Keuken met Amerikaanse koelkast: Tips & mogelijkheden

Overweeg jij een keuken met een Amerikaanse koelkast? In dit artikel ontdek je wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden. Zo doe je meer inspiratie op en kan je de beste keuze maken.

We geven je eerst meer informatie over de verschillende indelingen. Daarnaast kom je te weten hoe je een Amerikaanse koelkast met jouw keuken combineert. En voor wie de keuken met Amerikaanse koelkast de juiste keuze is. 

Indelingen keuken met een Amerikaanse koelkast

Een belangrijk aspect is de indeling. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden. Wat het best bij je past, is afhankelijk van het type keuken dat je hebt of wilt hebben. De ruimte die je hebt is hiervoor bepalend. 

Gelukkig zijn er veel soorten Amerikaanse koelkasten. Hierdoor is er voor elk type keuken wel een geschikte soort te vinden.

Of je nu een smalle- of brede Amerikaanse koelkast zoekt. Ook zijn de koelkasten er met 2 lange side by side deuren, of 4 kleinere Franse deuren. 

Voor de indeling maken we onderscheid tussen een vrijstaande- of inbouw Amerikaanse koelkast in de keuken. 

Vrijstaande Amerikaanse koelkast

Bij een vrijstaande Amerikaanse koelkast staat jouw Amerikaanse koelkast los. Als je in het keukenblok te weinig ruimte voor de koelkast hebt, is dit een goede keuze. Met deze indeling valt de koelkast meer op. 

Inbouw Amerikaanse koelkast

Je kunt er ook voor kiezen om een Amerikaanse koelkast in te bouwen. Dat kan op meerdere manieren worden gerealiseerd.

Je kunt de Amerikaanse koelkast inbouwen in een nis, maar ook achter een van de keukendeuren plaatsen. Beide manieren van inbouwen zorgen voor een rustig ogende keuken. 

Hoe combineer je een keuken met een Amerikaanse koelkast?

Over het algemeen staat de Amerikaanse koelkast bekend om zijn moderne uitstraling. Toch heb je qua design nog genoeg keuze.

Amerikaanse koelkasten zijn er in diverse kleuren, materialen en designs. Door hier de juiste keuzes in te maken, zorg je dat de Amerikaanse koelkast bij de rest van jouw interieur past. 

Heb je bijvoorbeeld een licht huis? Dan sluit een rvs Amerikaanse koelkast daar beter bij aan. De rvs Amerikaanse koelkast past goed bij een landelijke inrichting. 

Een zwarte Amerikaanse koelkast is de juiste keuze als je voor contrast wilt gaan. Dit model komt goed tot zijn recht in een woning met industriële looks. Of in een strak, modern interieur

Kijk ook naar de rest van jouw keuken. Ga na welke kleur de apparatuur heeft en zorg dat dit matcht met de Amerikaanse koelkast. En hebben jouw keukenkastjes verzonken handgrepen? Dan is het mooi om hier ook bij een Amerikaanse koelkast naar op zoek te gaan. 

Voor wie is een keuken met Amerikaanse koelkast geschikt?

Ben je op zoek naar een grote koelkast voor het hele gezin? Dan is een Amerikaanse koelkast de juiste keuze. Het is een grote koelkast, waar je zonder problemen al je boodschappen in kwijt kunt.

Voor dit grotere formaat koelkast moet je wel de ruimte hebben in je keuken. 

De koelkast kan op een handige manier worden ingedeeld en heeft vaak veel extra functies. Denk aan een ijsblokjesdispenser of een Amerikaanse koelkast met scherm. Dat maakt de Amerikaanse koelkast gebruiksvriendelijk en praktisch. 

Verder ziet de Amerikaanse koelkast er modern en chic uit. Dat moet bij de rest van je interieur passen. 

Hoe weet je welke Amerikaanse koelkast bij jouw keuken past?

We gingen al in op het combineren van de Amerikaanse koelkast en de keuken. Daarbij hebben we ons vooral op de vormgeving gefocust. Maar wat net zo belangrijk is, zijn de afmetingen. Een Amerikaanse koelkast moet qua formaat immers goed passen

Dat is al helemaal het geval als je de Amerikaanse koelkast gaat inbouwen. De maten moeten precies overeenkomen met de beschikbare ruimte. 

En daarbij is het belangrijk dat je genoeg ventilatieruimte meerekent. Om de koelkast heen wordt een ruimte van zeker 5 centimeter aangeraden. Zo kan de Amerikaanse koelkast de warme lucht kwijt.

Let er daarnaast goed op dat de Amerikaanse koelkast geopend kan worden. 

Gelukkig zijn de Amerikaanse koelkasten er in veel verschillende maten. Er zijn zowel kleine als grote exemplaren. En zowel brede- als smalle Amerikaanse koelkasten.

Bovendien verschillen ze in hoogte. Zo is de kans groot dat je een Amerikaanse koelkast vindt in de maten die jij zoekt.


Plaats een reactie