Zuinige Amerikaanse koelkast kopen? Top 5 & Informatie

We geven je allereerst de top 5 van de beste Amerikaanse koelkasten die energiezuinig zijn. Daarna gaan we in op de betekenis van de energie labels.

We geven je een rekenvoorbeeld van de energiekosten die je kunt besparen. En je ontdekt welke eigenschappen een Amerikaanse koelkast energiezuinig maken. 

Dit is alvast de top 5 van de beste zuinige Amerikaanse koelkasten:

 1. Samsung RS68A884CB1/EF
 2. Samsung RS68A884CSL/EF
 3. LG GSLV91MCAD Door Cooling
 4. LG GSLV70PZTD
 5. Siemens KA95FPIDP

Beste energiezuinige Amerikaanse koelkast

Wij gingen voor je na welke energiezuinige Amerikaanse koelkasten de beste zijn. De volgende soorten zijn zuinig en hebben een goede prijs- kwaliteitsverhouding: 

1: Zuinigste Amerikaanse koelkast – Samsung RS68A884CB1/EF

De Samsung RS68A884CB1/EF is een Amerikaanse koelkast met energielabel C. Dat maakt dit de zuinigste Amerikaanse koelkast. Het energieverbruik per jaar wordt geschat op 225 kWh

Verder heeft de koelkast een zwarte kleur en in de deur een ijsblokjes dispenser. Het is een Amerikaanse koelkast met hoge side by side deuren.

Het geluidsniveau is 35 decibel, dat maakt de Amerikaanse koelkast erg stil. De indeling is flexibel en de totale capaciteit is 635 liter2: Amerikaanse koelkast energielabel C – Samsung RS68A884CSL/EF

Ook de Samsung RS68A884CSL/EF is een erg zuinige Amerikaanse koelkast. De koelkast heeft energielabel C. Het gemiddelde verbruik per jaar wordt geschat op 225 kWh. De koelkast beschikt over een energiebesparingsfunctie

Daarnaast is dit een stijlvolle rvs koelkast met side by side deuren. In de deur vind je een ijsblokjes dispenser. Het koelgedeelte kan als vriesgedeelte worden gebruikt, en andersom. Je kunt zelf bepalen welke indeling het best bij je past. 

De inhoud van de koelkast is 635 liter en het geluidsniveau 35 decibel. Dat maakt dit een duurzame, ruime en stille Amerikaanse koelkast. 3: Zuinige zwarte Amerikaanse koelkast – LG GSLV91MCAD Door Cooling

Een zuinige Amerikaanse koelkast van LG, is de LG GSLV91MCAD. Het energielabel van deze koelkast is D. Het verwachte energieverbruik per jaar is 280 kWh. De inhoud van de koelkast is 635 liter. Dat maakt de koelkast duurzaam en erg ruim. 

Het geluidsniveau is ook bij deze koelkast 35 decibel. De stille Amerikaanse koelkast heeft een no-frost functie en ijsdispenser. De koelkast beschikt over een Metal Fresh- en Door Cooling systeem. Dat houdt boodschappen extra lang vers. 4: Zuinige Amerikaanse koelkast van LG – LG GSLV70PZTD

Ook de LG GSLV70PZTD is energiezuinig. De energieklasse is D, dat staat gelijk aan een geschat energieverbruik van 280 kWh per jaar. De koelkast beschikt over een no-frost functie en is met 35 decibel erg stil. De totale capaciteit is 635 liter

Pluspunten zijn ook het open deur alarm en de ijsmaker. De koelkast beschikt daarnaast over een snelkoel- en snelvriesfunctie. Dat maakt de Amerikaanse koelkast erg gebruiksvriendelijk. De boodschappen blijven lang houdbaar. 5: Side by side Amerikaanse koelkast zuinig – Siemens KA95FPIDP

Deze Siemens Amerikaanse koelkast heeft energielabel D. Het is een rvs Amerikaanse koelkast met grote side by side deuren. Het fijne van het roestvrij staal, is dat je vingerafdrukken niet kunt zien. 

Handig is de no-frost functie en het speciale vershoudsysteem. Er is een compartiment in de koelkast gemaakt, waar boodschappen lang vers blijven. De totale inhoud is 551 literWat is een energiezuinige Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast wordt met energielabel C of D als zuinig gezien. Voor de grote Amerikaanse koelkast is dit de meest zuinige optie. Gemiddeld verbruikt de Amerikaanse koelkast 40% meer energie dan andere koelkasten. 

Dat komt door het grote formaat. Er is meer energie voor nodig om de complete inhoud koud te krijgen. Bovendien ontsnapt er snel kou als de grote deuren worden geopend. 

Energielabels Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast met energielabel C of D is dus relatief zuinig. Dit zijn echter niet alle mogelijke energielabels. Over het algemeen kunnen Amerikaanse koelkasten energielabel A tot en met F krijgen. Een koelkast met energielabel G komt bijna niet meer voor. 

Wij geven je per energieklasse meer informatie. Je ontdekt onder andere het gemiddelde jaarlijkse verbruik van de Amerikaanse koelkast met het desbetreffende label. En komt te weten of er veel koelkasten met dit label te vinden zijn. 

Energielabel C

Een Amerikaanse koelkast met energielabel C verbruikt gemiddeld 225 kWh per jaar. Dit is de zuinigste Amerikaanse koelkast die je kunt kopen. Om die reden kun je met dit energielabel, ten opzichte van andere energielabels, veel op je energierekening besparen.

Wat je wel ziet, is dat de aanschafprijs van deze Amerikaanse koelkast iets hoger is. De koelkast met deze energieklasse is ook in mindere mate verkrijgbaar.  

Energielabel D

Het gemiddelde verbruik met energieklasse D is 270 kWh per jaar. Voor een Amerikaanse koelkast is dit nog steeds erg zuinig. Er zijn meer dan genoeg Amerikaanse koelkasten met energielabel D te vinden. 

Energielabel E

Ga je voor een Amerikaanse koelkast met energielabel E? Dan is het gemiddelde energieverbruik zo’n 335 kWh per jaar. Er zijn veel Amerikaanse koelkasten met dit energielabel te vinden. 

Energielabel F

De minst energiezuinige Amerikaanse koelkast is de koelkast met energielabel F. Het energieverbruik is gemiddeld 405 kWh per jaar

Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van energieklasse C. Daardoor kun je ook rekenen op bijna 2 keer zo hoge energiekosten. Dit type koelkast is steeds minder verkrijgbaar.

Wel is de aanschafprijs een stuk lager. Dit is dus een relatief goedkope Amerikaanse koelkast

Energiekosten besparen met een zuinige Amerikaanse koelkast

Is jouw Amerikaanse koelkast energiezuinig? Dan kun je kosten besparen. Om hoeveel kosten dat gaat, hangt natuurlijk af van het exacte verbruik van de koelkast en jouw huidige energiekosten. Toch geven we je een rekenvoorbeeld, zodat je een inschatting kunt maken. 

Over het algemeen verbruikt een Amerikaanse koelkast met energieklasse C gemiddeld 225 kWh per jaar. Bij een koelkast met label F is dat 405 kWh per jaar. 

Stel dat de energiekosten neerkomen op €0,50 per kWh. Dan betaal je jaarlijks bij elke energieklasse het volgende:

 • Energielabel C → 225 x €0,50 = €112,5
 • Energielabel F → 405 x €0,50 = €202,5

Op jaarbasis is een besparing van bijna honderd euro. Maar als je de besparing afweegt tegen de levensduur van de koelkast, loopt het bedrag dat je bespaart aardig op.

Een koelkast gaat meestal zo’n 10 jaar mee. Dan heb je op de levensduur toch duizend euro aan energiekosten bespaard. 

Dit is natuurlijk een inschatting. En in de loop der jaren veranderen ook de energiekosten. Maar toch laat dit zien, dat een energiezuinige koelkast de moeite waard kan zijn. 

Welke eigenschappen maken een Amerikaanse koelkast energiezuinig?

De Amerikaanse koelkast staat niet bekend als de meest energiezuinige koelkast. Toch zijn er Amerikaanse koelkasten te vinden, die wel zuinig zijn.

Meestal beschikken ze dan ten minste over de volgende eigenschappen. Dit zijn eigenschappen die de energiezuinigheid ten goede komen:

 • No-frost 

De no-frost functie voorkomt dat er een ijslaagje in de vriezer ontstaat. Zodra de Amerikaanse koelkast ijsvrij blijft, bespaar je energie. Het is immers niet meer nodig om de koelkast te ontdooien om het schoon te maken.

Daarnaast kan de koelkast het met laagje ijs minder efficiënt koelen. Ter illustratie: bij een laag van 2 mm dik verbruikt de koelkast ongeveer 10% meer energie. 

 • Energiebesparingsfunctie

Soms kan een Amerikaanse koelkast worden ingesteld op de eco stand. Dan bespaart de koelkast energie. 

 • Technische extra’s

Het technische gedeelte kan een Amerikaanse koelkast extra zuinig maken. Zo voorkomt een goede circulatie temperatuurschommelingen.

Bestaan er koelkasten met een optimale vershoudlade. En zijn er technische systemen om te voorkomen dat de kou ontsnapt. 

 • Open deur alarm

Er gaat veel kou verloren, als je de deur van de Amerikaanse koelkast open laat staan. Daarom komt een open deur alarm goed van pas. Het geeft je een herinnering als de deur te lang open staat. 

 • Geur- en bacteriën filter

Beschikt de Amerikaanse koelkast over een geur- en bacteriën filter? Dan is het minder snel nodig om de koelkast schoon te maken. Met het filter kan de koelkast zichzelf al enigszins reinigen. 

 • Lades

Een Amerikaanse koelkast met lades blijft beter om temperatuur. De losse compartimenten houden de kou goed vast. 

Waar koop je een zuinige Amerikaanse koelkast?

Benieuwd waar je de beste zuinige Amerikaanse koelkast kan kopen?

Ze zijn in veel winkels verkrijgbaar, maar wij raden aan om altijd je aankoop te doen bij een gerenommeerde winkel. Hier vind je namelijk de beste aanbiedingen, koopvoorwaarden en aanbod.

Bekijk het assortiment bij de onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan zuinige Amerikaanse koelkasten:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste energiezuinige Amerikaanse koelkasten geselecteerd?

Om het toplijstje samen te stellen, hebben wij natuurlijk gelet op de energieklasse. De meest zuinige Amerikaanse koelkasten namen wij onder de loep. Wij vergeleken de zuinige koelkasten, om de soorten met de beste prijs- kwaliteitsverhouding te vinden. 

Wat verbruikt een Amerikaanse koelkast aan stroom?

Dat verschilt per energielabel. Over het algemeen ligt het gemiddelde jaarlijkse verbruik tussen de 200 en 400 kWh. Een energieverbruik van 300 kWh kan dus als een gemiddelde worden gezien. 

Wat is de meest energiezuinige Amerikaanse koelkast?

Dat is op dit moment een Amerikaanse koelkast met energieklasse C. 

Wat kost een zuinige Amerikaanse koelkast?

Een energiezuinige Amerikaanse koelkast kost gemiddeld 2 duizend euro. Voor dat bedrag heb je een zuinig model van goede kwaliteit.