Smalle Amerikaanse koelkast kopen? Top 4 & Info

Ben je op zoek naar een smalle Amerikaanse koelkast? In dit artikel geven we je meer informatie.

Eerst ontdek je welke smalle koelkasten de beste zijn. Ook vertellen we je wanneer de Amerikaanse koelkast als smal wordt gezien. 

Vervolgens gaan we in op de voordelen van een smalle Amerikaanse koelkast. Hierna kom je te weten welke soorten er zijn en voor wie de smalle Amerikaanse koelkast geschikt is. 

Beste smalle Amerikaanse koelkasten

Als je dan een smalle Amerikaanse koelkast gaat kopen, wil je natuurlijk dat de kwaliteit goed is. Bij de volgende exemplaren is dat het geval.

Dit zijn Amerikaanse koelkasten van minder dan 85 centimeter breed. Het zijn Amerikaanse koelkasten van goede merken met een betrouwbare kwaliteit. 

  1. Bosch KFN96VPEA
  2. Etna MKV581 Rvs
  3. Beko GNO43621XPN
  4. Inventum SKV0177B


Wanneer is een Amerikaanse koelkast smal?

Amerikaanse koelkasten staan erom bekend erg ruim te zijn. Ze hebben vaak dubbele deuren en dat maakt ze al snel vrij breed. 

Meestal komt de breedte neer op zo’n 90 centimeter. Maar wat ook vaak genoeg voorkomt, zijn Amerikaanse koelkasten van 85 cm breed.

Dat zijn de categorieën waarin je veel keuze hebt. Met deze maten zijn er veel Amerikaanse koelkasten te vinden in diverse prijsklassen en met wisselende functies. 

Dit brengt ons ook bij de vraag wat we dan precies als een smalle Amerikaanse koelkast zien. Dat is een Amerikaanse koelkast die smaller is dan 85 centimeter breed

De smalste maat voor een Amerikaanse koelkast is 70 cm breed. Verder zie je bij dit type koelkast vaak een breedte van 80 centimeter. 

Waarom een smalle Amerikaanse koelkast?

Ga je voor een Amerikaanse koelkast die smal is? Dan kan dat meerdere voordelen hebben. Die voordelen zetten we voor het overzicht onder elkaar. We vergelijken de smalle Amerikaanse koelkast met een breder exemplaar. 

  • Ruimte 

Een smalle Amerikaanse koelkast is veel efficiënter als je weinig ruimte voor de koelkast beschikbaar hebt. Ook al heb je weinig plek, met een smalle koelkast geniet je nog steeds van de voordelen van een Amerikaanse koelkast.

Het kan bovendien zo zijn dat je weinig opslagruimte nodig hebt. Dan kan een smalle koelkast ook volstaan. 

  • Goedkoop

Is een Amerikaanse koelkast smal? Dan is de koelkast meestal goedkoper dan een brede Amerikaanse koelkast. 

  • Zuinig

Zodra de Amerikaanse koelkast smaller wordt, zijn ze vaak een stuk energiezuiniger. Het kost immers minder energie om een smalle koelkast te koelen als je dat vergelijkt met een brede Amerikaanse koelkast.

Bovendien gaat er bij het openen van een smalle deur minder kou verloren. 

  • Stil

Als een Amerikaanse koelkast zuiniger is, is dat vaak ook gunstig voor het geluidsniveau. Zuinige koelkasten zijn namelijk overwegend stiller. 

Soorten smalle Amerikaanse koelkasten

Neem je het assortiment aan smalle Amerikaanse koelkasten onder de loep? Dan zie je veel variatie. Er zijn zowel smalle Amerikaanse koelkasten met dubbele deur, als met 4 deuren. Ook komen ze voor met vriesladen.

Een smalle Amerikaanse koelkast kan zwart of zilver van kleur zijn. Daarnaast zie je wisselende eigenschappen. Denk aan verschillen in energielabel, prijs en moderne functies

Voor wie is een smalle Amerikaanse koelkast geschikt?

Of een smalle Amerikaanse koelkast iets voor je is, heeft te maken met jouw wensen en jouw beschikbare ruimte. 

Heb jij namelijk weinig plek voor de Amerikaanse koelkast? Dan is een smalle Amerikaanse koelkast wat je nodig hebt.

De koelkast neemt minder ruimte in beslag en kan daarom makkelijker geplaatst worden in kleine huishoudens. Ook als je de Amerikaanse koelkast wilt inbouwen, zijn smalle maten vaak handig. 

Bovendien is de smalle Amerikaanse koelkast geschikt als je weinig opslagruimte nodig hebt. Gebruik je de koelkast met minder dan 4 personen? Dan heb je aan een koelkast van 150-200 liter voldoende.

Dit is een inhoud die je vaak bij de smalle Amerikaanse koelkasten tegenkomt. 

Waar koop je een smalle Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste smalle Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan smalle Amerikaanse koelkasten:
Veelgestelde vragen

Welke merken staan bekend om smalle Amerikaanse koelkasten?

Er zijn meerdere merken die smalle Amerikaanse koelkasten aanbieden. De kans is groot dat je er een vindt bij Haier, Etna of Hisense. Daarnaast kun je een kijkje nemen bij Beko, LG en Samsung. 

Wat valt er onder een smalle Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast is smal, als de breedte minder dan 85 centimeter is. 

Wat is de gemiddelde breedte van een Amerikaanse koelkast?

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn 90 centimeter breed.