Whirlpool Amerikaanse koelkast

Is jouw oog op een Whirlpool Amerikaanse koelkast gevallen? Of overweeg je voor dit merk te kiezen? In dit artikel geven we je meer informatie! 

Eerst ontdek je de beste soorten van het merk. Daarna kom je te weten wat de unieke eigenschappen zijn.

We zetten de voor- en nadelen op een rij en vergelijken de koelkast met dat van andere merken. 

De 3 beste Whirlpool Amerikaanse koelkasten

Wil je weten aan welke Whirlpool Amerikaanse koelkast je een goede hebt? Dat zochten we voor je uit! Dit zijn de 3 beste exemplaren:

 1. Beste Whirlpool Amerikaanse koelkast zwart – Whirlpool WQ9I FO1BX
 2. Grootste Whirlpool Amerikaanse koelkast – Whirlpool WQ9 B2L
 3. Beste Whirlpool Amerikaanse koelkast met ijsblokjes – Whirlpool WQ9I MO1L


1. Beste Whirlpool Amerikaanse koelkast zwart – Whirlpool WQ9I FO1BX

De Whirlpool WQ9I FO1BX is een mooie Whirlpool Amerikaanse koelkast in het zwart. De Amerikaanse koelkast heeft 4 deuren. Die deuren hebben een mooie zwarte kleur, dat geeft de koelkast een moderne uitstraling. In de deur vind je een dispenser voor koud water. 

De totale inhoud van deze Whirlpool Amerikaanse koelkast is 554 liter. Het energielabel is F. De 6th Sense FreshLock en FreezeLock technologie maken de koelkast extra efficiƫnt.

Ze zorgen voor optimale koel- en vries omstandigheden. Ook het no frost systeem is een pluspunt. 2. Grootste Whirlpool Amerikaanse koelkast – Whirlpool WQ9 B2L

Zoek je een Whirlpool Amerikaanse koelkast met veel opbergruimte? Dan is de Whirlpool WQ9 B2L iets voor jou! De inhoud van deze Whirlpool Amerikaanse koelkast is namelijk maar liefst 677 liter. Dat is ruim genoeg voor een groot gezin. 

De Whirlpool WQ9 B2L is een koelkast met energieklasse E. De vriezer hoeft, vanwege het no frost systeem, niet ontdooid te worden. Dat scheelt onderhoud! 

De Whirlpool WQ9 B2L kan snel en effectief koelen. Hier helpt de 6TH sense freshlock technologie bij. Het Flexifreeze compartiment kan op meerdere temperaturen worden ingesteld.

Ook een pluspunt: voor een Whirlpool Amerikaanse koelkast is dit exemplaar gunstig geprijsd. 3. Beste Whirlpool Amerikaanse koelkast met ijsblokjes – Whirlpool WQ9I MO1L

De Whirlpool WQ9I MO1L is een rvs Amerikaanse koelkast met 4 deuren. De netto inhoud is 544 liter. Daarmee biedt het genoeg ruimte voor een groot gezin. Deze Whirlpool Amerikaanse koelkast heeft diverse voordelen. 

Een pluspunt is allereerst het no frost systeem. Hierdoor is het niet meer nodig de koelkast te ontdooien. De 6th Sense FreshLock technologie zorgt voor optimale koel omstandigheden.

Ook bevroren etenswaren worden bij deze koelkast zo efficiĆ«nt mogelijk bevroren. In de koelkast is een ijsblokjes machine gemaakt. 

De Whirlpool WQ9I MO1L heeft energielabel FUnieke eigenschappen van de Whirlpool Amerikaanse koelkast

Een Whirlpool Amerikaanse koelkast is uitgerust met veel geavanceerde technologieƫn. De technologieƫn zijn vernieuwend en zorgen voor optimale koeling. Dit zijn enkele eigenschappen die typerend zijn voor Whirlpool:

 • 6th Sense FreshLock & FreezeLock 

De 6th Sense technologieĆ«n van Whirlpool zorgen voor efficiĆ«nte omstandigheden om boodschappen te bewaren. De technologieĆ«n voorkomen temperatuurschommelingen. 

 • 6TH SENSE Live-app

Er is ook een 6TH SENSE Live-app. Als de koelkast hierover beschikt, kun je hem verbinden met een applicatie. Het geeft je de mogelijkheid om de koelkast op afstand te bedienen. 

 • Flexi Freeze

In de Whirlpool Amerikaanse koelkast kan zich het Flexifreeze compartiment bevinden. Dit is een gedeelte in de vriezer, waarvan je de temperatuur los kunt instellen. Ideaal als je producten op een specifieke temperatuur wilt bewaren. Zo blijven ze langer houdbaar. 

 • Ruim

De Whirlpool Amerikaanse koelkasten zijn bijzonder ruim. Het merk richt zich erop, de Amerikaanse koelkasten zo efficiĆ«nt mogelijk in te delen. 

 • Convertible Space-compartiment

Een unieke technologie van Whirlpool, is het Convertible Space-compartiment. Het zorgt ervoor dat je de vriezer ook als koelkast kunt gebruiken. En dat met slechts Ć©Ć©n druk op de knop. 

 • PureControl

PureControl is een technologie, die nare geuren en bacteriĆ«n tegengaat. Dat resulteert in een betere luchtkwaliteit en meer hygiĆ«ne in de koelkast. 

 • Triple NoFrost technologie

De Whirlpool Amerikaanse koelkasten zijn voorzien van het no frost systeem. En niet zomaar een no frost systeem. Dit zijn er namelijk 3-in-1.

De systemen voorkomen dat er een laag ijs in de vriezer ontstaat. Daardoor is het niet meer nodig de vriezer te ontdooien. Producten blijven bovendien onder betere omstandigheden bewaard. 

Soorten Amerikaanse koelkasten van Whirlpool 

Er worden niet heel veel Amerikaanse koelkasten door Whirlpool aangeboden. De modellen die je ziet, hebben voornamelijk 4 deuren.

Het merk staat dus bekend om de french door Amerikaanse koelkasten. Ook voor een inbouw koelkast ben je bij Whirlpool aan het juiste adres. 

Verder zie je de Whirlpool Amerikaanse koelkasten in het zwart en in het zilver. Ze kunnen uitgerust zijn met of zonder ijsblokjes machine

De voor- en nadelen van een Whirlpool Amerikaanse koelkast

Een Whirlpool Amerikaanse koelkast heeft voor- en nadelen. We zetten ze voor je onder elkaar:

šŸ‘ Voordelen

 • Vernieuwende technische eigenschappen

Er zijn veel technologieĆ«n die de Whirlpool Amerikaanse koelkast uniek maken. Ze zorgen voor effectieve en efficiĆ«nte koeling. 

 • Ruim

Er is veel ruimte in de Amerikaanse koelkast van Whirlpool. Dat komt ook door de indeling. Bij het merk zie je veel french door Amerikaanse koelkasten. Die staan bekend om de grote ruimte in de breedte. 

 • Amper storingen

Een groot pluspunt is, dat de Amerikaanse koelkasten van Whirlpool niet storingsgevoelig zijn. In vergelijking met andere merken heb je lang plezier van de Amerikaanse koelkasten. 

 • Lange garantietermijn

Op een Whirlpool Amerikaanse koelkast kun je 5 jaar garantie krijgen. Dat is relatief lang. Hiervoor is het nodig om jouw aankoop bij het bedrijf aan te melden. 

šŸ‘Ž Nadelen

 • Prijzig

De Whirlpool Amerikaanse koelkasten zijn relatief duur. Daarom raden wij je aan om de koelkast met een aanbieding aan te schaffen. 

 • Niet erg energiezuinig

De Amerikaanse koelkasten van Whirlpool zijn niet erg energiezuinig. Ze beschikken over energielabel E of F. De algemene koelkasten van Whirlpool zijn daarentegen wel energiezuinig. 

De Whirlpool Amerikaanse koelkast vs. andere merken

De Whirlpool Amerikaanse koelkasten zijn van goede kwaliteit. Uniek zijn alle geavanceerde technologieĆ«n. De Whirlpool Amerikaanse koelkasten zitten technisch goed in elkaar. 

Afgaande op de reviews, blijkt ook dat de Whirlpool Amerikaanse koelkast goed in de smaak valt.

Gebruikers zijn te spreken over de stevigheid, de vormgeving en het gebruiksgemak van de Amerikaanse koelkasten. Daar heeft Whirlpool zelfs een Design Award voor gewonnen. 

Kosten van een Whirlpool Amerikaanse koelkast

De prijzen voor een Amerikaanse koelkast liggen bij Whirlpool vrij hoog. Daarbij moet je zeker denken aan bedragen rond de 2 duizend euro. Ook prijzen rond de 3 duizend euro kun je bij een Whirlpool Amerikaanse koelkast tegenkomen. 

Als je de kosten van de Whirlpool Amerikaanse koelkast vergelijkt met andere merken, zie je een verschil. Bij andere merken is de prijs en kwaliteit beter in verhouding. Voor het bedrag dat je betaalt, krijg je een zuinigere of moderne Amerikaanse koelkast. 

Tegenover het relatief dure prijskaartje bij Whirlpool, staat wel kwaliteit en een lange garantieperiode. Dat biedt een stukje zekerheid van de investering. Bovendien is de Whirlpool Amerikaanse koelkast goedkoper als je hem met een aanbieding aanschaft. 

Alternatieven voor een Whirlpool Amerikaanse koelkast

Ga je toch liever voor een alternatief? Kijk dan eens bij de Amerikaanse koelkasten van LG, Samsung of Bosch. Qua kwaliteit zijn dit vergelijkbare Amerikaanse koelkasten.

Bij deze merken zijn de koelkasten eveneens voorzien van moderne functies en stijlvolle designs. 

En ben je specifiek naar een energiezuinige Amerikaanse koelkast op zoek? Kijk dan eens bij Samsung of Etna. Bij Etna kun je bovendien ook terecht voor goedkopere Amerikaanse koelkasten.

Bovendien hebben de Amerikaanse koelkasten van Beko een goede prijs- kwaliteitsverhouding. 

Waar koop je een Whirlpool Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste Whirlpool Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan Whirlpool Amerikaanse koelkasten:


Meer merken: