Amerikaanse koelkast van RVS: Top 10 & Koopgids

Een RVS koelkast gaat lang mee en kan goed tegen een stootje. Daarnaast zijn krassen op dit materiaal amper zichtbaar. Het is dus niet gek, dat Amerikaanse koelkasten van roestvrij staal zo populair zijn.

In dit artikel kom je alles over de Amerikaanse koelkast van RVS te weten. We geven je een top 10 van de beste varianten en vertellen je wat je moet weten. 

Top 10: Amerikaanse koelkast RVS

Wil je een Amerikaanse koelkast van RVS aanschaffen? Dan heb je een ruime keuze.

Maar, hoe weet je aan welke Amerikaanse koelkast van roestvrij staal je een goede hebt? Dat zochten wij voor je uit! 

Wij gingen voor je na welke Amerikaanse koelkasten van RVS de beste zijn. Wij hebben gelet op gebruiksgemak en technische prestaties. Ook de recensies van gebruikers zijn meegenomen.

In de top 10 staan bovendien Amerikaanse koelkasten van RVS uit verschillende prijsklassen. Zo zit er voor iedereen een geschikte optie bij.

De volgende Amerikaanse koelkasten van RVS zijn de investering waard:

 1. Samsung RS67A8811S9/EF
 2. Haier HTF-710DP7 Cube
 3. Samsung RF23R62E3SR
 4. Siemens KA93DAIEP
 5. Tomado TSS8301S
 6. Smeg FQ60XDAIF
 7. Bosch KAG93AIEP
 8. Etna AKV378I
 9. LG GML844MCAE
 10. Siemens KF96NAXEA


Waarom een Amerikaanse koelkast van roestvrij staal?

Het roestvrij staal heeft als materiaal voor een Amerikaanse koelkast meerdere voordelen. De volgende eigenschappen kunnen een reden zijn om voor deze Amerikaanse koelkast te kiezen: 

 • RVS gaat lang mee 

Wil je een Amerikaanse koelkast kopen waar je lang plezier van hebt? Dan is rvs het perfecte materiaal. De Amerikaanse koelkast van rvs is namelijk erg stevig. Het kan goed tegen een stootje en blijft voor een lange tijd in mooie staat. Een betrouwbare kwaliteit dus. 

 • Krassen vallen niet op

Bij een Amerikaanse koelkast van roestvrij staal zijn krassen amper te zien. Dat zorgt ervoor dat de koelkast lang mooi blijft. 

 • Passend bij woonstijlen

De rvs Amerikaanse koelkast heeft vaak een antraciete kleur. Net als veel andere apparaten in de keuken. Hierdoor past het type koelkast altijd wel bij de rest van jouw interieur.

Bovendien kan de rvs koelkast ook van een andere kleur worden voorzien. Als je bijvoorbeeld liever voor een zwarte Amerikaanse koelkast van rvs gaat, is dat ook mogelijk.

 • Ruim aanbod

Er worden veel Amerikaanse koelkasten van roestvrij staal gemaakt. Dit maakt het eenvoudig om de Amerikaanse koelkast te vinden die bij jouw wensen past. Je kunt bij elke koelkast winkel wel een geschikte optie vinden. 

Voor wie is een Amerikaanse koelkast van RVS geschikt?

Zoek je een Amerikaanse koelkast die tegen een stootje kan? Dan is de Amerikaanse koelkast van RVS iets voor jou. De koelkast is een waardige investering, omdat de kwaliteit lang goed blijft. 

Het feit dat je krassen op het RVS amper ziet, is ook een pluspunt. Qua design is de Amerikaanse koelkast van roestvrij staal geschikt voor bijna elk interieur. De koelkast heeft een moderne uitstraling. Dat sluit vaak goed aan bij de vormgeving van andere keukenapparaten. 

Beste merken voor een Amerikaanse koelkast RVS

Roestvrij staal is een materiaal dat bij Amerikaanse koelkasten veel voorkomt. Het is daarom niet gek dat er veel merken zijn die dit type Amerikaanse koelkast aanbieden.

De volgende merken raden wij aan:

 • Bosch
 • Etna
 • Haier
 • Inventum
 • LG
 • Samsung
 • Smeg
 • Siemens
 • Tomado

De kosten van een Amerikaanse koelkast van roestvrij staal

De kosten voor een Amerikaanse koelkast van roestvrij staal zijn uiteenlopend. Je kunt al voor enkele honderden euro’s over dit type koelkast beschikken. Maar de Amerikaanse koelkast van rvs kan ook ruim 2 duizend euro kosten.

Van dit materiaal zijn er dus goedkope Amerikaanse koelkasten, maar ook duurdere varianten. 

Gemiddeld gezien kost een Amerikaanse koelkast van rvs ongeveer 1500 euro. Dat is grof genomen de gemiddelde prijs voor dit type koelkast in onze top 10. 

Alternatieven voor een roestvrij stalen Amerikaanse koelkast

In principe kan de Amerikaanse koelkast van roestvrij staal van meerdere kleuren worden voorzien. Toch komt de koelkast met name in de rvs-kleur voor.

Als je dus een alternatief zoekt, zou je voor een zwarte of witte Amerikaanse koelkast kunnen gaan. Of voor een Amerikaanse koelkast met retro design.

Waar koop je een Amerikaanse koelkast van RVS?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast van RVS kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten van roestvrij staal:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten (rvs) geselecteerd?

De top 10 is met zorg samengesteld. Wij hebben veel Amerikaanse koelkasten van roestvrij staal getest en vergeleken. Er is gelet op gebruiksgemak, technische specificaties en indeling. Zo werden rvs Amerikaanse koelkasten van de beste prijs en kwaliteit in het lijstje opgenomen. 

Is een rvs Amerikaanse koelkast altijd antraciet?

Nee. Roestvrij staal kan voorzien worden van een andere kleur. Hierdoor zie je niet alleen antraciete of zilverkleurige soorten, maar ook bijvoorbeeld zwarte rvs koelkasten. 

Is een Amerikaanse koelkast van roestvrij staal goedkoop?

Dat kan. Er bestaan goedkope Amerikaanse koelkasten van roestvrij staal. Die kosten minder dan duizend euro. De prijs hangt echter samen met veel meer eigenschappen van de Amerikaanse koelkast. Hierdoor is de rvs Amerikaanse koelkast er ook voor een duurder prijskaartje.