Amerikaanse koelkast met scherm kopen? Alles wat je moet weten

De Amerikaanse koelkast met scherm zie je steeds vaker bij koelkast winkels voorbij komen. Inmiddels bestaat dit type Amerikaanse koelkast al weer een tijdje. Toch is de smart Amerikaanse koelkast een van de modernste Amerikaanse koelkasten op de markt. 

Maar wat is een Amerikaanse koelkast met scherm precies? Wat kun je ervan verwachten en wat zijn de voor- en nadelen? Daar kom je in dit artikel achter. Bovendien vertellen we je welke merken de Amerikaanse koelkast met scherm aanbieden. 

Wat is een Amerikaanse koelkast met scherm?

Een Amerikaanse koelkast met scherm is een slimme Amerikaanse koelkast. In de deur is een groot scherm verwerkt. Dit kun je met een tv vergelijken.

De koelkast is met een applicatie of met bluetooth te verbinden. Zo kun je op afstand dingen instellen of gebruik maken van extra functies. 

Wat kun je met een Amerikaanse koelkast met scherm?

Wat je precies met de slimme Amerikaanse koelkast kunt, is afhankelijk van het merk. Er zijn slimme Amerikaanse koelkasten met scherm en zonder scherm. 

Stel je gaat voor een Amerikaanse koelkast met tv scherm in de deur. Dan kun je daar meerdere applicaties mee verbinden. Het is mogelijk om recepten op het internet op te zoeken, tv te kijken en zelfs om te bellen. 

Dat kan ook via screen mirroring. Ook kun je memo’s achterlaten voor andere mensen. Soms kun je zelfs tegen de Amerikaanse koelkast praten om de koelkast opdrachten te geven. 

Vaak beschikt de slimme Amerikaanse koelkast over een cameraatje, zodat je ook als je niet thuis bent, naar binnen kunt kijken.

Het kan zelfs zo ver gaan, dat de camera detecteert of etenswaren nog goed houdbaar zijn. En daar vervolgens recepten mee voorstelt. Als je weet hoe je de koelkast in kunt stellen, kun je er veel kanten mee op. 

Ga je echter voor een slimme Amerikaanse koelkast zonder display? Dan maakt de app het mogelijk om de koelkast op afstand te bedienen. Je stelt dan bijvoorbeeld de temperatuur in. Ook kun je er meldingen van krijgen als de deur open staat. 

De voor- en nadelen van een slimme Amerikaanse koelkast

Wil je weten of een slimme Amerikaanse koelkast iets voor je is? De voor- en nadelen geven je daar een beter beeld van. Die zetten we voor je onder elkaar:

👍 Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk

Het grootste voordeel is de gebruiksvriendelijkheid. Een slimme Amerikaanse koelkast sluit goed aan bij jouw dagelijks leven. Op het scherm kun je bijvoorbeeld recepten bekijken, muziek afspelen of televisie kijken. 

  • Informatie op afstand 

Ook als je niet thuis bent, is een Amerikaanse koelkast met scherm praktisch. Via de applicatie kun je met de koelkast verbinden.

Door middel van het cameraatje kun je de inhoud van de koelkast bekijken. Dat komt goed van pas tijdens het boodschappen doen. Of bij het maken van een boodschappenlijstje. 

  • Vaak veel handige functies

De slimme Amerikaanse koelkasten zijn moderne koelkasten. Naast de slimme functies, zijn ze vaak uitgerust met handige eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de ijsblokjes dispenser. 

  • Minder food waste

Een Amerikaanse koelkast met scherm kan bijdragen aan minder voedselverspilling. Sommige slimme koelkasten kun je zó instellen, dat je een seintje krijgt als eten bijna over datum gaat. Daarnaast beschik je bij dit type koelkast vaak over een cameraatje.

Via een app kun je de koelkast in kijken en zien wat je nog in huis hebt. Zo koop je minder snel te veel van een bepaald product. 

👎 Nadelen

  • Duurder

De slimme functies maken de Amerikaanse koelkast een stuk duurder dan gemiddeld. 

Voor wie is een slimme Amerikaanse koelkast geschikt?

De Amerikaanse koelkast met display kan voor veel mensen de juiste keuze zijn. Ben je fan van technologie en moderne foefjes? Dan sluit de slimme Amerikaanse koelkast daar goed bij aan.

Het geeft je de mogelijkheid om apparaten in huis met elkaar te verbinden. Zo laat je ze werken als geheel. 

Een Amerikaanse koelkast met scherm is ook iets voor jou als je een druk leven hebt. De slimme koelkast maakt het dagelijks leven namelijk een stuk makkelijker. 

Boodschappenlijstjes hoef je bijvoorbeeld niet meer van tevoren te maken. Je kunt altijd de koelkast in kijken om te zien wat je nog nodig hebt. Ook kun je meldingen krijgen als etenswaren bijna over datum gaan. 

In die zin is het ook de juiste koelkast als je minder eten wilt verspillen. Het is makkelijker te overzien wat je nog hebt en wat snel gegeten moet worden. 

Welke merken verkopen een Amerikaanse koelkast met scherm?

Een slimme Amerikaanse koelkast is bij meerdere merken beschikbaar. Echter verschilt het, hoe de smart functies vorm hebben gekregen. 

Bij Samsung wordt een Amerikaanse koelkast met scherm de Family Hub genoemd. In de koelkast is een groot display gemaakt. Het is net een Amerikaanse koelkast met tv.

De Family Hub kun je met allerlei apps verbinden. Je kunt muziek afspelen, tv kijken, recepten bekijken en nog veel meer. 

LG heeft vergelijkbare slimme Amerikaanse koelkasten. Het merk staat bekend om de Instaview en door-in-door systemen. Bij dit type koelkast bestaat één deur volledig uit een scherm.

Bij 2 keer kloppen wordt dat scherm transparant, waarna je de koelkast in kunt kijken. De LG ThinQ-app is de applicatie waarmee je verbinding kunt leggen met de koelkast. 

Ook bij andere merken zie je slimme Amerikaanse koelkasten. Denk aan Liebherr, Bosch, Siemens, Haier en nog veel meer merken. Dit zijn echter niet altijd koelkasten met tv. In de deur is niet altijd een scherm verwerkt. 

Vaak zijn de koelkasten met een app of met bluetooth te verbinden. Zo kun je de temperatuur instellen of een melding ontvangen als de koelkast open blijft staan.
Veelgestelde vragen

Is een slimme Amerikaanse koelkast een nuttige investering?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Zoek jij een Amerikaanse koelkast die iets toevoegt aan jouw dagelijks leven? Dan is de slimme Amerikaanse koelkast de moeite waard. De technische foefjes maken de koelkast extra gebruiksvriendelijk. 

Welk merk heeft de beste slimme Amerikaanse koelkast?

Daarbij is het maar net wat je zoekt. Met name LG en Samsung staan om de smart Amerikaanse koelkasten bekend. Deze merken hebben Amerikaanse koelkasten met een scherm. Toch zijn de slimme Amerikaanse koelkasten bij veel meer merken verkrijgbaar. 


Plaats een reactie