Grote Amerikaanse koelkast kopen? Top 6 & Koopgids

Ben jij op zoek naar een nieuwe Amerikaanse koelkast? En wil je daar veel boodschappen in kwijt kunnen? Dan is een grote Amerikaanse koelkast de juiste keuze! 

De grote Amerikaanse koelkast is een flinke investering. Daarom wil je natuurlijk wel gaan voor de beste kwaliteit.

In dit artikel ontdek je aan welke XXL Amerikaanse koelkast je een goede hebt. En wat je precies over dit type koelkast moet weten. 

6x De beste grote Amerikaanse koelkast

Bij veel winkels kun je voor Amerikaanse koelkasten terecht. Dat geldt ook voor de XXL Amerikaanse koelkast.

Weet je met dit ruime aanbod niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Wij hebben voor je opgezocht welke grote Amerikaanse koelkasten de beste opties zijn: 

 1. LG GSLV70MCTE (635 liter)
 2. Samsung RS67A8811B1/EF (634 liter)
 3. Samsung RS68A8821S9 (634 liter)
 4. Haier HTF-710DP7 Cube (628 liter)
 5. Samsung RS68A8842B1 (609 liter)
 6. LG GSLV51PZXE (635 liter)

Wanneer is een Amerikaanse koelkast groot?

Een Amerikaanse koelkast wordt als groot gezien, als de totale inhoud meer dan 450 liter is. De totale inhoud heeft betrekking om de inhoud van de Amerikaanse koelkast met vriezer. Dit formaat is geschikt voor huishoudens met 4 tot 6 personen. 

Wil je echter gaan voor een XXL Amerikaanse koelkast? Dan is dat een Amerikaanse koelkast van meer dan 600 liter. Dit type koelkast is geschikt voor grote gezinnen of huishoudens met zeker 6 personen. 

De voor- en nadelen van een grote Amerikaanse koelkast

Wil je te weten komen of een grote Amerikaanse koelkast iets voor je is? Dan doe je dat door de voor- en nadelen te bekijken. Die zetten we voor je onder elkaar:  

👍 Voordelen

 • Veel opslagruimte

Het eerste voordeel is een voordehandliggende. Zodra je kiest voor een Amerikaanse koelkast die extra groot is, heb je veel opslagruimte. Je kunt met gemak al jouw boodschappen in de Amerikaanse koelkast kwijt. 

 • Handige indeling

Een XXL Amerikaanse koelkast is daarnaast makkelijk in te delen. Je hebt ruimte genoeg en kunt de indeling vaak zelf bepalen. 

 • Veel extra functies

De Amerikaanse koelkast staat bekend om de vele extra functies. Bij een grote Amerikaanse koelkast beschik je waarschijnlijk over handige eigenschappen.

Denk aan een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes dispenser, extra goede luchtcirculatie of speciale temperatuurzones. 

👎 Nadelen

 • Vaak hoger energieverbruik

Het grote formaat brengt ook een nadeel met zich mee. Het verbruik is namelijk een stuk hoger dan bij andere koelkasten. Het kost meer energie om de totale inhoud te koelen. En met de grote deuren kan er al snel veel kou ontsnappen. 

 • Prijzig

De XXL variant van een Amerikaanse koelkast is relatief prijzig. Wil je een goedkope Amerikaanse koelkast aanschaffen? Dan is een kleiner model aan te raden. 

Voor wie is een grote Amerikaanse koelkast geschikt?

De grote Amerikaanse koelkast is een goede keuze voor mensen die veel opslagruimte nodig hebben. Dit kan meerdere redenen hebben. 

Of je er nu van houdt om maaltijden te preppen, voor werk veel met koken bezig bent of simpelweg samenwoont met meerdere mensen. De extra grote Amerikaanse koelkast is handig voor grote gezinnen of in woningen met een gedeelde keuken. 

Kies je voor een Amerikaanse koelkast die groot is? Dan moet je daar bovendien de ruimte voor hebben.

Over het algemeen is dit namelijk een erg hoge Amerikaanse koelkast. Daarnaast moet je rekening houden met de breedte en diepte. En moet er om de koelkast heen nog ruimte overblijven voor ventilatie. 

Nog iets wat je moet overwegen, zijn de hogere energiekosten. Zodra een Amerikaanse koelkast groot is, is het verbruik namelijk ook hoger. Die hogere energiekosten moet je kunnen en willen betalen. 

Een grote Amerikaanse koelkast kopen: waar let je op?

Wil jij een Amerikaanse koelkast van groot formaat kopen? Dan zijn er meerdere eigenschappen waar je op moet letten. Let onder andere op de afmetingen, inhoud, indeling en het energielabel.

Wij geven je per eigenschap meer informatie:

Afmetingen

Bij de afmetingen let je op de hoogte, breedte en diepte van de Amerikaanse koelkast. Zodra je kiest voor een groot formaat, krijg je daar ook vaak een hoge Amerikaanse koelkast voor terug.

Een hoogte van 178 centimeter is voor de koelkast vrij gemiddeld. Hoger dan dat spreken we dus van een extra hoge Amerikaanse koelkast. 

De afmetingen hebben ook betrekking op de breedte en diepte. Daar moet je je bij een Amerikaanse koelkast niet in vergissen. Een normale breedte bij een grote Amerikaanse koelkast is 80 cm of 90 cm. Qua diepte is 60 tot 80 centimeter gangbaar. 

Let bij de plaatsing van de koelkast wel op. Ook om de koelkast heen moet er namelijk nog genoeg ruimte zijn. De koelkast moet zijn warmte kwijt kunnen. Houd hier dus iets van 10 centimeter aan ruimte voor over. 

Inhoud

Met de inhoud van de koelkast wordt iets anders bedoeld dan de afmetingen. Hierbij draait het er namelijk om, hoeveel je netto in de koelkast kwijt kunt. De inhoud wordt uitgedrukt in liters. Vaak staat er een aantal liters voor het koel- en vriesgedeelte vermeld. 

Een Amerikaanse koelkast met een groot formaat heeft een inhoud van minimaal 450 liter. In de XXL versie van de Amerikaanse koelkast past zelfs meer dan 600 liter. 

Indeling

Wil je de inhoud van de koelkast extra goed benutten? Kijk dan of je de koelkast flexibel in kan delen. Soms hebben de lades en plateaus een vaste plek. Dit kan onhandig zijn met grote boodschappen. 

Daarnaast is een Amerikaanse koelkast met lades erg ruimte-efficiënt. De lades voorkomen dat je moet bukken om producten te pakken die wat verder weg liggen. Met uitschuifbare lades kun je overal goed bij. 

Energielabel

Is de Amerikaanse koelkast groot? Dan is het energieverbruik een nadeel. Het is nu eenmaal zo dat de grote koelkast meer energie verbruikt. Daarnaast helpen de grote deuren niet mee. Door die grote deuren kan er namelijk al snel veel kou ontsnappen. 

Het kan daarom zeker geen kwaad om rekening te houden met het energielabel. Als je voor een zuinige Amerikaanse koelkast gaat, kun je al aardig wat geld op energiekosten besparen. Ga dus voor een Amerikaanse koelkast met energielabel C of D

Waar koop je een grote Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste grote Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan grote Amerikaanse koelkasten:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste grote Amerikaanse koelkasten geselecteerd?

Wij maakten eerst een overzicht van alle grote Amerikaanse koelkasten die beschikbaar zijn. Alle soorten in dit overzicht werden met elkaar vergeleken. De soorten met de beste technische specificaties en prijs verdienden een plekje in het toplijstje. 

Wat is de grootste maat voor een Amerikaanse koelkast?

Qua inhoud is 635 liter een van de grootst beschikbare maten. Let je echter op de hoogte van de Amerikaanse koelkast? Dan is een hoogte van 190 centimeter erg hoog.