij te vullen.

Automatisch maakt de koelkast dan nieuwe ijsblokjes aan. Ook op feestjes komt dit erg goed van pas. 

 • Minder kou verliezen

Om bij de ijsblokjes te komen, hoef je de koelkast niet te openen. Je vult jouw glas met ijsblokjes vanaf de buitenkant. Daardoor verlies je geen koude lucht. Dat scheelt weer energie. 

👎 Nadelen

 • Minder netto inhoud koelkast

Het bakje en de ijsdispenser zelf nemen ruimte in in de koelkast. Daardoor beschik je over een koelkast met minder inhoud. Daar staat wel tegenover dat Amerikaanse koelkasten over het algemeen groot zijn.

Wellicht mis je dat stukje extra ruimte niet, omdat je al genoeg ruimte over hebt. 

 • Weinig energiezuinige opties

Er zijn amper Amerikaanse koelkasten met ijsblokjes te vinden, die energiezuinig zijn. Als je kijkt naar het energielabel, ga je minimaal naar een D of E label. Dat heeft te maken met het hogere energieverbruik. 

Een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes kopen? Hier let je op:

Je wilt natuurlijk te weten komen welke koelkast met ijsblokjesmachine het beste bij je past. Dan is het handig om meer van de belangrijke eigenschappen te weten. Specifiek voor de koelkast met ijsblokjes, is het goed om op het volgende te letten:

Met of zonder wateraansluiting

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen, is of je een koelkast met of zonder wateraansluiting zoekt. Bij een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting, beschik je over een waterreservoir. Dat reservoir moet je zelf regelmatig bijvullen. 

Het voordeel van de Amerikaanse koelkast met wateraansluiting is dat je het reservoir niet hoeft bij te vullen. Je hoeft er simpelweg niet meer naar om te kijken.

Een vereiste is wel, dat je een wateraansluiting in de buurt van de koelkast beschikbaar hebt. Anders wordt het lastig om de koelkast aan te sluiten. 

Wat het best bij je past, is afhankelijk van hoe vaak je de ijsblokjes gebruikt. Heb je de ijsblokjes af en toe nodig? Dan is het een kleine moeite om het waterreservoir bij te vullen.

Wil je echter altijd over de ijsblokjes beschikken? Dan is een koelkast met wateraansluiting aan te raden. 

Type ijsblokjes – Ijsblokjes machine met ice crusher

De dispenser bij een Amerikaanse koelkast is er vaak voor koud water en ijsblokjes. Maar wist je ook dat de koelkast soms crushed ijs kan maken? 

Dan moet er een ice crusher in de Amerikaanse koelkast aanwezig zijn. Dat is een leuke optie voor het maken van cocktails of andere verfrissende drankjes. Crushed ijs ziet er net wat feestelijker uit. 

Prijs

De koelkast met ijsblokjes dispenser kost gemiddeld richting de 2 duizend euro. In het toplijstje begint de prijs bij ruim 900 euro. Het maximale bedrag van een koelkast met ijsblokjes uit onze top 7 gaat richting de 3500 euro

Wil je minder voor de Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine betalen? Dan is het altijd mogelijk om voor een aanbieding te gaan. Met een aanbieding kun je veel geld op de koelkast met ijsdispenser besparen. 

Wat je daarnaast vaak ziet, is dat je voor een ouder model koelkast minder betaalt. Terwijl de kwaliteit nog steeds erg goed is. 

Merk

Er zijn meerdere merken waarvan je een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes kunt kopen. De volgende merken zijn onder andere aan te raden: 

 • Beko
 • Bosch
 • Etna
 • Haier
 • Liebherr
 • LG
 • Samsung

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast met ijsdispenser

Is de Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine toch niet wat je zoekt? Dan zijn er gelukkig genoeg geschikte alternatieven. 

In de basis is een Amerikaanse koelkast met vriezer of een koel-vriescombinatie bijvoorbeeld ook geschikt. De ijsblokjes kun je dan gewoon in de vriezer kwijt. Je moet de ijsblokjes dan wel zelf maken of kopen. 

Nog een leuk alternatief is er één speciaal voor wijnliefhebbers. Je kunt namelijk ook kiezen voor een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler. Als je de ijsblokjes wilde gebruiken voor een koud wijntje, is dit een ideaal alternatief!

Waar koop je een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjes kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met ijsblokjes:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de 7 beste Amerikaanse koelkasten met ijsblokjes dispenser geselecteerd?

Aan het samenstellen van de top 7 is een uitgebreide vergelijking vooraf gegaan. Er zijn veel Amerikaanse koelkasten met ijsblokjesdispenser met elkaar vergeleken. De soorten met de beste functionaliteiten, prijs- en kwaliteit zijn in de top 7 opgenomen. Dit zijn stuk voor stuk koelkasten met een ijsblokjesmachine, die de investering waard zijn. Dat komt ook uit reviews naar voren. 

Hoe werkt een koelkast met ijsblokjes?

In de meeste koelkasten met ijsdispenser vind je een grote bak met water. Dat water wordt door de koelkast richting het vriesgedeelte gepompt. Hier bevriest het water en ontstaan de ijsblokjes.  

Moet je de ijsdispenser schoonmaken?

Ja, dat is verstandig om af en toe te doen. Haal het bakje met ijs uit de koelkast en spoel het af met heet water. Gebruik geen chemische middelen. Dat kan later immers in de ijsblokjes terechtkomen. Verder is het goed om het filter schoon te maken. Al helemaal als je merkt dat de smaak van de ijsblokjes verandert.