5x Amerikaanse koelkast met wateraansluiting / waterreservoir

Een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting of waterreservoir kan erg praktisch zijn. Dit type koelkast is namelijk voorzien van een water- en/of ijsdispenser. Dat is erg comfortabel als je over koud water of verse ijsblokjes wilt beschikken! 

In dit artikel geven we je de beste Amerikaanse koelkasten met waterreservoir of wateraansluiting. Ook vertellen we je meer over de mogelijkheden, voor- en nadelen. Zo weet je precies wat je van deze Amerikaanse koelkast kunt verwachten.

Bekijk de onderstaande top 5 beste Amerikaanse koelkasten met wateraansluiting en/of waterreservoir:

 1. LG GSJV90MCAE
 2. Bosch KAG93AIEP
 3. Samsung RS68A8821S9
 4. LG GSLV51PZXE
 5. Veripart VPSBSW177B

Beste Amerikaanse koelkast met wateraansluiting

Of je nu een Amerikaanse koelkast met waterreservoir of met waterleiding zoekt, er is genoeg keuze. Het type koelkast is beschikbaar in allerlei kleuren en formaten. Ook zijn er veel verschillen in indeling en eigenschappen. Dat maakt het aanbod erg uitgebreid. 

Wij zochten voor je uit welke Amerikaanse koelkasten met wateraansluiting de beste zijn. In het toplijstje komen verschillende soorten Amerikaanse koelkasten voor. Stuk voor stuk hebben ze een goede prijs- kwaliteitsverhouding. 

1: Amerikaanse koelkast met wateraansluiting – LG GSJV90MCAE

De LG GSJV90MCAE is wat prijs en kwaliteit betreft een hele goede Amerikaanse koelkast. De koelkast is van alle gemakken voorzien en is stijlvol vormgegeven.

Je kunt de Amerikaanse koelkast op de waterleiding aansluiten. Zo kun je van de ijs- en waterdispenser gebruik maken. 

Bovendien kan de Amerikaanse koelkast worden bediend met een app. En heeft de koelkast een effectief koelsysteem.

Er zijn amper temperatuurschommelingen, waardoor het apparaat efficiënt met energie omgaat. De Amerikaanse koelkast heeft energielabel E.2: Amerikaanse koelkast met watertoevoer – Bosch KAG93AIEP

Voor een goede Amerikaanse koelkast ben je bij Bosch aan het juiste adres. De Bosch KAG93AIEP is daar een mooi voorbeeld van. Dit is een erg fijne Amerikaanse koelkast met wateraansluiting. 

De koelkast beschikt zowel over een water- als ijsdispenser. Je hoeft dus niet zonder koud water en ijsblokjes te zitten! De Amerikaanse koelkast heeft een totale inhoud van maar liefst 560 liter

De no-frost functie is erg handig. Evenals het feit dat je de koelkast flexibel in kunt delen. De koelkast heeft energieklasse E. 3: Amerikaanse koelkast met waterleiding – Samsung RS68A8821S9

Ook bij de Samsung RS68A8821S9 vind je een water- én ijsdispenser in de deur. Dit is een koelkast met energieklasse E

Waar dit type bekend om staat, is de ruime inhoud. Er past maar liefst 609 liter in deze Amerikaanse koelkast. Dat komt ook door het SpaceMax principe. De wanden van de koelkast zijn zo dun mogelijk gemaakt, zodat de ruimte optimaal wordt benut. 4: Amerikaanse koelkast met waterreservoir – LG GSLV51PZXE

LG-GSLV51PZXE-amerikaanse-koelkast-met-ijsblokjes

De LG GSLV51PZXE is een Amerikaanse koelkast met waterreservoir. Dat waterreservoir zorgt ervoor dat je altijd over koud water en ijsblokjes beschikt. Er zit namelijk zowel een ijs- als waterdispenser in de deur geïntegreerd. 

De LG Amerikaanse koelkast heeft een antraciete kleur. Het energielabel is E. Verder is de koelkast met waterreservoir geluidsstil en groot genoeg voor een heel gezin. De totale inhoud van deze koelkast is namelijk 635 liter5: Amerikaanse koelkast met watertank – Veripart VPSBSW177B

Veripart-VPSBSW177B-amerikaanse-koelkast-aanbieding

Ook deze Veripart Amerikaanse koelkast met waterreservoir hoort in het toplijstje thuis. Dit is een relatief goedkope Amerikaanse koelkast. En dat terwijl de koelkast van goede kwaliteit is en er mooi uit ziet. De koelkast heeft een zwarte kleur. 

Voor water heeft de koelkast een dispenser. Om die te gebruiken, vul je de watertank. Bovendien is er bij de koelkast gedacht aan een goede luchtcirculatie. Hierdoor zijn er minder temperatuurschommelingen. 

De inhoud van de Amerikaanse koelkast met watertank is 529 liter en het apparaat heeft energieklasse EWat is beter: een Amerikaanse koelkast met waterreservoir of wateraansluiting?

Het is niet zo dat een van de twee opties beter is. Het is maar net welke watervoorziening het best bij je past. Dat kun je bepalen als je weet hoe vaak je de water- of ijsdispenser gaat gebruiken. 

Wanneer kiezen voor een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting?

Denk jij vaak gebruik te willen maken van de dispenser? Dan is het slim om voor een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting te gaan. Dan beschik je altijd over koud water en wordt de voorraad ijsblokjes automatisch aangevuld. 

Het is bij deze optie wel een vereiste dat je een wateraansluiting in de keuken hebt. Anders moet je die aansluiting nog (laten) aanleggen. Om dat te doen moet je handig zijn of het klusje uitbesteden aan een vakman. 

Ook goed om te weten is, dat je de koelkast na het aansluiten niet veel meer kunt verplaatsen. Is dat voor jou geen probleem? Dan is de Amerikaanse koelkast met wateraansluiting geschikt. 

Wanneer kiezen voor een Amerikaanse koelkast met waterreservoir?

De andere optie is de Amerikaanse koelkast met waterreservoir. Dit is een watertank in de koelkast, die je zelf bij moet vullen. De koelkast zit in dit geval dus niet op een leiding aangesloten. 

De koelkast met reservoir is geschikt als je minder vaak gebruik denkt te maken van het koude water en de ijsblokjes. Dan is het immers geen probleem om af en toe het reservoir bij te vullen. 

Bovendien is dit type koelkast vaak wat goedkoper dan de Amerikaanse koelkast met wateraansluiting. En hoef je de koelkast niet aan te sluiten. Ook dit kunnen voordelen zijn. 

De voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting

Wil je weten of de Amerikaanse koelkast met wateraansluiting iets voor je is? Weeg dan de voor- en nadelen eens tegen elkaar af. Op die manier weet je beter wat je van dit type koelkast kunt verwachten. 

👍 Voordelen

 • Ijs- of waterdispenser

De wateraansluiting of het waterreservoir maakt het mogelijk om voor een koelkast met ijsblokjes of water dispenser te kiezen.  

 • Gefilterd water

Specifiek voor de Amerikaanse koelkast met wateraansluiting is ook het waterfilter een voordeel. Het koude water uit de koelkast wordt binnen de dispenser gefilterd. Zo drink je water van goede kwaliteit. 

 • Water niet zelf bijvullen

Sluit je de Amerikaanse koelkast op de waterleiding aan? Dan hoef je je niet bezig te houden met het bijvullen van water.

De dispenser staat direct op de waterleiding aangesloten. Hierdoor beschik je altijd over koud water of ijsblokjes. Dit is bij de koelkast met watertank logischerwijs niet het geval. 

👎 Nadelen

 • Koelkast niet verplaatsbaar

Zodra de Amerikaanse koelkast op de waterleiding wordt aangesloten, kun je de koelkast niet makkelijk verplaatsen. 

 • Installatie nodig

Een Amerikaanse koelkast met waterreservoir hoef je niet te installeren. Maar bij de koelkast met wateraansluiting is dat wel het geval. Dit vereist enige handigheid of brengt extra kosten met zich mee als het aansluiten moet worden uitbesteed. 

 • Kosten 

Een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting of reservoir brengt extra kosten met zich mee. Doorgaans is dit type koelkast duurder dan de Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast met waterreservoir of wateraansluiting

Blijkt een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting of waterreservoir toch niets voor je te zijn? Dan is de Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting een logisch alternatief. 

Dit type koelkast hoef je niet aan te sluiten op de waterleiding. Meestal beschikt de koelkast daardoor ook niet over een ijsblokjes- of watermachine. Dit alternatief kan je kosten schelen. Niet alleen kosten in aanschaf maar ook aansluitingskosten. 

Wil je juist wel ijsblokjes kunnen maken? Dan kun je ook gewoon voor een Amerikaanse koelkast met vriezer gaan. In de vriezer kun je de ijsblokjes dan zelf bewaren. Soms is hiervoor zelfs een speciale la ingericht.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast met wateraansluiting kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met wateraansluiting:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten met wateraansluiting geselecteerd?

Allereerst gingen we na welke Amerikaanse koelkasten over een wateraansluiting of waterreservoir beschikken. Deze soorten werden getest en met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we ons gericht op de prijs- kwaliteitsverhouding. De beste soorten zijn in de top 5 terechtgekomen. 

Hoe wordt de Amerikaanse koelkast met wateraansluiting bevestigd?

Voor het aansluiten van de Amerikaanse koelkast krijg je meestal de benodigdheden meegeleverd. Je hebt namelijk een nippeltje en een koppelstuk nodig. Dat nippeltje maak je vast aan de waterleiding. Hierna ga je aan de slag met het koppelstuk, dat monteer je op de kraan. Draai de slang goed aan en jouw Amerikaanse koelkast is aangesloten!