Amerikaanse koelkast zonder vriesvak: Een goede aankoop?

Heb je alleen een Amerikaanse koelkast nodig? En geen vriesvak? Dan is een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak iets voor jou! 

In dit artikel kom je meer over de Amerikaanse koelkast zonder vriesvak te weten.

Ontdek onder andere welke merken de koelkast aanbieden. En voor wie een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak geschikt kan zijn. Ook bespreken we de alternatieven. Lees snel verder!

Bestaat er een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak?

Het is zeker zo dat een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak bestaat. Vaak hebben de koelkasten zonder vriesvak echter een veel kleiner formaat. Daarom worden ze eerder algemene koelkasten, dan Amerikaanse koelkasten genoemd. 

Met een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak wordt in dat geval een hele ruime koelkast zonder vriezer bedoeld. Dit zijn over het algemeen koelkasten met 1 deur

Wanneer is een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak geschikt?

Een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak kan om meerdere redenen iets voor jou zijn. Zo is het bijvoorbeeld de juiste keuze als je al een vriezer hebt. Of als je helemaal geen behoefte hebt aan een vriezer

Ook qua ruimte is het slim om voor een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak te gaan. Dit type koelkast neemt namelijk minder ruimte in beslag. Als je beperkte ruimte hebt of de koelkast wilt kunnen inbouwen, komt dat compacte formaat goed van pas. 

Bovendien is een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak vaak energiezuiniger. Je kunt profiteren van lagere energiekosten. Zo komt ook energielabel D vaker bij dit type koelkast voor. 

Welke merken bieden een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak aan?

Een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak wordt door veel merken aangeboden. Je kunt dit type Amerikaanse koelkast onder andere vinden bij Siemens, Liebherr en LG

Ook kun je kijken bij merken als AEG, Samsung en Beko. Bijna alle merken hebben deze Amerikaanse koelkast in het assortiment. 

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak

Het alternatief voor een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak is natuurlijk de koelkast met vriesvak. Dit kunnen 2 soorten Amerikaanse koelkasten zijn. 

Ten eerste kan het gaan om een koelvriescombinatie. Bij deze Amerikaanse koelkast hebben de koelkast en vriezer allebei een eigen deur. Zo worden de 2 compartimenten van elkaar gescheiden. 

De andere optie is een Amerikaanse koelkast met vriesvak. In dit geval zit het vriesgedeelte in de koelkast gemonteerd.

Spreekt een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak jou aan vanwege de beperkte breedte? Dan kan ook een smalle Amerikaanse koelkast een alternatief zijn. Dat zijn Amerikaanse koelkasten die kleiner zijn dan 85 centimeter breed.
Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak?

Dat kunnen er meerdere zijn. De Amerikaanse koelkast zonder vriesvak neemt minder ruimte in beslag. Daarnaast is dit type Amerikaanse koelkast vaak energiezuiniger. 

Is een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak extra energiezuinig?

Ja, meestal wel. Bij veel Amerikaanse koelkasten zonder vriesvak zie je energielabel D. Het kost minder energie om te koelen.


Plaats een reactie