Beste witte Amerikaanse koelkast kopen? Bekijk de Top 3!

Bij het kopen van een Amerikaanse koelkast kun je op veel eigenschappen letten. Vaak zijn het formaat, de indeling en/of de extra functies belangrijke aspecten om de juiste keuze te maken. 

Maar dat is nog lang niet alles. Ook een erg belangrijke eigenschap is namelijk het uiterlijk van de Amerikaanse koelkast. De koelkast moet immers wel bij de rest van de keuken passen. 

Past de witte Amerikaanse koelkast het best bij jouw wensen? Dan vertellen we je in dit artikel alles wat je moet weten!

We zochten voor je uit welke witte Amerikaanse koelkasten de beste zijn en geven je meer informatie. 

  1. Smeg FQ60BDF
  2. Samsung RS67A8810WW
  3. Liebherr ECBN 6256

Beste Amerikaanse koelkasten in het wit

Witte Amerikaanse koelkasten zijn niet in overvloed beschikbaar. Daarom staken wij onze handen uit de mouwen om de beste soorten voor je te vinden. We zochten bij meerdere merken en winkels. 

Van de selectie aan witte Amerikaanse koelkasten, vergeleken wij vervolgens de kwaliteit.  Zo besparen we jou de zoektocht! De mooiste soorten met de beste kwaliteit staan in de top 3: 

1: Beste Amerikaanse koelkast wit – Smeg FQ60BDF

Een erg stijlvolle witte Amerikaanse koelkast is de Smeg FQ60BDF. De witte koelkast is verdeeld over 4 vlakken en afgewerkt met rvs handgrepen. In de deur zit een mooi touchscreen, om de temperatuur in te stellen. 

De totale inhoud van de koelkast is 511 liter. Hierdoor kun je al je boodschappen makkelijk kwijt.

Een groot voordeel is ook de no-frost functie. Dit zorgt ervoor dat er geen bevroren laagje in het vriesgedeelte ontstaat. Je hoeft met de no-frost functie jouw koelkast nooit te ontdooien. 

Het energielabel van deze witte Amerikaanse koelkast is F. Helaas is dit dus geen energiezuinige Amerikaanse koelkast. 2: Hippe Amerikaanse witte koelkast – Samsung RS67A8810WW

Als je een witte Amerikaanse koelkast zoekt, is de Samsung RS67A8810WW een aanrader. Dit is een stijlvolle witte koelkast die is uitgerust met handige functies.

Qua looks heeft de Amerikaanse koelkast een erg strak design met platte deuren en een verzonken handgreep. 

Een handige functie is bijvoorbeeld de Cooling plus technologie, waardoor etenswaren langer vers blijven. Of aan het naadloze efficiënte design. Het SpaceMax systeem heeft namelijk dunnere wanden, waardoor het formaat van de koelkast beter wordt benut. 

Handig om te hebben, is ook de waterdispenser. Zo kun je altijd koud water tappen. Het energielabel van de koelkast is F3: Inbouw Amerikaanse koelkast wit – Liebherr ECBN 6256

Ook een optie is deze Amerikaanse koelkast in het wit van Liebherr. De totale inhoud van deze Amerikaanse koelkast is 357 liter. Het gaat hier om een Amerikaanse koelkast met vriezer, die je kunt laten inbouwen. 

Deze Amerikaanse koelkast heeft 2 deuren die naar buiten worden geopend. Het vriesgedeelte bestaat uit 2 laden. De koelkast is qua verbruik niet erg zuinig, het apparaat heeft namelijk energielabel FWaarom een Amerikaanse koelkast in het wit?

Veel koelkasten, waaronder de Amerikaanse, werden lange tijd voorzien van een witte kleur. Dat was niet voor niets. Voor een koelkast heeft het een extra functie als de buitenkant wit is. 

De witte kleur zorgt er namelijk voor dat het zonlicht wordt teruggekaatst. De koelkast neemt zo geen warmte op. Hierdoor blijft een Amerikaanse koelkast kouder en gaat het apparaat efficiënter met energie om. 

Er zijn ook mensen die voor de witte Amerikaanse koelkast kiezen, omdat de kleur bij de rest van de inrichting past. Zo maak je van jouw keuken met Amerikaanse koelkast een mooi geheel. 

Kleuren van een Amerikaanse koelkast: wat is beschikbaar?

Wit was voor een koelkast voor een lange tijd de meest gangbare kleur. Dat komt mede door het zonlicht- en warmteafstotende effect.

Echter is daar wel verandering in gekomen. De Amerikaanse koelkasten zijn in allerlei kleuren beschikbaar. En vergeleken met de andere kleuren, wordt de witte Amerikaanse koelkast zelfs minder aangeboden.

Koelkasten met een retro design of een frisse kleur zie je steeds vaker terug in het aanbod.  

Alternatieven voor een witte Amerikaanse koelkast

Wil je niet gaan voor een witte Amerikaanse koelkast? Dan komt het goed van pas dat de koelkasten er in allerlei kleuren zijn. 

Een populair alternatief is allereerst de zwarte Amerikaanse koelkast. De koelkast geeft een moderne uitstraling aan de keuken. De kleur past mooi bij een interieur waar donkere contrasterende kleuren in voorkomen. 

Daarnaast is de antraciete Amerikaanse koelkast een alternatief. Ook deze kleur geeft een moderne twist aan het interieur. Dit zijn vaak koelkasten van roestvaststaal (rvs).

Wil je van jouw koelkast een eyecatcher maken? Dan kun je ook de retro Amerikaanse koelkast overwegen. Dit zijn koelkasten met een opvallende, authentieke look. Ze passen mooi bij een vintage interieur. 

Waar koop je een witte Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste witte Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan witte Amerikaanse koelkasten:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste witte Amerikaanse koelkasten geselecteerd?

Het ruime aanbod aan Amerikaanse koelkasten werd geselecteerd op kleur. Specifiek van de witte Amerikaanse koelkasten, werd de kwaliteit vergeleken. Er werd gelet op technische eigenschappen, prijs en gebruiksgemak. Ook de beoordelingen van gebruikers waren voor de eindselectie belangrijk. 

In welke kleuren, naast wit, zijn Amerikaanse koelkasten beschikbaar?

In principe kun je de Amerikaanse koelkast in elke beschikbare kleur bestellen. Er bestaan namelijk bedrijven waarbij je zelf de kleur van de koelkast kunt bepalen. Veel voorkomend zijn echter de zwarte-, antraciete- en witte koelkast.