Amerikaanse koelvriescombinatie kopen? Top 6 & Koopgids

Zoek jij een Amerikaanse koelkast met vriezer? In dit artikel kom je alles over de Amerikaanse koelvriescombinatie te weten.

We geven je de 6 beste soorten en de definitie van een Amerikaanse koelvriescombinatie. Daarnaast ontdek je waar je op moet letten.

Dit zijn de beste Amerikaanse koelvriescombinaties:

  1. Samsung RS67A8811S9/EF RVS
  2. Etna AKV578ZWA
  3. Samsung RS68A8842B1
  4. LG GSLV50PZXM
  5. Bosch KFN96VPEA
  6. Haier HB18FGSAAA

Beste Amerikaanse koelkast met vriezer

Er zijn veel Amerikaanse koelkasten met vriezer beschikbaar. Wij gingen voor je na, welke de beste zijn. Na een uitgebreide test en vergelijking raden wij de volgende soorten aan:

1: Beste Amerikaanse koelvriescombinatie – Samsung RS67A8811S9/EF RVS

De Samsung RS67A8811S9/EF heeft een stijlvol design en technische eigenschappen van topkwaliteit. Daarom wordt de koelkast als de beste gezien. 

De Amerikaanse koelkast heeft een inhoud van 634 liter met energieklasse E. De capaciteit wordt verdeeld over de 409 liter koelkast met een grote vriezer van 225 liter

De Amerikaanse koelkast met vriezer is stil en heeft een handige ijsblokjesdispenser. Het SpaceMax principe zorgt ervoor dat de ruimte heel efficiënt wordt benut. De koelkast heeft namelijk extra dunne wanden. 

Daarnaast beschikt de koelkast over een no-frost functie, zodat je de koelkast niet hoeft te ontdooien. Ook zit het met de luchtvochtigheid en luchtcirculatie erg goed. 2: Amerikaanse koelvriescombinatie met luchtfilter – Etna AKV578ZWA

De Etna AKV578ZWA is ook zeker aan te raden als Amerikaanse koelvriescombinatie. Dit is een mooie zwarte Amerikaanse koelkast met side-by-side deuren. In de deur zit een display om de temperatuur in te stellen. 

Uniek is daarnaast het luchtfilter. Dat gaat nare geurtjes in de koelkast tegen. Daarnaast is de koelkast flexibel in te delen en voorzien van mooie LED verlichting. Ook beschik je over een no-frost systeem, zodat je de koelkast niet hoeft te ontdooien. 

De totale inhoud van de koelkast is 519 liter. De koelkast heeft een capaciteit van 334 liter en de vriezer van 185 liter. Het energielabel is E3: Energiezuinige Amerikaanse koelkast met grote vriezer – Samsung RS68A8842B1

De Samsung RS68A8842B1 is voor een Amerikaanse koelvriescombinatie erg zuinig. De koelkast heeft namelijk energielabel D. Dat is niet het enige voordeel van deze Amerikaanse koelkast. 

Met een geluidsniveau van 35 decibel, is de koelkast erg stil. Daarnaast staat de koelkast bekend om het effectieve koelen en de goede luchtcirculatie. In de deur heb je een dispenser voor koud water en ijs

Bovendien is de indeling flexibel, heeft de koelkast een no-frost functie en open deur alarm. De totale capaciteit is 609 liter, verdeeld over de grote vriezer van 225 liter en de koelkast van 409 liter4: Amerikaanse koelvriescombinatie met wateraansluiting – LG GSLV50PZXM

Ook LG is een erg goed merk als het om een Amerikaanse koelkast met vriezer gaat. Zoek je een koelkast waarbij je altijd over ijsblokjes beschikt? Dan is dit de beste optie.

De koelkast kan namelijk worden aangesloten op de waterleiding. Zo hoef je je niet druk te maken over het bijvullen van water. 

Het no-frost systeem, stijlvolle design en de praktische indeling maken de koelkast eveneens van topkwaliteit. Met een totale inhoud van 635 liter is de koelkast bijzonder ruim. Het energielabel is F5: Grote Amerikaanse koelkast met vriezer – Bosch KFN96VPEA

Aan de Bosch KFN96VPEA heb je ook een erg goede Amerikaanse koelvriescombinatie. Dit is een rvs Amerikaanse koelkast van erg groot formaat. De totale inhoud is maar liefst 605 liter. Dat is een 405 liter koelkast met grote vriezer van 200 liter

Verder maakt de koelkast amper geluid en heeft het een no-frost functie. Ook een pluspunt is de VitaFresh zone. In deze lade kun je eten extra lang bewaren. 

Daarnaast zijn de verstelbare plateaus prettig en beschik je qua indeling over handige vakken. Het energielabel van de Amerikaanse koelvriescombinatie is E6: French door Amerikaanse koelvriescombinatie – Haier HB18FGSAAA

Haier-HB18FGSAAA-Easy-Access-amerikaanse-koelkast-french-door

Ga je liever voor een Amerikaanse koelvriescombinatie met horizontale indeling? Dan is deze Haier HB18FGSAAA de juiste keuze. Dit is namelijk de beste Amerikaanse koelkast met French door

Het koelgedeelte is boven het vriesgedeelte geplaatst. Daarbij is het zelfs zo, dat de vriezer is uitgerust met vriesladen. Om jouw bevroren producten te pakken, hoef je alleen de lade uit te schuiven. 

De Amerikaanse koelvriescombinatie heeft energielabel E, een open deur alarm en is stil. De capaciteit van de koelkast is 358 liter en van de vriezer 181 liter. Netto is dat 539 liter. Wat is een Amerikaanse koelvriescombinatie?

Een Amerikaanse koelvriescombinatie is hetzelfde als een Amerikaanse koelkast met vriezer. Het koel- en vriesgedeelte zijn meestal naast elkaar geplaatst. Dat is de indeling bij een gangbare side-by-side Amerikaanse koelkast.

Bij een French door Amerikaanse koelkast is het koelgedeelte boven het vriesgedeelte geplaatst. 

Amerikaanse koelkast met vriezer kopen? Hier let je op:

Ga je op zoek naar een Amerikaanse koelvriescombinatie? Verdiep je dan in de belangrijkste eigenschappen. Als je namelijk weet wat je zoekt, kun je het aanbod filteren en wordt de zoektocht overzichtelijker.

Dit zijn eigenschappen die voor dit type koelkast belangrijk zijn:

Inhoud

De capaciteit van de Amerikaanse koelvriescombinatie verschilt. Het wordt uitgedrukt in een aantal liters. Hierbij spreken we van een grote Amerikaanse koelkast als de totale inhoud meer dan 500 liter is.

Dat is geschikt voor een groot gezin. Kleine gezinnen of stellen kunnen al genoeg hebben aan 200 of 300 liter

Bij de inhoud is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg ruimte hebt. Zowel in het koel- als in het vriesgedeelte. Let daarom goed op de capaciteit van beide gedeeltes. Vaak staat bij de producten namelijk de totale inhoud vermeld én de inhoud per koelgedeelte. 

Wil je specifiek gaan voor een Amerikaanse koelkast met grote vriezer? Kijk dan of de capaciteit van de vriezer minstens 200 liter is. 

No-frost functie

Wil jij de Amerikaanse koelkast met vriezer niet hoeven ontdooien? Let dan specifiek op de aanwezigheid van een no-frost systeem.

Het systeem voorkomt dat er een ijslaagje in de vriezer ontstaat. Het ontdooien om de vriezer schoon te maken wordt zo verleden tijd. 

Ijsblokjes machine

Als je dan toch over een Amerikaanse koelkast met vriezer beschikt, is een ijsdispenser wel zo leuk. Bij de Amerikaanse koelkast met ijsblokjes zit er een ijsdispenser in de deur.

Slechts met één druk op de knop heb je ijsblokjes. Vaak krijg je hierbij ook meteen een koud water dispenser. 

Extra functies

De Amerikaanse koelvriescombinatie kan uitgerust zijn met handige extra functies. Denk bijvoorbeeld aan een snelvries- of snelkoelfunctie. Vaak is er in de Amerikaanse koelkast dan een speciale lade ingericht om producten te bewaren.

Hier is de temperatuur extra constant. Goede luchtcirculatie voorkomt ook temperatuurschommelingen. 

Een handig extraatje is daarnaast het open deur alarm. Dat herinnert je eraan, dat je de deur van de koelkast open hebt laten staan. Een praktische eigenschap voor de energiezuinigheid. Hierdoor ontsnapt er immers minder snel kou. 

Het is bovendien goed om te letten op het energielabel. Al helemaal als je een energiezuinige Amerikaanse koelkast zoekt. Voor de Amerikaanse koelkast is label C of D energiezuinig. 

Prijs en kwaliteit

Het belangrijkst vinden wij, dat de prijs- en kwaliteit van de Amerikaanse koelvriescombinatie goed is. Kijk daarom goed welke variant binnen je budget past. De Amerikaanse koelkasten met vriezer zijn beschikbaar in meerdere prijsklassen, dus er is keuze genoeg. 

De prijzen variëren namelijk van ruim 900 tot 2000 euro. Ook voor nog hogere bedragen kun je de Amerikaanse koelkast met vriezer aanschaffen. 

De Amerikaanse koelvriescombinatie is en blijft een investering. Om zeker te weten of de koelkast de investering waard is, kun je de kwaliteit controleren. Lees reviews en verdiep je in het merk. Zo kom je meer over de prestaties en betrouwbaarheid te weten. 

Alternatief voor een Amerikaanse koelvriescombinatie

Is de Amerikaanse koelkast met vriezer toch niets voor jou? Dan is een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak waarschijnlijk een beter idee. Je hoeft namelijk niet per se voor een combinatie te gaan.

Waar koop je een Amerikaanse koelvriescombinatie?

Benieuwd waar je de beste Amerikaanse koelvriescombinatie kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Amerikaanse koelvriescombinaties:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Amerikaanse koelvriescombinaties geselecteerd?

De Amerikaanse koelvriescombinaties zijn onderworpen aan een uitgebreide vergelijking. Wij maakten een overzicht van alle mogelijke Amerikaanse koelvriescombinaties. De soorten in dit overzicht, vergeleken wij met elkaar. We namen onder andere de technische eigenschappen, indeling en prijs onder de loep. De soorten met de beste prijs en kwaliteit werden in het toplijstje gezet. 

Zijn er ook Amerikaanse koelkasten zonder vriezer?

Ja. Er bestaan Amerikaanse koelkasten zonder vriezer. 

Wat kost een Amerikaanse koelvriescombinatie?

Voor een goede Amerikaanse koelkast met vriezer betaal je al snel 1500 euro. Voor dit bedrag heb je een Amerikaanse koelvriescombinatie van goede kwaliteit. De prijzen zijn echter uiteenlopend. Ook voor duizend of 3 duizend euro kun je over dit type koelkast beschikken.