No frost Amerikaanse koelkast: Het kopen waard?

Als je een Amerikaanse koelkast zoekt zie je het vaak staan: no frost. Maar wat is een no frost Amerikaanse koelkast precies? En wat heb je eraan? In dit artikel kom je daar achter. 

We nemen de no frost Amerikaanse koelkast onder de loep.

Je ontdekt de voordelen en je komt het verschil tussen no frost en low frost te weten. Zo weet je of dit type koelkast voor jou de moeite waard is. 

Wat is een no frost Amerikaanse koelkast?

Een no frost Amerikaanse koelkast is een Amerikaanse koelkast waarbij er geen laagje ijs in de vriezer ontstaat.

Er is een speciale techniek aangebracht, die vochtige lucht afzuigt en droge lucht de vriezer in blaast. Op die manier heb je amper last van ijsvorming. 

Waarom een no frost Amerikaanse koelkast?

Bij een no frost Amerikaanse koelkast ontstaat er dus geen ijsvorming. Dat heeft meerdere voordelen. Enerzijds blijven jouw boodschappen hierdoor langer vers.

Ook op het eten komt namelijk geen laagje ijs. Dat herken je misschien wel van bevroren fruit of brood. Zonder dat laagje blijft het langer goed. 

Anderzijds is het ontbreken van ijsvorming goed voor het onderhoud. Het scheelt je veel schoonmaakwerk. Het is niet meer nodig om de Amerikaanse koelkast te ontdooien als je het schoon gaat maken. Dat scheelt tijd. 

Bovendien is een no frost Amerikaanse koelkast op andere manieren praktisch. Als er een ijslaagje in de vriezer zit, kan je de lades vaak moeilijker uitschuiven. Bij de no frost Amerikaanse koelkast blijft het altijd makkelijk om jouw producten te pakken

Ook is de droge lucht beter om schimmelvorming en nare luchtjes tegen te gaan. 

Low frost en no frost: wat is het verschil?

De namen doen de betekenis al vermoeden. Het verschil tussen no frost en low frost zit hem in de mate van ijsvorming. Bij een no frost Amerikaanse koelkast is daar totaal geen sprake van. En bij een low frost is er verminderde ijsvorming

Bij een low frost Amerikaanse koelkast kan er dus een klein laagje ijs ontstaan. Dat gebeurt niet snel. Het duurt veel langer dan bij normale Amerikaanse koelkasten.

Heel af en toe is het daarom nodig om de low frost Amerikaanse koelkast te ontdooien. Het voordeel van dit type koelkast is wel, dat het vaak goedkoper is dan een no frost Amerikaanse koelkast. 

Bij welke merken kun je een no frost Amerikaanse koelkast kopen?

In principe hebben alle Amerikaanse koelkast merken een no frost Amerikaanse koelkast in het assortiment. Of je nu een LG of een Beko Amerikaanse koelkast op het oog hebt. De no frost Amerikaanse koelkast is er beschikbaar.

Tegenwoordig is het populaire functie die niet meer bij de Amerikaanse koelkasten weg te denken is.
Veelgestelde vragen

Wat is no frost bij een Amerikaanse koelkast?

Het no frost principe voorkomt dat er een ijslaagje in de vriezer ontstaat. Om dit te doen wordt vochtige lucht beter afgevoerd. 

Is no frost een belangrijke eigenschap van een Amerikaanse koelkast?

Het is handig om voor een no frost Amerikaanse koelkast te kiezen. Op meerdere fronten komt dat van pas. Dit type koelkast is extra gebruiksvriendelijk, omdat je het minder hoeft te onderhouden. Daarnaast blijven producten beter bewaard en kost het de vriezer minder energie om koud te blijven. 

Moet je een no frost Amerikaanse koelkast nog ontdooien?

In principe niet, tenzij je een low frost Amerikaanse koelkast hebt. Daarbij is het goed om eens per jaar de koelkast te ontdooien. 


Plaats een reactie