Amerikaanse koelkast met wijnkoeler kopen? Top 5 & koopgids

Ben jij een wijnliefhebber en zoek je een nieuwe koelkast? Dan is een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler iets voor jou!

Ontdek in dit artikel welke Amerikaanse koelkasten met wijnklimaatkast de beste zijn. Leer daarnaast de verschillende soorten kennen en weet welke alternatieven er zijn. 

5x De beste Amerikaanse koelkast met wijnkoeler

Ben je aan het zoeken naar een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler? Dan is het wellicht lastig om de juiste koelkast te vinden. Er zijn namelijk veel meer koelkasten zonder wijnklimaatkast. Of juist volledige wijnklimaatkasten, zonder een apart koelkastgedeelte. 

Wij staken daarom onze handen uit de mouwen om de beste optie voor je te vinden. De volgende soorten kunnen aan de eisen voldoen én zijn van goede kwaliteit:

  1. Amerikaanse koelkast met wijnklimaatkast – Liebherr SBSES 8496-20
  2. Amerikaanse koelkast met wijnklimaatkast en no frost – Siemens KF96RSBEA
  3. Amerikaanse koelkast met wijnkoeler en duo cooling – Liebherr SWTNes 4285-21 Rvs
  4. Side by side koelkast met wijnkoeler – LG GSXV91MCAE
  5. Speciale wijnkoelkast – Liebherr WSbl 4601-20

Soorten Amerikaanse koelkasten met wijnkoeler

Er zijn meerdere soorten Amerikaanse koelkasten, die extra geschikt zijn om wijn in te bewaren. De meest voordehandliggende keuze voor wijnliefhebbers is de Amerikaanse koelkast met wijnklimaatkast.

Bij deze koelkast is er één vak compleet ingericht op het bewaren van wijn. Dit wordt ook wel de side by side koelkast met wijnkoeler genoemd. 

Soms zit er in de koelkast zelfs een ijsdispenser verwerkt. Al komt de Amerikaanse koelkast met wijnkoeler en ijsblokjes weinig voor. 

Wat ook geschikt kan zijn, is een Amerikaanse koelkast met een wijnrek. Sommige Amerikaanse koelkasten hebben namelijk een speciaal rek, waar je meerdere wijnflessen op kwijt kunt. Een handige manier om de flessen op te bergen. 

Daarnaast bestaat er natuurlijk de volledige wijnklimaatkast. Dit is een wijnkast, die niet geschikt is voor boodschappen. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast met wijnklimaatkast

Zoek je specifiek naar een manier om jouw wijn goed te koelen? Dan is de Amerikaanse koelkast met wijnkoeler niet de enige optie. Er zijn genoeg alternatieven beschikbaar. 

Als je jouw wijn snel wat kouder wilt krijgen, kun je het ook even in de vriezer leggen. Een Amerikaanse koelkast met vriezer of een koel-vriescombinatie kan dan volstaan. Binnen de kortste keren is jouw wijn in de vriezer koud genoeg om op te drinken. 

Let er wel op dat je de fles niet te lang in de vriezer laat liggen. Als je hem vergeet, kan het zijn dat de fles knapt.

Nog een alternatief is de Amerikaanse koelkast met ijsblokjes. Bij dit type Amerikaanse koelkast beschik je over een ijsdispenser. Zo heb je altijd een ijsblokje op voorraad om jouw wijn te koelen.

Zet jouw wijnfles in een bak met ijsblokjes of doe wat ijsblokjes in je wijnglas. Met de Amerikaanse koelkast met ijsblokjes dispenser kun je meerdere kanten op. 

Waar koop je een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast met wijnkoeler kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met wijnkoeler:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten met wijnkoeler geselecteerd?

Voor het toplijstje is gekeken welke Amerikaanse koelkasten met wijnkoeler het best aan de eisen voldoen. Van deze selectie werd de prijs- en kwaliteit goed onder de loep genomen. Alleen de Amerikaanse koelkasten van de beste kwaliteit werden in het toplijstje gezet. 

Waarom een Amerikaanse koelkast met wijnklimaatkast? 

Zodra je beschikt over een Amerikaanse koelkast met wijnklimaatkast, kun je wijnen op de perfecte temperatuur bewaren.