Amerikaanse koelkast retro design: Top 5 & Koopgids

Wil jij een stijlvolle Amerikaanse koelkast kopen? Met een opvallend ouderwets vintage design? Dan is de Amerikaanse koelkast met retro uitstraling iets voor jou!

In dit artikel vertellen we je welke 5 soorten de beste zijn en kom je meer over dit type koelkast te weten. 

  1. SMEG FAB32RPG5
  2. SMEG FAB28LRD5
  3. SMEG FAB30RCR5
  4. ETNA KVV7154GRO
  5. ETNA RBT1154GRO

Beste Amerikaanse koelkast in retro stijl

Ben jij op zoek naar een Amerikaanse koelkast met retro uitstraling? Wij helpen je graag. Om jou het zoekwerk te besparen, zochten wij de beste soorten voor je uit. Bij meerdere winkels en merken vergeleken wij het aanbod. 

De vintage koelkasten zijn niet met side-by-side deuren te vinden. Hierdoor voldoen ze niet compleet aan de eisen van een Amerikaanse koelkast

Toch deden wij ons best om de retro koelkasten te vinden die het dichtst bij een Amerikaanse koelkast in de buurt komen. Wij selecteerden daarom retro koelkasten met een relatief groot formaat.

Dit zijn de beste opties:

1: Beste Amerikaanse koelkast retro – SMEG FAB32RPG5

De beste Amerikaanse koelkast met retro design is de SMEG FAB32RPG5. Om te beginnen zijn de looks van deze koelkast erg stijlvol. De vintage Amerikaanse koelkast heeft een mintgroene kleur met zilveren details. Een mooie toevoeging aan elke keuken!

Ook de kwaliteit van de inhoud is dik in orde. De retro koelkast heeft energieklasse D, wat hem relatief best energiezuinig maakt. In de koelkast vind je daarnaast een speciale vershoudzone. Hier blijven goederen langer vers. 

Bovendien is de koelkast met 37 decibel vrij stil en bedraagt de netto inhoud 331 liter2: Amerikaanse koelkast retro rood – SMEG FAB28LRD5

Nog een koelkast die mooi is vanbuiten én vanbinnen, is de SMEG FAB28LRD5. Dit is de perfecte Amerikaanse koelkast, als je een blikvanger in huis wilt halen.

De retro koelkast is namelijk knalrood. Het rood wordt gecombineerd met zilver, dat is de kleur van de handgreep. 

Niet alleen het retro uiterlijk van de Amerikaanse koelkast is noemenswaardig. De inhoud is ook van erg goede kwaliteit. De koelkast heeft energielabel D en is met 35 decibel zo goed als geluidsstil. In de koelkast vind je een klein vriesvak. De totale inhoud is 270 liter3: Vintage Amerikaanse koelkast – SMEG FAB30RCR5

Een derde vintage Amerikaanse koelkast van het merk SMEG, is de SMEG FAB30RCR5. Dit is de juiste keuze als je voor een witte koelkast wilt gaan. De koelkast heeft namelijk een crème witte kleur met zilverkleurige details. 

Het gaat daarnaast om een Amerikaanse koelkast met vriezer. Beide gedeelten hebben een eigen deur. De Amerikaanse retro koelkast is met energieklasse D best zuinig.

Verder is er gedacht aan goede luchtcirculatie, zodat de koelkast op constante temperatuur blijft. De totale inhoud bedraagt 294 liter4: Amerikaanse koelkast ouderwetse look – ETNA KVV7154GRO

Ook het merk Etna heeft Amerikaanse koelkasten met ouderwets design in het assortiment. Deze Etna retro koelkast heeft een mooie saliegroene kleur. Hiermee haal je een opvallende jaren 60 Amerikaanse koelkast in huis. 

De inhoudelijke eigenschappen zijn daarentegen erg modern. De koelkast is met energieklasse D best energiezuinig. Ook is het met de luchtcirculatie erg goed gesteld, waardoor de temperatuur heel stabiel blijft.

De low-frost technologie zorgt ervoor dat je de koelkast amper hoeft te ontdooien. De inhoud is 247 liter5: Groene Amerikaanse koelkast retro – ETNA RBT1154GRO

In het lijstje van Amerikaanse koelkasten met retro look, mag de ETNA RBT1154GRO niet ontbreken. Dit is een unieke retro koelkast. Het toestel heeft een groene kleur en de vormgeving van een ouderwetse Volkswagen. 

Achter dat mooie uiterlijk gaan echter ook goede inhoudelijke eigenschappen schuil. Deze Amerikaanse koelkast is energiezuinig (label D), is stil en koelt heel efficiënt. Dat komt door de slimme ventilatietechniek en de lowfrost technologie. De totale inhoud is 247 literWat is een Amerikaanse koelkast met retro design?

Een retro Amerikaanse koelkast is een koelkast met een ouderwets jaren 50 design. De koelkasten hebben een vintage uitstraling, met vaak opvallende kleuren. Denk aan rood of groen. Ook de witte Amerikaanse koelkast wordt vaak als retro gezien. 

Het ouderwetse uiterlijk wil niet zeggen dat inhoud ouderwets is. De inhoud van de retro Amerikaanse koelkasten is vaak juist heel modern. De moderne technologieën zorgen ervoor dat dit type koelkast bijvoorbeeld extra energiezuinig en gebruiksvriendelijk is. 

Voor wie is een vintage Amerikaanse koelkast geschikt?

De Amerikaanse koelkast met retro ontwerp is er voor veel mensen geschikt. Voor dit type koelkast moet je houden van retro- en vintage designs. Je moet het leuk vinden om met de koelkast een statement te maken. 

Het is dan wel zo leuk als de vintage Amerikaanse koelkast bij de rest van jouw keuken of interieur past. Heb jij al veel industriële of vintage items in jouw interieur? Dan past een keuken met Amerikaanse koelkast in retro stijl extra goed bij jou!

Geschikte merken voor een vintage Amerikaanse koelkast

Van alle merken met Amerikaanse koelkasten, zijn er slechts een paar die ook een retro design aanbieden. De Amerikaanse koelkast in retro stijl vind je bij Etna en Smeg

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast (retro)

Is een vintage Amerikaanse koelkast toch niet helemaal wat je zoekt? Ga dan voor een alternatief.

Houd je bijvoorbeeld meer van een moderne keuken? Dan kan een zwarte Amerikaanse koelkast ook een goede optie zijn. Het zwart biedt een mooi contrast en zorgt voor een strakke uitstraling. 

Wat ook een alternatief kan zijn, is de Amerikaanse koelkast van rvs. Deze koelkast heeft meestal een antraciete kleur. Het materiaal heeft als voordeel dat krassen amper zichtbaar zijn.

Je kunt ook denken aan een alternatief van het merk Smeg. Dit merk verkoopt retro koelkasten, maar heeft ook een aantal Amerikaanse koelkasten in het assortiment die niet helemaal het standaard design hebben van een Amerikaanse koelkast.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast met retro design?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast met retro design of een alternatief kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten met retro design:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten in retro-stijl geselecteerd?

Bij het samenstellen van de top 5 is eerst gelet op design. De mooiste Amerikaanse koelkasten met een vintage uitstraling werden geselecteerd. Van die selectie werd vervolgens de kwaliteit onder de loep genomen. De mooiste en beste Amerikaanse koelkasten in retro-stijl werden in het lijstje gezet. 

Is een vintage Amerikaanse koelkast energiezuinig?

Dat verschilt per koelkast. De meest energiezuinige retro Amerikaanse koelkast in ons toplijstje heeft energielabel D. Dat is voor een koelkast redelijk zuinig. Het ouderwetse design gaat in ieder geval niet gepaard met ouderwetse eigenschappen. 

Wat kost een Amerikaanse koelkast met retro design? 

De prijs voor een Amerikaanse koelkast met retro design varieert. Het is maar net in welke energieklasse of welk formaat je de koelkast zoekt. In ons toplijstje is de gemiddelde prijs voor een retro Amerikaanse koelkast ruim 1500 euro.