Etna Amerikaanse koelkast: Het kopen waard?

Bij het zoeken naar een Amerikaanse koelkast, is de kans groot dat je een Etna Amerikaanse koelkast tegenkomt.

Het merk Etna produceert veel Amerikaanse koelkasten. Die Amerikaanse koelkasten zijn er in verschillende maten, designs en met diverse eigenschappen. 

In dit artikel nemen we de Etna Amerikaanse koelkast onder de loep. Je ontdekt de beste soorten en belangrijkste eigenschappen. Ook gaan we in op de voor- en nadelen.

Tot slot vergelijken we de Etna Amerikaanse koelkast met andere merken. Zo weet je precies wat je wel en niet van het merk kunt verwachten!

De 5 beste Etna Amerikaanse koelkasten

Wil jij weten welke Amerikaanse koelkasten van Etna de beste zijn? Daar helpen we je graag een handje bij.

De volgende Etna Amerikaanse koelkasten zijn van goede kwaliteit. Ze beschikken elk over unieke eigenschappen die de koelkasten bijzonder maken. 

 1. Meest energiezuinige Etna Amerikaanse koelkast – AKV678ZWA
 2. Mooiste french door Etna Amerikaanse koelkast – MKV581
 3. Beste Etna Amerikaanse koelkast zwart met ijsblokjes – AKV378I
 4. Goedkoopste Etna Amerikaanse koelkast – AKV578
 5. Retro Etna Amerikaanse koelkast – KVV793GRO


1. Meest energiezuinige Etna Amerikaanse koelkast – AKV678ZWA

De Etna AKV678ZWA is een erg energiezuinige Amerikaanse koelkast. Dit model heeft namelijk energieklasse C. Dat scheelt je op termijn veel energiekosten. 

De vormgeving van de AKV678ZWA is ook noemenswaardig. De koelkast is zwart, heeft verzonken handgrepen en 2 lange side by side deuren. In de deur vind je een display om de koelkast in te stellen.

De netto inhoud is 519 liter. Daarnaast is de Amerikaanse koelkast voorzien van no frost en een goede luchtcirculatie. De Fast Freeze stand helpt je om producten snel koud te krijgen. 2. Mooiste French door Etna Amerikaanse koelkast – MKV581

Er zijn ook Etna Amerikaanse koelkasten met 4 deuren. Daar is de Etna MKV581 rvs een goed voorbeeld van. Dit is een zogeheten french door Amerikaanse koelkast. De koelkast en de vriezer hebben allebei 2 deuren. Dat levert je meer ruimte in de breedte op. 

De netto inhoud van dit model is 427 liter. De koelkast heeft energielabel E. Het model beschikt over no frost en led verlichting. Voor een gelijkmatige koeling is het MultiFlow circulatiesysteem ideaal. De koelkast heeft een rvs kleur. 3. Beste Etna Amerikaanse koelkast zwart met ijsblokjes – AKV378I

Een mooie Etna Amerikaanse koelkast in het zwart is de Etna AKV378I. De koelkast heeft 2 lange side by side deuren. In één van die deuren vind je een ijsblokjesdispenser. Hiervoor is er een waterreservoir in de koelkast aanwezig. De netto inhoud is 499 liter

Ook handig is de no frost functie en de led verlichting. Deze eigenschappen zorgen voor weinig onderhoud.

Door het no frost systeem ontstaat er geen ijslaag in de vriezer, en hoef je de vriezer dus niet te ontdooien. De led verlichting gaat lang mee en hoeft amper vervangen te worden.  4. Goedkoopste Etna Amerikaanse koelkast – AKV578

ETNA-AKV578RVS-goedkope-amerikaanse-koelkast

De Etna AKV578 is een erg betaalbare Amerikaanse koelkast. De Amerikaanse koelkast heeft energielabel E en een no frost systeem. De netto inhoud komt neer op 519 liter. Hiermee heb je meer dan genoeg ruimte om boodschappen op te bergen. 

In de koelkast is bovendien een handige compressor geplaatst. De Inverter compressor zorgt voor gelijkmatige koeling, zonder veel energie te verbruiken. 

Er zit dan wel geen ijsdispenser in de deur, maar wel in de koelkast zelf. Met de ijstwister beschik je altijd over ijsblokjes. 5. Retro Etna Amerikaanse koelkast – KVV793GRO

Liever een Etna Amerikaanse koelkast met een uniek design? Kijk dan eens naar dit exemplaar. De Etna KVV793GRO heeft een mooie groene kleur en een authentieke retro uitstraling. En dat gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit die de koelkast biedt. 

De Etna KVV793GRO heeft namelijk energielabel D. Ook beschikt de koelkast over het no frost systeem en stevige legplateaus. De totale inhoud is 300 liter. Dat is de inhoud van de koelkast en vriezer samengenomen. Unieke eigenschappen van een Etna Amerikaanse koelkast

Etna is een Nederlands merk. Het merk produceert al heel lang keukenapparatuur. In 1856 werd daarmee begonnen. In de loop der jaren zijn de producten van Etna erg doorontwikkeld. Dat zie je ook terug in de Amerikaanse koelkasten.

De volgende kenmerken en technologieën zijn voor de Amerikaanse koelkast typerend:

 • MultiFlow 360

De MultiFlow 360 techniek is gericht op een gelijkmatige koeling. Er is een gelijke circulatie in de koelkast. Hierdoor blijft de temperatuur goed op peil en zijn er minder schommelingen. 

 • No frost Plus

De Etna Amerikaanse koelkasten beschikken niet alleen over de no frost technologie. Er is zelfs sprake van No frost Plus. Dat voorkomt zowel ijs- als condensvorming. 

 • Crisp Zone lades

De Etna Amerikaanse koelkast beschikt over lades om groente en fruit langer vers te houden. In die lades blijft de temperatuur goed op peil. 

 • Trendy

Etna produceert niet alleen functionele Amerikaanse koelkasten. Ze zijn ook nog eens stijlvol. De Amerikaanse koelkasten hebben een moderne uitstraling, maar zijn er ook in retro stijl. 

 • Fast Freeze

Wil jij jouw boodschappen snel kunnen bevriezen? Dan is de Fast Freeze functie ideaal.

Met deze technologie wordt de temperatuur van de Amerikaanse koelkast tijdelijk verlaagd naar -24 graden. Hierdoor zijn bevroren producten snel koel én behouden ze hun smaak beter. 

 • Kwaliteit voor lage prijzen

Over het algemeen zijn de Amerikaanse koelkasten van Etna erg voordelig.  

 • Stevige legplateaus

Bij Etna worden de legplateaus gemaakt van veiligheidsglas. Ze zijn stevig genoeg om belast te worden met zware boodschappen. 

De Amerikaanse koelkasten van Etna

Er zijn meerdere Amerikaanse koelkasten van Etna te vinden. Het aanbod is niet super uitgebreid, maar wel erg divers. 

Bij het merk kun je zowel terecht voor brede- als smalle Amerikaanse koelkasten. Daarnaast zijn er grote- en kleine varianten. En kun je zowel side by side Amerikaanse koelkasten als french door Amerikaanse koelkasten bij Etna vinden.

Qua duurzaamheid heb je keuze uit energiezuinige- of minder energiezuinige Etna Amerikaanse koelkasten. 

Bij Etna zie je ook veel variatie in vormgeving en extra functies. Er zijn Etna Amerikaanse koelkasten met ijsblokjesmachine.

Bovendien zie je modern vormgegeven, maar ook retro Amerikaanse koelkasten. Inbouw Amerikaanse koelkasten kom je bij Etna ook tegen in het assortiment. 

De voor- en nadelen van een Etna Amerikaanse koelkast

De voor- en nadelen zeggen veel over de kwaliteit van een Etna Amerikaanse koelkast. We zochten ze voor je uit en zetten ze onder elkaar:

👍 Voordelen

 • Energiezuinig 

Er is een Etna Amerikaanse koelkast met energielabel C. Dat is voor een Amerikaanse koelkast erg energiezuinig. Lang niet alle merken bieden een dusdanig energiezuinige Amerikaanse koelkast aan. 

 • Voordelig geprijsd

Een Etna Amerikaanse koelkast hoeft niet duur te zijn. Ook voor bedragen rond de duizend euro kun je over de koelkast beschikken. Dat maak je nog voordeliger met een aanbieding. 

 • Originele designs

Bij een Amerikaanse koelkast denk je al snel aan een moderne vormgeving. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Bij Etna zijn de ontwerpen erg divers. Er zijn moderne, maar ook retro Amerikaanse koelkasten verkrijgbaar.

 • Vernieuwende eigenschappen

Etna maakt gebruik van moderne technologieën om de koelkasten effectief en gebruiksvriendelijk te maken. Zo zie je bij de koelkasten het no frost systeem, speciale zones en een goede luchtcirculatie. 

 • Handige standen

Ga je even op vakantie? Dan kun je de Etna Amerikaanse koelkast op de vakantiemodus instellen. Op dat moment gebruikt de Amerikaanse koelkast niet meer energie dan nodig is. Ook is er een algemene eco modus die je in kunt stellen. 

 • Lange garantieperiode

Je kunt maar liefst 5 jaar garantie krijgen op een Etna Amerikaanse koelkast. Dat is veel langer dan normaal. Het toont aan dat de kwaliteit van de koelkasten betrouwbaar is. Om die 5 jaar garantie te krijgen, dien je jouw koelkast na aankoop wel te registreren. 

👎 Nadelen

 • Overwegend hogere energielabels

De meeste Amerikaanse koelkasten van Etna hebben energielabel E. Dat is niet super energiezuinig. Tegenwoordig is er in het assortiment echter een energiezuinig exemplaar bijgekomen, met energielabel C. Daarin zijn ze dus goed op weg. 

 • Negatieve ervaringen met klantenservice

Een ander nadeel kan gevonden worden in het contact met de klantenservice. Er zijn aardig wat negatieve reviews op het internet te vinden. De klantenservice zou niet goed bereikbaar zijn en het retourneren van producten is volgens de reviews lastig.

Wat wel gezegd moet worden, is dat er ook weer veel meer positieve reviews tegenover staan. Het is daarom lastig in te schatten of dit echt als nadeel kan worden gezien. 

De Etna Amerikaanse koelkast vs. andere merken

In vergelijking met andere merken, heeft de Etna Amerikaanse koelkast een optimale prijs- kwaliteitsverhouding.

Een koelkast van dit merk hoeft niet duur te zijn. Tegelijkertijd krijg je wel een mooi ontworpen exemplaar met handige en moderne functies. Etna staat bekend als betrouwbaar merk en heeft een goede reputatie. 

Op technologisch gebied zie je bij merken als Bosch, LG en Samsung meer moderne functies. Bij Etna wordt bijvoorbeeld geen door-in-door- of smart Amerikaanse koelkast aangeboden. Toch zitten de Amerikaanse koelkasten van Etna goed in elkaar. 

Kosten Etna Amerikaanse koelkast

De  Amerikaanse koelkasten van Etna kosten relatief weinig geld. De prijzen liggen veelal rond de duizend en 15 honderd euro. Dat is niet veel voor een Amerikaanse koelkast. En dat terwijl de kwaliteit goed is en je van 5 jaar garantie gebruik kunt maken.

Als je zoekt naar een aanbieding, wordt de Etna Amerikaanse koelkast nog goedkoper. 

Alternatieven voor een Etna Amerikaanse koelkast

Op basis van prijs en kwaliteit kan de Etna Amerikaanse koelkast het best worden vergeleken met de Beko Amerikaanse koelkast. Ook bij Beko vind je namelijk goede Amerikaanse koelkasten voor een zacht prijsje. 

Zoek je als alternatief een Amerikaanse koelkast die uitgerust is met veel technische functies? Dan is het de moeite waard om eens bij LG en Samsung te kijken. 

Waar koop je een Etna Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste Etna Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Etna Amerikaanse koelkasten:


Meer merken: