Tweedehands Amerikaanse koelkast kopen? Dit moet je weten!

Zoek jij een Amerikaanse koelkast? Maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is de tweedehands Amerikaanse koelkast een aantrekkelijke optie.

Ook voor het milieu is het beter om bestaande-, in plaats van een nieuwe Amerikaanse koelkast te kopen. Maar is dat wel écht een goede keuze? 

In dit artikel kom je te weten wanneer het slim is om voor een tweedehands Amerikaanse koelkast te kiezen.

We vergelijken de tweedehands Amerikaanse koelkasten met een nieuwe en je ontdekt waar je op moet letten. 

Een tweedehands vs. nieuwe Amerikaanse koelkast

Wil je te weten komen of de tweedehands Amerikaanse koelkast iets voor je is? Dan is het goed om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Wij vergeleken de tweedehands Amerikaanse koelkast met een nieuwe. 

Daarbij keken we eerst naar de prijs. Een tweedehands Amerikaanse koelkast is een stuk goedkoper dan een nieuwe. Aangezien Amerikaanse koelkasten vrij duur zijn, kan dat al snel honderden euro’s schelen. 

Ook de staat is een belangrijk aspect om op te letten. Het is bij een tweedehands model niet zeker hoe lang de koelkast nog meegaat. In die zin is de kwaliteit minder betrouwbaar

Bij een nieuwe Amerikaanse koelkast is dat niet het geval. Daar geniet je zelfs nog van een garantieperiode. Zo weet je zeker dat de Amerikaanse koelkast nog jaren mee zal gaan. 

Ook over duurzaamheid valt te twisten. Het is immers beter om een product zo lang mogelijk te gebruiken. Zo hoeven er minder nieuwe apparaten te worden geproduceerd. Maar de nieuwe Amerikaanse koelkasten zijn een stuk energiezuiniger.

Op lange termijn zijn ze in die zin beter voor het milieu. 

Wanneer kiezen voor een tweedehands Amerikaanse koelkast?

Een tweedehands Amerikaanse koelkast is een stuk goedkoper. Maar gaat waarschijnlijk ook minder lang mee. Over het algemeen doe je ongeveer 10 jaar met een Amerikaanse koelkast.

Als je voor een gebruikte koelkast gaat, heb je er daardoor mogelijk minder lang plezier van. 

Toch zijn er meerdere situaties waarin een tweedehands Amerikaanse koelkast een goede keuze is. Heb je een beperkt budget? Dan kan de tweedehands Amerikaanse koelkast je veel geld schelen.

Ook als je tijdelijk een Amerikaanse koelkast zoekt, kan een tweedehands model volstaan. 

Tweedehands Amerikaanse koelkast kopen? Aandachtspunten:

Bij het kopen van een tweedehands Amerikaanse koelkast is het goed om op het volgende te letten:

1. Informeer naar de staat van de koelkast

Het is altijd goed om te achterhalen waarom de Amerikaanse koelkast wordt verkocht. Ga na wat hier de reden voor is. Dat kan iets over de kwaliteit zeggen. 

Daarnaast is het goed om te weten wanneer de koelkast gekocht is. Zo ontdek je hoelang de koelkast al gebruikt wordt en hoelang de koelkast mogelijk nog mee zal gaan. 

Ook is het goed om vragen te stellen over het energieverbruik. Oude Amerikaanse koelkasten zijn immers minder energiezuinig dan nieuwe exemplaren. Het is wel zo fijn en duurzaam als de tweedehands Amerikaanse koelkast niet te veel energie verbruikt. 

2. Controleer de werking van functies

Naast het informeren, is het aan te raden om de Amerikaanse koelkast te testen. Let goed op of de koelkast goed afsluit. Bekijk de rubbertjes, binnen- en buitenkant van de Amerikaanse koelkast. Kijk of er geen beschadigingen zijn, waardoor de koelkast minder goed werkt. 

Sluit de Amerikaanse koelkast ook zeker eens aan. Zo weet je of de koelkast werkt en of de extra functies het doen. Let bijvoorbeeld op de led verlichting of op de werking van een ijsdispenser

Conclusie: is een tweedehands Amerikaanse koelkast de moeite waard?

De tweedehands Amerikaanse koelkast is aantrekkelijk vanwege de prijs. Ondanks dat is een nieuwe Amerikaanse koelkast vaak een betere investering. Dat heeft alles met betrouwbaarheid te maken. 

Bij een nieuw exemplaar weet je dat alle onderdelen goed functioneren. De koelkasten zijn extra energiezuinig en beschikken vaak over handige moderne functies.

Daarnaast heb je garantie op het product. Zo zitten er minder risico’s aan jouw investering verbonden. 

Alternatieven voor een tweedehands Amerikaanse koelkast

Wil je toch over een goedkope Amerikaanse koelkast beschikken? Dan kan dat ook op andere manieren. 

Het is een goede eerste stap om naar aanbiedingen te zoeken. Er zijn meer dan genoeg winkels met aanbiedingen op Amerikaanse koelkasten. Dat kunnen ook seizoensaanbiedingen zijn. Of schaf jouw Amerikaanse koelkast met Black Friday aan. 

Daarnaast kun je altijd een kijkje nemen bij B keus Amerikaanse koelkasten. Dit zijn koelkasten met kleine beschadigingen, die de werking van de koelkast niet belemmeren.

Het zijn geen tweedehands modellen. Maar koelkasten met een kleine beschadiging, waar je vaak nog steeds garantie op krijgt. 

Ook zijn er genoeg merken met voordelige Amerikaanse koelkasten in het assortiment. Voor onder de duizend euro zijn er Amerikaanse koelkasten te koop. Die beschikken dan niet over de meest moderne functies, maar dat is ook niet altijd nodig.


Plaats een reactie