Siemens Amerikaanse koelkast

Zoek je een Amerikaanse koelkast van een goed merk? Dan kun je zomaar bij de Siemens Amerikaanse koelkast uitkomen.

De koelkasten van dit merk staan bekend om de stevigheid, het gebruiksgemak en het effectieve koelen. In dit artikel vertellen we je daar meer over. 

Eerst ontdek je welke Amerikaanse koelkasten van Siemens de beste zijn. We leggen uit wat de koelkasten van dit merk typeert en wat de voor- en nadelen zijn.

Ook vergelijken we de Siemens Amerikaanse koelkasten met die van andere merken. Zo kom je te weten of de Amerikaanse koelkast iets voor je is. 

Beste Siemens Amerikaanse koelkasten

Bij Siemens zijn diverse Amerikaanse koelkasten verkrijgbaar. Wij zochten uit aan welke Siemens Amerikaanse koelkast je een goede hebt: 

 1. Beste Siemens Amerikaanse koelkast – Siemens KA93GAIEP Rvs
 2. French door Amerikaanse koelkast Siemens – Siemens KF96NAXEA
 3. Siemens Amerikaanse koelkast met wijnkoeler – Siemens KF96RSBEA
 4. Siemens Amerikaanse koelkast side by side – Siemens KA93DAIEP

1. Beste Siemens Amerikaanse koelkast – Siemens KA93GAIEP Rvs

De Siemens KA93GAIEP is een Amerikaanse koelkast die wij erg aanraden. Het is een mooie rvs koelkast met side by side deuren. De koelkast is met een netto inhoud van 560 liter erg ruim en heeft energielabel E

Handige eigenschappen zijn no frost, super koelen en super vriezen. De Amerikaanse koelkast is snel koud en hoef je, door de no frost functie, niet te ontdooien. Ook erg praktisch zijn de legplateaus, die zijn extra stevig zodat je ook zwaardere producten op kunt bergen. 

Verder beschikt de Siemens KA93GAIEP over een ijsblokjesdispenser2. French door Amerikaanse koelkast Siemens – Siemens KF96NAXEA

Siemens-KF96NAXEA-french-door-koelkast

Ga je liever voor een Amerikaanse koelkast met 4 deuren? Dan is de Siemens KF96NAXEA iets voor jou. Dit is namelijk een french door Amerikaanse koelkast.

Het koel- en vriesgedeelte bevinden zich boven en onder elkaar. Hierdoor kun je ook extra brede producten opbergen. 

De Siemens KF96NAXEA is een smart Amerikaanse koelkast. Je kunt verbinding maken via de Siemens Home Connect app. Het energielabel is E en de totale inhoud is maar liefst 605 liter.3. Siemens Amerikaanse koelkast met wijnkoeler – Siemens KF96RSBEA

Een chique Amerikaanse koelkast van Siemens, is de Siemens KF96RSBEA. Deze Amerikaanse koelkast is mooi zwart van kleur en beschikt over een wijngedeelte. In het midden van de Amerikaanse koelkast is een speciale lade gemaakt. Hier kun je veel wijnflessen in kwijt. 

Verder is dit een smart koelkast. Je kunt verbinding maken via de Home Connect app van Siemens. Aan de binnenkant van de koelkast is er een ijstwister aanwezig voor ijsblokjes. 

Laat je de deur open staan? Dan herinnert het open deur alarm je daar aan. De netto inhoud van de Amerikaanse koelkast is 572 liter. De koelkast heeft energielabel E4. Siemens Amerikaanse koelkast side by side – Siemens KA93DAIEP

Nog een mooie rvs Amerikaanse koelkast van Siemens, is de Siemens KA93DAIEP. Dit is een koelkast met 2 side by side deuren. De koelkast en vriezer bevinden zich dus naast elkaar. In de deur zit een ijsdispenser en een display om de temperatuur in te zien. 

Je hebt erg veel ruimte om producten kwijt te kunnen. De netto inhoud is 562 liter. De Amerikaanse koelkast heeft energielabel E

Vanwege de no frost functie is het niet nodig om de koelkast te ontdooien. Daarnaast beschik je over super cooling en super vriezen, led verlichting en stevige legplateaus. Unieke eigenschappen van de Siemens Amerikaanse koelkast

Meerdere eigenschappen maken de Amerikaanse koelkasten van Siemens uniek. De volgende eigenschappen en technologieën zijn voor het merk typerend:

 • HyperFresh 

HyperFresh is een van de technologieën die je bij Siemens tegenkomt. Het zorgt ervoor dat etenswaren veel langer vers blijven. Met HyperFresh worden de ideale omstandigheden gecreëerd om eten te bewaren. 

 • OpenAssist 

OpenAssist is een eigenschap die de Siemens Amerikaanse koelkast extra gebruiksvriendelijk maakt. Het zorgt ervoor dat je de koelkast kunt openen met slechts een zachte aanraking. Een klein duwtje is genoeg. Dit is erg handig als je je handen vol hebt. 

 • No frost

Alle Amerikaanse koelkasten van Siemens zijn voorzien van no frost. Bij een no frost Amerikaanse koelkast ontstaat er in de vriezer geen ijslaagje. Hierdoor hoef je de vriezer niet te ontdooien.

 • Super Cooling en super vriezen

De super koel- en vriesfunctie zorgen ervoor dat de Amerikaanse koelkast erg effectief is. In no-time krijg je de koelkast gekoeld. Daardoor treden er ook minder temperatuurschommelingen op als je nieuwe, warmere boodschappen in de koelkast opbergt. 

 • Stevige legplateaus 

De legplateaus van de Amerikaanse koelkast zijn extra stevig gemaakt. Je kunt er zonder zorgen zware producten op kwijt. De plateaus worden gemaakt van veiligheidsglas. 

 • Ruim

Bij Siemens vind je voornamelijk grote Amerikaanse koelkasten. Dit zijn koelkasten ruim genoeg voor het hele gezin. 

 • Home Connect

Home Connect is het smart systeem van Siemens. Als de Amerikaanse koelkast over Home Connect beschikt, kun je het apparaat met een applicatie bedienen. 

 • Vaak een dispenser voor ijs en water

Bij de meeste Siemens Amerikaanse koelkasten is er een water- en ijsdispenser in de deur gemaakt. 

 • Stijlvol

De Amerikaanse koelkasten van Siemens zijn er in diverse kleuren. Daarnaast zijn ze er met 2 of 4 deuren. De uitstraling van de koelkasten is chic en modern. Iets dat bij elke keuken met Amerikaanse koelkast wel past. 

De Amerikaanse koelkasten van Siemens: het aanbod

Het aanbod aan Amerikaanse koelkasten van Siemens is enigszins beperkt. Toch zijn de Amerikaanse koelkasten die aangeboden worden, erg veelzijdig. Hierdoor kun je altijd een Amerikaanse koelkast vinden die bij jouw wensen past. 

Bij het merk kun je terecht voor inbouw Amerikaanse koelkasten. Maar ook voor vrijstaande exemplaren of Amerikaanse koelvriescombinaties

Wat uniek is, is dat het merk ook Amerikaanse koelkasten met wijngedeelte aanbiedt. Daarbij wordt een deel van de Amerikaanse koelkast gebruikt als wijnkoelkast. Ze bieden ook normale wijnkoelkasten aan. 

Verder zie je veel verschil in vormgeving. De Amerikaanse koelkasten zijn zwart of hebben een rvs kleur. Daarnaast verschilt het aantal deuren dat ze hebben.

De Amerikaanse koelkast kan 2 lange side by side deuren hebben of 4 deuren. Met 4 deuren wordt de Amerikaanse koelkast een french door koelkast genoemd. 

De voor- en nadelen van een Siemens Amerikaanse koelkast

Wij zochten voor je uit wat de voor- en nadelen zijn van een Siemens Amerikaanse koelkast. Zodra je daarvan op de hoogte bent, weet je beter wat je van de koelkast kunt verwachten. 

👍 Voordelen

 • Moderne functies en technologieën 

Siemens koelkasten beschikken over veel praktische moderne technologieën. Denk aan HyperFresh, OpenAssist en no frost. Dit zorgt voor veel gebruiksgemak en effectief koelen. 

 • Groot

Bij Siemens vind je vooral grote Amerikaanse koelkasten. Het voordeel hiervan is, dat je meer dan genoeg ruimte hebt om boodschappen kwijt te kunnen. 

 • Smart functies

Siemens heeft de Home Connect app. Hier kun je de Amerikaanse koelkast op afstand mee bedienen. 

 • Divers aanbod 

Er zijn niet heel veel Amerikaanse koelkasten van Siemens te koop. Maar de modellen die er zijn, zijn erg divers. Ze zijn er met een ijsdispenser, in verschillende kleuren en zelfs met een geïntegreerde wijnkoeler. 

 • Ook tweede kans koelkasten beschikbaar 

Een leuke bijkomstigheid is dat je bij Siemens ook tweedekans Amerikaanse koelkasten kunt kopen. Dit zijn een soort B keus Amerikaanse koelkasten, waarvan de kwaliteit nog goed genoeg is.

Deze koelkasten zijn een stuk goedkoper. Daarnaast heb je hier genoeg keuze. Er worden allerlei Amerikaanse koelkasten als tweede kans aangeboden. 

👎 Nadelen

 • Niet erg energiezuinig

De Siemens Amerikaanse koelkasten zijn niet bijzonder duurzaam. Ze hebben een verbruik dat overeenkomt met energielabel E of F. Dat geldt overigens alleen voor de Amerikaanse koelkasten van het merk.

De normale koelkasten zijn een stuk zuiniger, sommigen hebben zelfs energielabel B.  

 • Geen kleine Amerikaanse koelkasten

In het assortiment van Siemens kom je geen kleine Amerikaanse koelkasten tegen. Daarom moet je voor de koelkast de ruimte hebben. 

 • Prijsklasse hoger 

Voor een Siemens Amerikaanse koelkast betaal je al snel 2- tot 3 duizend euro. Dat zijn relatief hoge prijzen voor een Amerikaanse koelkast. 

De Siemens Amerikaanse koelkast vs. andere merken

Let je op de prijs en kwaliteit? Dan is de Siemens Amerikaanse koelkast vergelijkbaar met de koelkasten van LG, Samsung en Bosch. 

De Siemens Amerikaanse koelkasten hebben op zichzelf weer unieke eigenschappen. Zo richt Siemens zich met innovatie op een zo effectief mogelijke koeling. Daarnaast is het OpenAssist systeem- en zijn de Home Connect mogelijkheden erg fijn. 

Kosten Siemens Amerikaanse koelkast

De Siemens Amerikaanse koelkasten zijn wat duurder dan gemiddeld. De koelkasten zijn ruim 2 duizend euro. Als je dat vergelijkt met andere merken, is dat vrij duur. Toch staat die prijs wel in verhouding met de kwaliteit van de koelkasten.

De koelkasten zijn stevig, voorzien van moderne functies en gaan lang mee. 

Wil je minder voor de Siemens Amerikaanse koelkast betalen? Dan kun je altijd op zoek gaan naar een aanbieding. 

Alternatieven voor een Siemens Amerikaanse koelkast

Zoek je een Amerikaanse koelkast van een vergelijkbaar merk? Dan raden we je aan om naar de Amerikaanse koelkasten van Samsung, Bosch of LG te kijken. Qua prijsklasse en moderne functies komen de koelkasten van deze merken met elkaar overeen. 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je naar iets heel anders op zoek bent. Een kleine Amerikaanse koelkast bijvoorbeeld, die is bij Siemens in mindere mate verkrijgbaar. Specifiek voor de kleine exemplaren raden wij een Amerikaanse koelkast van Haier aan. 

Daarnaast kun je op zoek zijn naar een energiezuinige Amerikaanse koelkast. Daarvoor ben je bij Samsung aan het juiste adres, Samsung heeft Amerikaanse koelkasten met energielabel C. Andere merken hebben Amerikaanse koelkasten met energielabel D

Vind je de Siemens Amerikaanse koelkast wat te duur? Dan kun je op zoek gaan naar een goedkopere Amerikaanse koelkast. In dat geval zijn Inventum of Etna goede merken.

Ook zijn er genoeg Amerikaanse koelkast aanbiedingen waar je van kunt profiteren. 

Waar koop je een Siemens Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste Siemens Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Siemens Amerikaanse koelkasten:

Meer merken: