Smeg Amerikaanse koelkast

Spreekt een Smeg Amerikaanse koelkast jou aan? Maar weet je niet helemaal zeker of de koelkast van dit merk is wat je zoekt? In dit artikel helpen we je op weg! 

Je ontdekt welke Amerikaanse koelkasten van Smeg de beste zijn. Ook vertellen we je wat de koelkasten van dit merk typeert.

Daarnaast kom je meer te weten over de voor- en nadelen en vergelijken we de Smeg Amerikaanse koelkast met andere merken. 

Beste Smeg Amerikaanse koelkasten

Het merk Smeg heeft diverse Amerikaanse koelkasten in het assortiment. Het zijn er niet zo veel als bij andere merken. Toch heb je genoeg keuze en zijn er onderlinge verschillen tussen de Amerikaanse koelkasten.

De beste soorten zetten we hieronder voor je op een rij. Per Smeg koelkast geven we je de unieke kenmerken.

 1. Zwarte Smeg Amerikaanse koelkast met vriesladen – Smeg FQ55FNDF
 2. French door Smeg Amerikaanse koelkast – Smeg FQ60XDF
 3. Witte Smeg Amerikaanse koelkast – Smeg FQ60BDF


1. Zwarte Smeg Amerikaanse koelkast met vriesladen – Smeg FQ55FNDF

De Smeg FQ55FNDF is een praktisch ingedeelde Amerikaanse koelkast. De Smeg FQ55FNDF heeft namelijk 2 deuren en 2 vriesladen. Het koelgedeelte van de koelkast is boven het vriesgedeelte geplaatst. Het fijne hiervan is, dat je veel ruimte in de breedte hebt. 

De vriesladen zijn bovendien fijn, omdat je snel bij de producten komt. Hiervoor hoef je alleen maar de la uit te schuiven. 

Verder is de Smeg FQ55FNDF een stijlvolle Amerikaanse koelkast. De koelkast is zwart van kleur en heeft een kleine monitor in de deur. Verder heeft de Amerikaanse koelkast energielabel F en een netto inhoud van 539 liter2. French door Smeg Amerikaanse koelkast – Smeg FQ60XDF

De Smeg FQ60XDF is een rvs french door koelkast van Smeg. De Amerikaanse koelkast heeft 4 deuren. In een van die deuren vind je een kleine monitor. In totaal is de inhoud van de Amerikaanse koelkast 511 liter.

De koelkast beschikt over no frost en MultiFlow. MultiFlow zorgt ervoor dat de temperatuur stabiel en gelijkmatig blijft. De koelkast heeft bovendien led verlichting, energielabel F, een kinderslot en een anti-bacteriële coating3. Witte Smeg Amerikaanse koelkast – Smeg FQ60BDF

Smeg-FQ60BDF-witte-amerikaanse-koelkast

Liever een Amerikaanse koelkast in het wit? Bij Smeg is dat geen probleem! De Smeg FQ60BDF is namelijk wit van kleur. Dit is niet alleen stijlvol, maar net wat effectiever voor het koelen. Wit weerkaatst namelijk de warmte van de zon. Dat is een bijkomend voordeel. 

De Smeg FQ60BDF heeft 4 deuren en is daarmee een french door Amerikaanse koelkast. In de deur vind je een monitor. De vriezer hoef je vanwege de no frost functie niet te ontdooien. Verder geniet je met de led verlichting van helder licht, dat heel lang meegaat. 

Deze Smeg Amerikaanse koelkast heeft een netto inhoud van 511 liter. Het energielabel is FUnieke eigenschappen van de Smeg Amerikaanse koelkast

Wil je weten wat de Smeg Amerikaanse koelkast typeert? De volgende kenmerken zie je bij het merk vaak terug:

 • Stijlvol

Waar Smeg misschien wel het meest bekend om staat, zijn de stijlvolle ontwerpen. Technologie wordt bij het merk met stijl gecombineerd. De koelkasten van Smeg zijn vaak voorzien van een retro look. 

 • MultiFlow

Om temperatuurschommelingen te voorkomen, heeft Smeg de Multi Flow technologie. MultiFlow zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de koelkast. 

 • Groot formaat

In het assortiment van Smeg zie je voornamelijk grote Amerikaanse koelkasten. Dit zijn koelkasten waar je met gemak veel boodschappen in op kunt bergen. 

 • No frost

Alle Amerikaanse koelkasten van Smeg beschikken over no frost. Dat houdt in, dat er geen ijslaag in de vriezer ontstaat. Het levert meer gebruiksgemak op en maakt het koelen effectiever. 

De Amerikaanse koelkasten van Smeg 

Het merk Smeg staat bekend om huishoudelijke producten met een retro vormgeving. Dit zijn niet alleen koelkasten, maar ook kleine apparaten zoals waterkokers en broodroosters. 

Ook Amerikaanse koelkasten worden door Smeg aangeboden. Hierbij heb je minder keuze dan bij de algemene koelkasten van het merk. Daarnaast hebben de Amerikaanse koelkasten van Smeg geen retro vormgeving. 

In het assortiment kom je veel french door Amerikaanse koelkasten tegen. Maar er zijn ook genoeg side by side Amerikaanse koelkasten 

Bij de algemene koelkasten zie je veel koelkasten met vriesvak. Deze koelkasten hebben vaak een enkele of dubbele deur. Bovendien zijn er van Smeg koelkasten zonder vriesvak. Je vindt ze in allerlei kleuren en maten. 

De voor- en nadelen van een Smeg Amerikaanse koelkast

Wil je goed weten of de Smeg Amerikaanse koelkast bij je past? Bekijk dan eens de voor- en nadelen. Die zetten we voor je onder elkaar:

👍 Voordelen

 • Ruim

De Smeg Amerikaanse koelkasten zijn erg ruim. Ze hebben een netto inhoud van minimaal 500 liter. Daar kun je meer dan genoeg boodschappen in kwijt. Qua grootte zijn dit koelkasten voor het hele gezin. 

 • Veel french door Amerikaanse koelkasten

Bovendien zie je bij het merk veel french door koelkasten. Hierbij heb je veel ruimte in de breedte. 

 • No frost

Voor een Amerikaanse koelkast die je amper hoeft te onderhouden, ben je bij Smeg aan het juiste adres. Het vriesgedeelte heeft namelijk altijd een no frost functie. Dit voorkomt ijsvorming. Het ontdooien van de vriezer om hem schoon te maken, is verleden tijd. 

 • Veelzijdige kleuren

De Smeg Amerikaanse koelkasten zijn er in het zwart, rvs kleur en in het wit. Bij de meeste merken komen witte Amerikaanse koelkasten niet voor. Dit is dus een pluspunt.

Het geeft een unieke look en kaatst warmte af. Daardoor is de witte koelkast ook weer net iets effectiever met koelen. 

👎 Nadelen

 • Niet energiezuinig

De Amerikaanse koelkasten van Smeg zijn niet energiezuinig. De Amerikaanse koelkasten hebben energielabel F. 

 • Weinig moderne functies

Bij de Smeg Amerikaanse koelkasten valt het tegen, hoeveel moderne functies je ziet. De koelkasten beschikken niet over een ijsdispenser en zijn vaak niet smart.

Daarnaast hebben ze weinig technologieën die de koelkast extra zuinig of gebruiksvriendelijk maken. In ieder geval minder dan bij andere merken. 

 • Geen ijsblokjes dispenser

Bij de Smeg Amerikaanse koelkasten ontbreekt de dispenser in de deur. Ze zijn er wel met ijsblokjesmachine aan de binnenkant van de koelkast. 

 • Minder stijlvol dan andere Smeg koelkasten

Als merk staat Smeg bekend om de mooie retro designs. Producten hebben een authentieke uitstraling. De Amerikaanse koelkasten beschikken in mindere mate over dat retro ontwerp. Dat is jammer. 

De Smeg Amerikaanse koelkast vs. andere merken

Vergelijk je de Smeg Amerikaanse koelkast met andere merken? Dan zie je verschillen in prijs- kwaliteit. De Smeg Amerikaanse koelkasten zijn minder technologisch ontwikkeld en ook niet erg energiezuinig.

Bij andere merken is dat voor een vergelijkbaar budget wel het geval. 

Smeg staat in algemene zin wel bekend om de veelzijdige en originele designs. Dat is bij andere merken minder aan de orde. 

Kosten Smeg Amerikaanse koelkast

Qua kosten moet je bij de Smeg Amerikaanse koelkast zeker denken aan 2 duizend euro. Dat is wat duurder dan gemiddeld. Daar staat wel tegenover dat de koelkasten ruim en stevig zijn. 

Wat wel een nadeel is, is het energielabel. De Amerikaanse koelkasten van Smeg zijn niet energiezuinig. Dat is voor de kosten niet gunstig. Het neemt namelijk duurdere energiekosten met zich mee. 

Om die reden zou het voordeliger kunnen zijn om voor dat geld een energiezuinige Amerikaanse koelkast aan te schaffen. Dan ben je op de lange termijn goedkoper uit. Tenzij je de Smeg Amerikaanse koelkast aanschaft met een goede aanbieding. Dat kan dan weer geld schelen. 

Alternatieven voor een Smeg Amerikaanse koelkast

Er zijn meerdere alternatieven voor de Smeg Amerikaanse koelkast. Als je geen Amerikaanse koelkast zoekt, is een normale Smeg koelkast een leuke optie. Deze koelkasten zijn namelijk voorzien van een leuk retro ontwerp. Hiermee haal je een blikvanger in huis. 

Ben je juist op zoek naar een Amerikaanse koelkast met moderne functies? Dan is het de moeite waard om eens bij andere merken te kijken. Denk aan de Amerikaanse koelkasten van LG, Samsung of Bosch

Is de Smeg Amerikaanse koelkast niet wat je zoekt vanwege de energiezuinigheid? Ga dan voor een merk met zuinige Amerikaanse koelkasten. Hierin is Samsung een koploper.

Samsung biedt Amerikaanse koelkasten met energielabel C aan. Er zijn daarnaast genoeg merken die Amerikaanse koelkasten met energielabel D aanbieden. 

Waar koop je een Smeg Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste Smeg Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Smeg Amerikaanse koelkasten:


Meer merken: