Amerikaanse koelkast met lades kopen? Het aanbod vergeleken!

Een Amerikaanse koelkast met lades is extra praktisch. De lades zorgen ervoor dat je de beschikbare ruimte beter kunt benutten. Ook blijft de temperatuur in een lade vrij constant, waardoor de Amerikaanse koelkast minder energie verbruikt. 

In dit artikel ontdek je welke Amerikaanse koelkasten met lades de beste zijn. We gaan daarnaast in op de verschillende soorten en de voor- en nadelen. Ook kom je te weten waar je op moet letten. 

Beste Amerikaanse koelkast met lades

Wil je een Amerikaanse koelkast met lades kopen? Dan wil je natuurlijk een goede investering doen. Er zijn echter veel opties beschikbaar. Dit kan het lastig maken om de Amerikaanse koelkast met lades van de beste kwaliteit te vinden. 

Om je te helpen, zochten wij de beste soorten voor je uit! Na onze uitgebreide test en vergelijking, bleken de volgende Amerikaanse koelkasten binnen deze categorie de beste te zijn:

  1. Beste Amerikaanse koelkast met lades – LG GSLV70MCTE
  2. Amerikaanse koelkast no frost met laden – Samsung RS67A8811B1/EF
  3. Amerikaanse koelkast met lades en ijsdispenser – Samsung RS68A8821S9
  4. Stijlvolle zilvere koelkast met vriesladen – Haier HFR5719ENMG
  5. Beste zwarte Amerikaanse koelkast met lades – ETNA AKV578ZWA

Soorten Amerikaanse koelkasten met lades

Met de term ‘Amerikaanse koelkast met lades’ kunnen meerdere soorten koelkasten worden bedoeld. Het verschil zit hem in de manier waarop je de vriezer open maakt. 

De meest voordehandliggende optie is een koelkast met lades aan de binnenkant. De Amerikaanse koelkast open je gewoonweg met een deur.

Bij de indeling is gebruikgemaakt van verschillende lades. De lades helpen je om in de koelkast overzicht te bewaren. En zorgen voor efficiënte koeling. 

De andere optie is een Amerikaanse koelkast met vriesladen. Bij dit type open je de vriezer niet met een deur, maar trek je de vrieslade direct naar je toe. Dit scheelt een handeling, waardoor je sneller toegang hebt tot de items in je vriezer. 

Deze indeling met vriesladen zie je niet bij de side by side Amerikaanse koelkasten. Maar wel bij de Amerikaanse koelkast met French door. Het vries- en koelgedeelte bevinden zich namelijk boven elkaar en er is geen links-rechts opstelling. 

Voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast met lades

Een Amerikaanse koelkast die met lades is ingedeeld, heeft diverse voor- en nadelen. Het is goed om ze eens door te nemen. Dan weet je of dit type koelkast echt is wat je zoekt. 

👍 Voordelen

  • Ruime opslag

Amerikaanse koelkasten staan bekend om de ruime inhoud. De indeling met lades zorgt ervoor dat je het maximale uit de inhoud van jouw Amerikaanse koelkast kunt halen.

Je kunt de indeling goed compartimenteren. En kunt daardoor de volledige inhoud van de koelkast goed benutten. 

  • Makkelijk te bereiken

Zonder lades zijn producten die bijvoorbeeld achterin op het onderste plateau liggen, moeilijk te bereiken. Heb je echter een lade, dan schuif je de lade uit en kun je overal goed bij zonder te bukken. 

  • Energie efficiënt

In de lades van de koelkast blijft de temperatuur constant. Dit geeft je de mogelijkheid om eten langer te bewaren. Ook gebruikt de Amerikaanse koelkast zo minder energie om te koelen. 

👎 Nadelen

  • Onhandig met grote items

Een minpunt van de Amerikaanse koelkast met laden, is het opslaan van grote items. Soms passen grote producten namelijk niet in de lade. 

Amerikaanse koelkast met lades kopen? Hier let je op:

Ga jij op zoek naar een Amerikaanse koelkast met laden? Let dan op het volgende:

Netto inhoud koelkast

Je gaat natuurlijk voor een Amerikaanse koelkast, die qua formaat bij jouw wensen past. Het formaat wordt uitgedrukt in het aantal liters. Boven de 400 liter spreken we van een grote Amerikaanse koelkast

Is de beschikbare ruimte in de koelkast net genoeg? Dan helpen de lades om de inhoud zo goed mogelijk te benutten. De lades kunnen in dat geval de doorslag geven, om toch voor de Amerikaanse koelkast te gaan die je voor ogen hebt. 

Let wel op: het aantal liters kan bij een Amerikaanse koelkast met vriezer betrekking hebben op de totale inhoud. Of op de inhoud van alleen het koel- of vriesgedeelte. 

Indeling

Er zijn Amerikaanse koelkasten met een vaste of flexibele indeling. Ga je voor de Amerikaanse koelkast met laden? Dan kan het slim zijn om op deze eigenschap te letten. Als grote items niet in de lades passen, is het handig als je de indeling kunt veranderen. 

Waar koop je een Amerikaanse koelkast met lades?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast met lades kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met lades:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten met laden geselecteerd?

In het toplijstje staan Amerikaanse koelkasten met meerdere laden of met vriesladen. Om tot de beste 5 te komen, werden veel Amerikaanse koelkasten met laden vergeleken. Er werd gelet op prijs, functionaliteiten en de indeling. De soorten met de beste prijs- kwaliteitverhouding kwamen in het lijstje te staan. 

Is een Amerikaanse koelkasten met laden ruimte efficiënt?

Ja, zeker. De laden maken het makkelijker om de inhoud van de koelkast goed te benutten.