Koelkast met dubbele deur kopen? Dit moet je weten!

Zoek je een nieuwe koelkast en lijkt het je fijn om voor een koelkast met dubbele deur te gaan? In dit artikel geven we je meer informatie! 

We vertellen je meer over de voor- en nadelen en de soorten. Daarnaast ontdek je voor wie de koelkast met dubbele deur geschikt is en wat de kosten zijn.

Tot slot geven we aan welke merken de koelkasten met dubbele deur aanbieden en geven we alternatieven. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een koelkast met dubbele deur?

Wij hebben voor je op een rij gezet wat de voor- en nadelen van een koelkast met dubbele deur zijn. Samen geven ze je namelijk een volledig beeld van dit type koelkast. Het helpt je te bepalen of de koelkast met dubbele deur iets voor jou is.

👍 Voordelen

  • Ruim 

Ten opzichte van een koelkast met enkele deur, heb je in de koelkast met dubbele deur vaak meer ruimte. Hierbij beschik je ook vaker over een los vriesgedeelte. 

  • Veel aanbod 

Een koelkast met dubbele deur komt vaak voor. Dat is fijn, omdat de kans groot is dat er daardoor een koelkast is die bij jouw wensen past.

Of je nu een koelkast met ijsblokjesmachine of een no frost Amerikaanse koelkast zoekt. Het is hoogstwaarschijnlijk met dubbele deuren te vinden!

👎 Nadelen

  • Beperkte ruimte in de breedte 

Vergelijk je de koelkast met dubbele deur met een french door koelkast? Dan zie je dat je minder ruimte hebt in de breedte. Als je brede producten kwijt wil kunnen, kan dat een nadeel zijn. 

  • Meer energieverbruik 

Wegens het grotere formaat zijn koelkasten met een dubbele deur minder energie-efficiënt. Al helemaal als je de koelkast vergelijkt met een koelkast die maar één deur heeft. Bij de koelkasten met enkele deur zie je vaker energiezuinige energielabels.

Soorten koelkasten met dubbele deur

Als het gaat om een koelkast met dubbele deur, kunnen er verschillende koelkasten worden bedoeld. Dit zijn koelkasten met dubbele deur die veel voorkomen:

  • Koelvriescombinatie met dubbele deur

Zo kan het allereerst gaan om een koelvriescombinatie met dubbele deur. Dan hebben de koelkast en de vriezer een eigen deur. Meestal is de koelkast dan boven de vriezer geplaatst. 

  • Side by side Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast met dubbele deuren is de side by side koelkast. Bij dit type koelkast beschik je over 2 lange deuren. Die koelkast en vriezer zitten naast elkaar.

De indeling van de koelkast is dan ook verticaal. Dat maakt de side by side koelkast een vrij brede koelkast. 

  • Dubbele glazen deur

Wat je in de horeca weleens ziet, is een koelkast met dubbele glazen deur. Dit type koelkast wordt vaak gebruikt om drank in te koelen.

  • Amerikaanse koelkast door in door

Ook een optie is de door in door Amerikaanse koelkast. Deze koelkast heeft niet officieel 2 deuren. Vaak zijn dat er namelijk 4. Toch kan een deur in deur in de volksmond een dubbele deur worden genoemd.

Bij een van de deuren beschik je namelijk over een buiten- en binnendeur. Op die manier kun je makkelijker bij producten zonder de hele koelkast te hoeven openen. 

Voor wie is een koelkast met dubbele deur geschikt?

Zoek je een ruime koelkast en heb je genoeg ruimte beschikbaar? Dan is een koelkast met dubbele deur iets voor jou! In de koelkast met dubbele deur kun je vaak makkelijk veel kwijt. Erg handig dus, voor grote gezinnen. 

Het fijne is ook, dat de koelkast met dubbele deur in ruime mate wordt aangeboden. Hierdoor kun je altijd wel een soort vinden die aan jouw specifieke eisen voldoet. 

Welke merken bieden koelkasten met dubbele deur aan?

Bijna alle merken hebben koelkasten met dubbele deuren op voorraad. Het is dan ook een vrij standaard indeling voor een Amerikaanse koelkast. Side by side Amerikaanse koelkasten komen nu eenmaal vaker voor dan de 3 deurs of 4 deurs varianten.

Toch zijn er wel verschillen in wat merken precies aanbieden. Zo zijn de Amerikaanse koelkasten van LG en Samsung vaak erg modern en voorzien van geavanceerde technologieën

Voor een retro koelkast moet je bij het merk Smeg zijn. Het merk heeft koelvriescombinaties met een dubbele deur in het assortiment.

Als je specifiek zoekt naar een Amerikaanse koelkast met dubbele deur, kun je die bij Smeg lastig vinden. Amerikaanse koelkasten van Smeg hebben voornamelijk 4 deuren. 

Alternatieven voor de koelkast met dubbele deur

Past de koelkast met dubbele deur niet bij jouw wensen? Dan zijn de volgende alternatieven misschien iets voor jou.

Wat je zou kunnen overwegen, is de 3 deurs Amerikaanse koelkast. Bij dit type heeft het koelgedeelte meestal 2 deuren en de vriezer 1. De vriezer kan ook van vriesladen zijn voorzien.

De andere optie is een 4 deurs Amerikaanse koelkast. Hierbij heeft zowel het koel- als het vriesgedeelte 2 deuren. Dit model wordt ook wel een french door Amerikaanse koelkast genoemd. Het koel- en vriesgedeelte bevinden zich boven en onder elkaar.

Nog een optie is de koelkast met enkele deur. Dit is in de meeste gevallen een Amerikaanse koelkast zonder vriesvak. Of een koelkast waarbij het vriesvak in de koelkast is verwerkt. Dit type koelkast is vaak een stuk goedkoper.


Plaats een reactie