Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting: De Top 6

Ben je op zoek naar een Amerikaanse koelkast? Maar wil je de koelkast niet aan hoeven sluiten op de waterleiding? Dan is een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting wat je zoekt!

In dit artikel kom je alles over dit type Amerikaanse koelkast te weten. 

We geven je een top 6 van de beste opties en vertellen je meer over de mogelijkheden. Er bestaan namelijk koelkasten zonder waterreservoir en/of zonder waterleiding. Daarnaast ontdek je de voordelen, geschikte merken en geven we je een alternatief. 

Top 6: Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting

Het kan een flinke zoektocht zijn om een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting of waterreservoir te vinden. Al helemaal als je er eentje zoekt met een optimale prijs- kwaliteitsverhouding. Daarom zochten wij voor je uit aan welke koelkasten je een goede hebt. 

In het toplijstje staan koelkasten zonder wateraansluiting of zonder waterreservoir. Bij sommige Amerikaanse koelkasten uit het lijstje ontbreken zelfs beide aansluitingen.

Eén ding hebben de koelkasten gemeen, de kwaliteit is goed van de onderstaande 6:

 1. Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting – Haier HSR3918ENPG
 2. Koelkast zonder waterleiding – LG GSLV51PZXE
 3. Zwarte Amerikaanse koelkast zonder waterreservoir – Beko GN163140ZGBN
 4. Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting – Etna AKV578RVS
 5. Koelkast RVS zonder waterleiding – Tomado TSS8301S
 6. Amerikaanse koelkast zonder watertoevoer – Samsung RS66A8101S9

Wat is het verschil tussen een koelkast zonder waterreservoir of zonder waterleiding?

Een Amerikaanse koelkast kan aangesloten zijn op water. Dat is nodig als de koelkast beschikt over een water- of ijsdispenser. Die wateraansluiting kan op twee manieren worden gerealiseerd: met een waterleiding of met een waterreservoir. 

Bij een Amerikaanse koelkast zonder waterreservoir, zit er in de koelkast geen watertank die je regelmatig bij moet vullen. En een koelkast zonder waterleiding wordt niet aangesloten op een wateraansluiting. Hierdoor beschik je over een vrijstaande koelkast, die je kunt verplaatsen. 

Zolang je een water- of ijsdispenser hebt, heb je een van de twee wateraansluitingen nodig. Zonder de dispenser is dat niet het geval. 

Waarom een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting?

Een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting kan meerdere voordelen hebben. Voor het overzicht zetten we ze voor je onder elkaar: 

 • Meer flexibiliteit bij plaatsing

Stel dat je kiest voor een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting. Dan is de koelkast verbonden met de waterleiding en kun je hem niet zomaar verplaatsen.

Zonder waterleiding kun je qua plaatsing veel meer kanten op. Je bent immers niet afhankelijk van een wateraansluiting in de buurt. De koelkast is vrijstaand.

 • Kosten besparen

Heb jij geen wateraansluiting voor de koelkast in de buurt? Dan kan het veel kosten besparen om voor een Amerikaanse koelkast zonder watertoevoer te gaan.

De plaatsing van een wateraansluiting door een loodgieter kan namelijk duur zijn. En is ingewikkeld om zelf te doen.  

 • Onderhoudsvriendelijk

Ga je voor een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting? Dan kost het schoonmaken van de koelkast je minder moeite. Zodra de koelkast namelijk over een water- of ijsdispenser beschikt, wordt het lastiger de koelkast schoon te maken.

Zonder watertoevoer en dispenser kun je overal makkelijk bij en hoef je bijvoorbeeld geen filters te reinigen. 

Voor wie is een koelkast zonder wateraansluiting geschikt?

De Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting kan voor veel mensen geschikt zijn. Als je niet op zoek bent naar een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes– of waterdispenser, is het de juiste optie.

Zolang je met de koelkast niet over een dispenser beschikt, heb je ook geen waterleiding of waterreservoir nodig. 

Het kan ook zijn dat je zoekt naar een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting. In dat geval ga je voor een koelkast zonder watertoevoer, maar met een waterreservoir.

Dat reservoir vul je zelf regelmatig bij, zodat er ijsblokjes aangemaakt kunnen worden. 

Een Amerikaanse koelkast zonder waterleiding kan ook handig zijn als je geen wateraansluiting in de buurt hebt. De koelkast blijft op die manier bovendien flexibel. Je kunt het apparaat op meerdere plekken neerzetten, zonder met de leiding rekening te hoeven houden. 

Geschikte merken voor een koelkast zonder watertoevoer

Specifiek voor een Amerikaanse koelkast zonder watertoevoer, hebben de volgende merken soorten van topkwaliteit in het assortiment. Dit zijn ook merken die in ons toplijstje voorkomen: 

 • Beko
 • Etna
 • Haier
 • LG
 • Samsung
 • Siemens
 • Tomado

Alternatieven voor een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting

Een alternatief voor de koelkast zonder wateraansluiting is de Amerikaanse koelkast met waterreservoir. Met het reservoir blijft het mogelijk om de koelkast te verplaatsen en kun je nog steeds over een ijsblokjes- of waterdispenser beschikken. 

Waar koop je een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten zonder wateraansluiting of goede alternatieven:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelkasten zonder wateraansluiting geselecteerd?

Aan het samenstellen van het toplijstje is een behoorlijke vergelijking vooraf gegaan. Een ruim aanbod aan Amerikaanse koelkasten zonder waterreservoir werd onder de loep genomen. Dat deden wij bij diverse winkels en merken. Alleen de modellen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding worden geselecteerd. 

Kan je een Amerikaanse koelkast zonder watertoevoer kopen?

Ja, dat kan. Je kunt kiezen voor een Amerikaanse koelkast zonder waterleiding en/of zonder waterreservoir.