Bosch Amerikaanse koelkast

Als het gaat om huishoudelijke apparaten, is Bosch als merk niet te missen. De Bosch Amerikaanse koelkast kom je dan ook bij veel koelkast winkels tegen. 

Maar wat kun je precies van de Bosch Amerikaanse koelkast verwachten? Wat zijn de beste soorten? En hoe is de kwaliteit van de koelkasten in vergelijking met andere merken?

Daar krijg je antwoord op! Ook ontdek je de voor- en nadelen van een Bosch Amerikaanse koelkast. 

De 4 beste Bosch Amerikaanse koelkasten

Om je meteen een idee van de Bosch Amerikaanse koelkast te geven, zetten we de beste soorten op een rij. De volgende Amerikaanse koelkasten van het merk beschikken stuk voor stuk over unieke eigenschappen:

 1. Bosch Amerikaanse koelkast side by side – Bosch KAG93AIEP
 2. French door Bosch Amerikaanse koelkast – Bosch KFN96APEA
 3. Beste Bosch Amerikaanse koelkast zwart – Bosch KAD93VBFP
 4. Goedkoopste Bosch Amerikaanse koelkast – Bosch KAN93VIFP


1. Bosch Amerikaanse koelkast side by side – Bosch KAG93AIEP

Bosch-KAG93AIEP-amerikaanse-koelkast-met-wateraansluiting

De Bosch KAG93AIEP is een side by side Amerikaanse koelkast van topkwaliteit. Het model is gebruiksvriendelijk en modern vormgegeven. Het is een stalen koelkast met een totale inhoud van 560 liter. In de deur vind je een water- en ijsblokjesdispenser

Ideaal is de no frost, waardoor je de koelkast niet hoeft te ontdooien. De Amerikaanse koelkast kan flexibel worden ingedeeld en heeft energielabel E. Voor effectieve koeling zijn de Inverter compressor en de super cooling technologie aanwezig. 2. French door Bosch Amerikaanse koelkast – Bosch KFN96APEA

De Bosch KFN96APEA is een bijzonder ruime french door Amerikaanse koelkast. De koelkast heeft een inhoud van 605 liter. Dat is meer dan genoeg ruimte voor een groot gezin.

De 4 deuren zorgen voor een handige indeling. Je kunt hierbij ook brede boodschappen makkelijk kwijt. 

In de vriezer is de no frost functie handig. Daarnaast heb je er een BigBox vrieslade om meerdere producten te stapelen. Bij het koelgedeelte is de VitaFresh lade erg fijn om groente en fruit extra lang te bewaren. 3. Beste Bosch Amerikaanse koelkast zwart – Bosch KAD93VBFP

Ga je liever voor een stijlvolle Bosch Amerikaanse koelkast? De Bosch KAD93VBFP heeft een mooie zwarte kleur. In de deur van de koelkast is een waterdispenser geplaatst. De koelkast heeft lange side by side deuren. 

De totale inhoud is 562 liter. De vriezer beschikt over no frost en een ruime lade om grote producten kwijt te kunnen. Het energielabel van de Amerikaanse koelkast is F4. Goedkoopste Bosch Amerikaanse koelkast – Bosch KAN93VIFP

Wil je een goede Bosch Amerikaanse koelkast aanschaffen? Zonder te veel te betalen? Kijk dan eens naar de Bosch KAN93VIFP. Dit model van Bosch beschikt over een goede prijs- kwaliteitverhouding. 

De inhoud is maar liefst 580 liter. De koelkast is voorzien van een super cooling functie en een open deur alarm. Ook is het voorzien van de no frost functie. Het energielabel van deze Amerikaanse koelkast is FUnieke eigenschappen van een Bosch Amerikaanse koelkast

De volgende eigenschappen en technologieën typeren een Bosch Amerikaanse koelkast:

 • VitaFresh technologie 

De VitaFresh technologie zorgt voor de optimale koel omstandigheden. In de verse lades kun je groente en fruit daardoor langer bewaren. 

 • No Frost

Elke Bosch Amerikaanse koelkast is voorzien van een no frost functie. Deze technologie zorgt voor meer droge lucht in de vriezer. Hierdoor kan er geen ijslaag ontstaan en hoef je de vriezer niet te ontdooien. 

 • VarioZone 

In de productomschrijving kom je geregeld de term VarioZone tegen. Dit wil zeggen, dat de indeling van de Amerikaanse koelkast flexibel is.

Je kunt de koelkast op meerdere manieren inrichten. Dit komt goed van pas als je grote boodschappen op moet bergen. Of als je de koelkast schoon wilt maken. 

 • Ruim

Bosch produceert voornamelijk grote Amerikaanse koelkasten. Dit zijn koelkasten voor grote gezinnen, waar je met gemak al je boodschappen in kwijt kunt. 

 • Multi Air Flow 

Uniek voor de Bosch Amerikaanse koelkast is Multi Air Flow. Dat systeem bevordert een gelijkmatige temperatuur in de koelkast. De lucht wordt goed gecirculeerd, waardoor er minder temperatuurschommelingen zijn. 

 • Super Cooling technologie

Om de ideale temperatuur te behouden, beschikken de koelkasten over de Super Cooling technologie. Dit maakt de koelkast extra effectief. 

 • Betrouwbare kwaliteit

Het merk Bosch is al in 1886 ontstaan. Er werden destijds weliswaar geen Amerikaanse koelkasten geproduceerd. Maar het merk heeft veel ervaring op het gebied van technologie. Dat zie je terug in de kwaliteit van producten.

Je kunt er van op aan dat ze goed functioneren en lang meegaan.  

De Amerikaanse koelkasten van Bosch 

In het assortiment van Bosch kom je diverse Amerikaanse koelkasten tegen. De meest voorkomende soort is de side by side Amerikaanse koelkast. Dit is een ruime koelkast met dubbele deuren.

Toch zie je bij het merk ook de Amerikaanse koelkast met 4 deuren. Dit model wordt ook wel de French door koelkast genoemd. 

Daarnaast zijn er veel Bosch Amerikaanse koelkasten met ijsblokjesdispenser. Ook biedt het merk veel inbouw koelkasten aan. De koelkasten zijn stijlvol vormgegeven. Ze hebben een zwarte of rvs kleur. 

De voor- en nadelen van een Bosch Amerikaanse koelkast

De Bosch Amerikaanse koelkast heeft voor- en nadelen. Die hebben we voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. 

👍 Voordelen

 • Innovatieve technologie

Bosch is een toonaangevend merk als het om technologie gaat. Dat zie je ook terug bij de Amerikaanse koelkasten. Handige technologieën zijn Vitafresh en Multi Air Flow. 

 • Groot

Als je een ruime Amerikaanse koelkast zoekt, is de Bosch Amerikaanse koelkast iets voor jou. De koelkasten van het merk zijn erg ruim. 

 • Vaak een water- en ijsdispenser

Hou jij van ijsblokjes of koud water? Dan is het een groot pluspunt dat de Amerikaanse koelkast hier vaak een dispenser voor heeft. 

 • Gebruiksgemak

De Bosch Amerikaanse koelkasten zijn erg gebruiksvriendelijk. Ze beschikken over handige functies.

Denk maar eens aan het open deur alarm, dat je eraan herinnert dat je de deur open hebt laten staan. Of de no frost functie die ervoor zorgt dat je de vriezer niet hoeft te ontdooien. 

👎 Nadelen

 • Niet energiezuinig 

Een nadeel van de Bosch Amerikaanse koelkast is de energieklasse. De Amerikaanse koelkasten van het merk hebben energielabel E of F. Dat is niet duurzaam en levert tevens meer energiekosten op. Dat geldt wel voornamelijk voor de Amerikaanse koelkasten.

De algemene koelkasten van Bosch zijn er namelijk al met energielabel D, een stuk zuiniger. 

De Bosch Amerikaanse koelkast vs. andere merken

Bosch is een goed merk voor een Amerikaanse koelkast. Op technologisch vlak zitten de koelkasten goed in elkaar. De koelkasten zijn erg gebruiksvriendelijk, gaan lang mee en er passen veel boodschappen in. Maar hoe is dat in vergelijking met andere merken? 

Naar onze bevindingen, kun je de Bosch Amerikaanse koelkast het best vergelijken met de Amerikaanse koelkast van Beko of Siemens. De koelkasten bieden een stevige kwaliteit en voldoen aan de wensen. 

Bij andere merken zie je voor dezelfde prijs soms een energiezuiniger model. Daarnaast zie je in dezelfde prijsklasse ook nog modernere Amerikaanse koelkasten. Denk bijvoorbeeld aan de Instaview door in door Amerikaanse koelkast van LG

Voor hetgeen dat je betaalt, kun je bij andere merken soms meer functies of handige eigenschappen krijgen. Het is echter maar net wat je zoekt. 

Kosten van een Bosch Amerikaanse koelkast

De kosten voor een Bosch Amerikaanse koelkast zijn vrij gemiddeld. Je moet denken aan bedragen rond de 2 duizend euro. Dat is voor een Amerikaanse koelkast niet heel duur, maar ook zeker niet goedkoop.

Een aanbieding kan helpen om wat van de prijs af te snoepen. Bij Bosch komen ook cashback acties wel eens voor. 

De prijs staat best goed in verhouding met de kwaliteit. Je krijgt er immers een erg ruime Amerikaanse koelkast voor terug. Dit zijn koelkasten die goed functioneren en veel handige extra’s bieden. 

Wat wel een nadeel is, is de energiezuinigheid van de Amerikaanse koelkasten. Voor het bedrag dat je betaalt, kun je ook een zuinigere Amerikaanse koelkast kopen. Dat scheelt je op de lange termijn veel energiekosten. 

Alternatieven voor een Bosch Amerikaanse koelkast

Wil je toch nog even bij vergelijkbare merken kijken voor een Amerikaanse koelkast? Dan raden wij de Amerikaanse koelkasten van Siemens, Beko of LG aan. Dit zijn merken met een vergelijkbare prijs- kwaliteitsverhouding. 

Valt de Bosch Amerikaanse koelkast voor jou af vanwege de energiezuinigheid? Ga dan op zoek naar energiezuinige koelkasten. Bij de Amerikaanse koelkasten zijn dit de soorten met energielabel C of D.

Bij onder andere Samsung, LG en Etna komen deze Amerikaanse koelkasten voor. 

Waar koop je een Bosch Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste Bosch Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Bosch Amerikaanse koelkasten:


Meer merken: